Sanki hayatın hiç bir amacı yok gibi

aliyilmazx

Decapat
Son zamanlarda yaşarken sanki vakit öldürüyormuşum da öleceğim günü bekliyormuşum gibi hissediyorum. Yaptığım hiç bir şeyde şevk, istek bulunmuyor. Geleceğim yüksek ihtimalle parlak kendimi geliştiriyorum elimden geldiğince ama heyecanlandırmıyor. Belki de o gelecekte ben yokum ölüp gideceğim belki de. Hayatta her şey o kadar olsada olur olmasada olur modunda ilerliyor ki anlatamam. Ciddi bir anlamsızlık var hayatımda.

Bu hayatta bir hedefiniz, mefkureniz veya uğruna mücadele etmeyi göze aldığınız kazanımlarınız yoksa evet, doğrudan bir hayat amacınız olmayacak.

Şimdi dindar arkadşalar gelip bana laf edebilir sizin zaten tekniken hedefiniz Allah'a karşı sorumluklarınızı tamamlamak siz burada konu dışı.

Uzun süreli amaçsızlık insanı yıpratır, yorar. Çünkü dinlenmek iyi gelse bile meşhur söz olan "Zehiri zehir yapan dozudur" kısmındaki doz hayatımız boyunca yaşayacağımız her şeyi kapsar.

Geleceğim yüksek ihtimalle parlak kendimi geliştiriyorum elimden geldiğince ama heyecanlandırmıyor. Belki de o gelecekte ben yokum ölüp gideceğim belki de.
Belirli bir refah seviyesine sahip olmak güzel bir şey. Ucunda ölüm de olsa az bir şey yaşayacak olsak da kimse sıkıntı çekerek yaşamak istemez. Kim ne zaman öleceğini bilemez ona yapacak bir şey yok ne yazık ki.

Hocam bir konu üzerinde aşırı yoğunlaşın örnek veriyorum espor-balıkçılık-dağcılık-bisiklet bir hobide en iyisi olmaya çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı