Hayatın anlamsız olduğu gerçeği

fatihh12

Centipat
Katılım
2 Kasım 2021
Mesajlar
218
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnsanlar zekaları geliştikçe kendilerini evrenin merkezinde sanıyorlar. Her şeyin odak noktasının kendileri olduğuna inanıp sürekli bir şeyler uğruna çaba sarf etmişler ama size bir şey söyleyeyim mi? Aklımızın almayacağı evrende bizim gram önemimiz, anlamımız yok. Bunun yüzünden defalarca, yaşadığım hayatı boş verip kendimi saldığım oldu, bazen de ara sıra aklımın başıma gelip bir şeyleri yoluna sokmaya çabaladığım oldu. Bir gün öleceğiz ve neler yaşamış olduğumuzun gram önemi kalmayacak. Sizce hayatın anlamı, önemi var mıdır?
 
Son düzenleme:
Anlamı da anlamsızlığı da tanımlayan insanın ta kendisi. Burdaki asıl nokta evrenin büyüklüğü ve insanın küçüklüğünden kaynaklanan anlamsızlık değil. Asıl nokta bunu düşünebiliyor olmamızdır. Bunu düşünebilen canlılar isek bu durumu önemli olarak sınıflandırabiliriz. Dolayısıyla Oğuz Sasi'nin anlatılarından esinlenen bu pesimist ve yarı nihilist fikirlere katılmıyorum.
 
Kendimizin anlam yüklemesi gerektiğini düşünüyorum. Benim için yaşadığım andan keyif almak ve sevdiğim insanlarla birlikte olmak, hayatımı anlamlandırıyor diyebilirim. Üstelik maalesef hayat çok da kısa. Bu kısa zamanı en azından zevk alarak geçirmek lazım. Daha yapılacak çok şey var, biraz eğlenmeye çalışalım :).
 
İnsan koskoca evrende toz zerresi olacak kadar anlamsız ama kendi zihninde ayrı bir dünya barındıracak kadar da anlamlıdır. Ölen insanların ise sadece bedenleri dünyadan silinir. İnsanların kalplerine zihinlerine derin ve anlamlı izler bırakabilirsiniz. Onlar da gidecekler bir gün elbette. Fakat telefon alırken nasılsa 2 3 seneye işi bitecek diye almaktan vazgeçmiyoruz sonuçta. (Biraz düz bir benzetme oldu ama burası teknoloji forumu napalım xd)
 
Zaten en ünlü en zengin kişinin bile öldükten sonra yaşadıklarının anlamı kalmayacak. Nasıl olsa öleceğiz bir şey yapmaya gerek yok deyip fabrikada amele olarak çalışacak olan da kendi bilir. Önemli olan hayatı verimli yaşamak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat anlamsız ama hayatta anlam aramak daha anlamsız. Hayatın anlamı hayatın anlamsızlığıdır. Bence bunu düşünmek kötü bir şey değil ama arada ince bir çizgi var o çizgiyi farkedebilmek önemli ve o çizgiyi yönetebilmek daha önemli.
 
Fabrikada amele? Kalifiye bir teknikerin/teknisyenin çoğu mühendisten daha iyi maaş alıp hayatını bal gibi yaşadığını biliyorum ailemden. Mekatronikcilerin maaşları çoğu boş mühendisten daha fazla ayrıca yurtdışına gidebilme olasılığa kat ve kat daha fazla. Bu tür cümleler kurmadan ne olduğunu bilelim :)
 
Benim için hayatın anlamı insanlığa faydalı olup kalıcı ve unutulmaz olmaktır. Albert Einstein veya Leonardo Da Vinci gibi. Kalıcılık da bilim ve sanatla olur bu yüzden iki alanla uğraşmak istiyorum. Kimse Newton'un dönemindeki yöneticiyi veya dönemin en zenginini bilmez hatırlamaz ama Newton hatırlanıyor ve kuşaklar boyu hatırlanacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı