Hayatın amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım isterim. Benim araştırmama sebep olan ilk konu da sonsuz yaşamdı. Bitmeyecek bir hayat saçma geliyordu, ki bitmeyecek azap daha da mantıksız.
Hocam sonsuz bir karanlık yok olmak mı isterdiniz yoksa yaşayıp her nimete sahip olmak mı isterdiniz? Yaşayacaksın sonsuz karanlığa gömülmeyeceksin.

Neyse ya, şu konuyu uzatmayalım, biz yapabileceğimiz her şeyi yaptık ama bir işe yaramadı.

Sanırım isterim. Benim araştırmama sebep olan ilk konu da sonsuz yaşamdı. Bitmeyecek bir hayat saçma geliyordu, ki bitmeyecek azap daha da mantıksız.
Bitmeyecek azabı sadece kafirler yaşayacak. Bir insan son anda kalben Müslüman olursa dahi günahı kadar cehennemde kalıp cennete girecek. Herkes cehenneme girecek bazı hiç azap çekmeyip çıkacak, bazıları az azap çekecek, bazıları çok.

Bunu sorguluyorum ve hiçbir sonuca çıkmıyor. Dolayısıyla motivasyonum da düşüyor. Yaşamam için hiçbir sebep çıkartamıyorum. Yaşamanın amacı nedir?
Dinlere inanmıyorsan kendi yaşama sebebini kendin bulman gerek kendine hedefler koy onları başar öldükten sonra seni hatırlamalarını sağla. Özel değilse dinlere neden inanmıyorsun?

Hocam sonsuz bir karanlık yok olmak mı isterdiniz yoksa yaşayıp her nimete sahip olmak mı isterdiniz? Yaşayacaksın sonsuz karanlığa gömülmeyeceksin.
Ahiret inancı bana uygun bir şey değil. İnsanların ölüm ile baş etmek için uydurduğu bir şeyden öteye gidemez bana kalırsa. Kaynağı Sümer ve Asurlara kadar dayanıyor.

Ahiret inancı bana uygun bir şey değil. İnsanların ölüm ile baş etmek için uydurduğu bir şeyden öteye gidemez bana kalırsa. Kaynağı Sümer ve Asurlara kadar dayanıyor.
Hepimiz öleceğiz hocam. Ölünce göreceğiz her şeyi belki de tamamen siz haklısınız bilemeyiz.

Hocam sonsuz bir karanlık yok olmak mı isterdiniz yoksa yaşayıp her nimete sahip olmak mı isterdiniz?
Siz beni anlamadınız ki. Burada istemekle ne alakası var? Benim ne istediğim neyi değiştirir?
Neyse ya, şu konuyu uzatmayalım, biz yapabileceğimiz her şeyi yaptık ama bir işe yaramadı.
Ben olsam insanları kendi dinime çekmektense neden o dine inandıklarını veya inanmadıklarını dinlerdim, kendime bir şeyler katardım.

Bitmeyecek hayat ve bitmeyecek azap mantıksız geliyorsa, Karanlıkta yok olacağınızı düşünüyorsunuz yanlış mıyım hocam ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı