investigator
Hectopat
Mükemmel bir tasarım varsa şu kusurlar neden var?Daha garip olan şey insanların bir yaratıcı olduğuna inanmaması, sadece beynimizde saniyede milyonlarca kimyasal işlem gerçekleşiyor, ayağımızda yürüyen karıncayı bile hissedebiliriz çünkü vücudumuz mükemmel şekilde sinirsel sistemlerle donatılmış durumda, temiz hava, su, azda olsa bi yemek ve düzgün bir hava basıncıyla her ortama maksimum 1 haftada adapte olabiliriz, tehlike anında kan bir anda yüzde vesaire azalır ve kaslara pompalanır, yine tehlike anında limbik sistemimiz bizi hayatta tutmak için düşünmemize izin vermeden harekete geçer, ki bunlar sadece insan vücudunun sistemi, haberimiz olmadan vücut her an kendini fevkalade şekilde dengeler, bunun gibi müthiş binlerce şey varken, sizce gerçekten bu bir patlama ile oluşmuş olabilir mi?, ben müslümanım, ve kaygı falan yaşamıyorum hoca, bunların hepsi bir mükemmeliyetin parçası.
Apandisit: Neredeyse hiçbir işlevi yok, buna rağmen patlayıp insanı öldürebiliyor.
Göz: Kör noktası var, miyop-astigmat gibi sorunlara yatkın. Müthiş mi gerçekten?
Boğaz: Yemek ve nefes borusu aynı yerde, boğulma riski yaratıyor. Mükemmel tasarımda bu hata olur mu?
Omurga: Dört ayaklı atalardan evrimleştiğimiz için sırt ağrılarına yatkınız.
Bunlar sadece birkaç örnek. Mükemmel bir tanrı, bu kadar bariz tasarım hataları yapar mıydı?
Ayrıca kimse "patlama sonucu oluştu" demiyor. Big Bang, evrenin genişlemesini açıklar, biyolojiyi değil. Canlıların oluşumunu açıklayan evrim gibi bir gerçek var. Milyonlarca yıllık doğal seçilim sürecinde, işe yarayan sistemler kaldı, işe yaramayanlar elendi.
Göz, beyin, sinir sistemi bir anda oluşmadı. Basit ışık algılayıcı hücrelerden, aşamalı olarak gelişti.
Evrim sürecinde avantaj sağlayan değişimler birikti, böylece adaptasyon yeteneğimiz gelişti.
Bu süreç kanıtlarla desteklenmiş bir bilimsel gerçek. "Patlama oldu, insan çıktı" gibi cahilce bir bakış açısıyla anlamak mümkün değil.
Ve "Ben Müslümanım ve kaygı yaşamıyorum" diyerek inancını haklı çıkardığını sanıyorsun. İnanç kişisel bir duygu, gerçekleri değiştirmez.
Senin yaptığın şey, duygusal bir argüman kullanarak bilimi reddetmeye çalışmak. Ama bilim duygularla değil, kanıtlarla çalışır.
İnsan vücudu mükemmel değil, evrimin sonucunda hayatta kalmaya yeterli olacak kadar iyi. Evrim de kanıtlarla desteklenen bir gerçek.
"Patlama oldu, insan çıktı" gibi cahilce ifadeler bilimsel gerçekleri çarpıtmak demek.
Sana önerim: Bilim oku, araştır, düşün. Yoksa saçma sapan "Allah var çünkü gözüm var" diyecek kadar komik duruma düşersin.