Hayvanlar besin kaynağı olarak insanları neden seçmez?

Emircanazik

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2019
Mesajlar
950
Makaleler
1
Çözümler
5
Arkadaşlar yırtıcı hayvanlar insanlardan çok diğer hayvanlarla besleniyorlar. Aslında insanlar onlar için daha besleyici ama bunu pek tercih etmiyorlar neden?
 
Yırtıcı hayvanlar ile insanlar pek karşılaşmadığı için olabilir yukarıda arkadaşın dediği gibi yırtıcı bir hayvanın karşısına çıkarsanız hayvan yerine sizi takip eder öldürür yemese bile öldürür.
 
Herkes işkembeden sallamış, hedef olarak etçil hayvanlar diğer etçil hayvanları seçmez; hem düşük enerji kazancı var hem de daha yüksek toksik madde alımı var. Kıtlıkta durumunda gayet de avlıyorlar. Aynı şey kendi içlerinde de var, aslanlar sırtlan öldürse yemez mesela. İnsana özel bir durum değil. Kendine şunu sor ek olarak, biz inek yerine neden kaplan yemiyoruz.
 
Vahşi hayatta büyük yırtıcı hayvanlar çok mecbur kalırsalar aç olduklarında insanda öldürüp yiyebilirler. Özellikle gidip insan avlayabilmeleri için iç içe yaşamaları gerekiyor. Bazı hayvanlar leş yiyebiliyorlar ya da avlanma konularında diğer yırtıcılara göre daha az seçici oluyorlar. Keza yamyam olan yırtıcılar bile var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı