- Makaleler
- 42
Hem kazandım hem kaybettim ama o az kaybettiklerim benden çok götürdü.Kaybettiğin içindir. Kazanan önüne bakar. Kaybeden geçmişi sorgular.
Hem kazandım hem kaybettim ama o az kaybettiklerim benden çok götürdü.Kaybettiğin içindir. Kazanan önüne bakar. Kaybeden geçmişi sorgular.
Öyle şeyleri seçme şansı olsaydı zaten kimse çirkin ya da kısa ya da engelli olmazdı. Herkes dört dörtlük olurdu.Neden isveç , norveç , finlandiya gibi ülkelerde değilde bu ülkede doğduğumu çokça sorguladım. Keşke doğmadan önce hangi ülkenin vatandaşı olacağımızı seçebilme şansımız olsaydı...
Eyvah, sonu pek iyi gibi görünmüyor o zaman.Düşünmeye devam etmeyi deneyin bir dahaki sefere, bakalım ne olacak :O
Cümleden yanlış anlam çıkardınız. Dini konuda konuşmalar tabii ki. Adamlar namaz kıldırıp maaşını alma derdinde sadece (Genel olarak konuşmuyorum tabii ki %80'i öyledir.) Ben bile onlardan çok daha donanımlıyım.E tabi, imamlar bilim açlığınızı tatmin edemezler.![]()
Haklısın. Bence hiçbirşeyin %100 doğruluk değeri yoktur.Hayatı, doğayı, dünyayı, evreni, insanları, canlıları, eşyaları... Her şeyi sorguladım ve etrafımdaki olaylara hep "nedensellik" boyutuyla bakıp sorular sordum. Sorduğum sorular; "Neden" ve "Nasıl" idi. Ve fark ettim ki felsefe tarihinden de anlaşılacağı gibi hiçbir şeyin kesin cevabı yok. Hele de varoluşun. Hayat anlamsızlıklar ve belirsizliklerle dolu. Hayatın cevabı bu sanırsam: Belirsizlik. Ve bir yerden sonra etrafımdaki soru( n)lara cevap arama meşgalesinden kendimi arındırdım. Zira hayatın kendisi belirsizlik. Yani aradığım cavap, tanım bu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.