Hazır sistem almak vs toplama sistem almak

10Messi10

Yoctopat
Hazır sistem almak daha avantajlı ama düşündürüyor beni neden bu kadar uygun? İçine atıyorum 6 ay kullanılmış işlemci koysalar nasıl anlayacağız? Tamam 2 yıl garantisi oluyor ama sıfır diye aldığımız ürünün kullanılmış olması durumunda nasıl anlayacağız?
Bir de anakart ve SSD kısmı düşündürüyor beni. Anakart daha önce kullanılmışsa ve bazı oyunlarda anakart ban yediyse ne olacak? SSD'de ise daha önce kullanılıp içine kim bilir neler doldurulup iade edilen bir SSD ise ne olacak? Tamam temizleniyor sonra ama sonuç olarak kullanılmış oluyor? Forumda var böyle bir konu, adam SSD'yi kullanmış sonra nasıl iade edeceğim diyor!

Acaba boşuna mı takıntı yapıyorum bilmiyorum ama böyle düşüncelerim var bu yüzden nasıl alsam karar veremedim. Bu konularda çok bilgim yok.

Sacmalik. Hazir sistemlerin fiyat avantaji varken hazir sistem alinmali. Bazi butceler toplamayi gerektirir, o zaman toplama olabilir.

Hazir sistemlerin icerisindeki parcalarin ne oldugu belli. Toplama yok soyle iyi, yok boyle daha performansli. Sacmalik!

Hazır sistemler genelde daha ucuz oluyor. Toplama da ise belki indirim yakalayabilirsiniz ve istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Yani tamamen size bağlı.

Neden sadece fiyatından bahsediyorsun? Hazır sistemlerin ucuz olduğunu ben de söyledim zaten.

Diğer yazdıklarıma neden cevap vermedin?

Ya Messi kardesim, icine kullanilmis parca koyacak degiller. Zaten kutusuyla geliyor, hangi firma kullanilmis ürün koymus bilgisayarin icine?

Hazır sistem ile toplama sistem farklı şeylerdir. Hazır sistem = Lenovo, MSI gibi firmaların sattığı kasalardır, toplama sistemler ise İtopya, Sinerji gibi sitelerin parça parça seçebildiğiniz ya da hazır toplanmış sistemleri aldığınız sistemlerdir. Siz toplama sistem ile kendinizin topladığınız sistemi karşılaştırıyorsunuz anladığım kadarıyla peki o durumda aldığınız anakartın, SSD'nin sıfır olduğundan nasıl emin oluyorsunuz? Olamıyorsunuz.

Toplama sistemlerin uygun olmasının sebebi adı üstünde toplama olmasıdır, adamlar gidiyor direkt firmadan 300 işlemci, 300 anakart, 300 RAM alıyor indirim sağlıyor, piyasada hangi üründen fazla varsa ve fiyat kırıldıysa onlardan alıp sistem kuruyor. Bir sürü bu işi yapan yerli firma olduğu için ise rekabet fazla o yüzden rekabet edebilmek için fiyat kırıyorlar. Lakin sizin parça parça ürün aldığınız Hepsiburada vb. satıcıları hem az stokla çalıştıkları için pahalıya alıp pahalıya satmak zorunda kalıyorlar hem de satış yaptıkları siteye komisyon ödemek zorunda kalıyorlar.

Yani bütün korkularınız yersiz ve gereksiz.

Ya Messi kardesim, icine kullanilmis parca koyacak degiller. Zaten kutusuyla geliyor, hangi firma kullanilmis ürün koymus bilgisayarin icine?
Ben koyuyorlar demedim, düşündürüyor beni dedim. Sistem ararken araştırıyorum.

Ayrıca hepsi kutulu olmuyor gönderdikleri, özellikle işlemci.

@Blackrawen Evet marka bilgisayarları demedim. Parçaları tek tek almak veya o parçaların birleştirilmiş hazır olanları demek istedim.

MPK yazarsa olmaz tabii, normal.

@Blackrawen evet marka bilgisayarları demedim. Parçaları tek tek almak veya o parçaların birleştirilmiş hazır olanları demek istedim.

Fiyat performans kasalarında tray işlemci kullandıkları için kutusu olmuyor çünkü kutulu ürün ile kutusuz tray işlemciler arasında da belirli bir fiyat farkı oluyor. Bu masraftan kaçınmak içinde fiyat performans kasalarında kutu yollayamıyorlar çünkü kutusuz geliyor firmalara zaten. Tray işlemci ne aratırsanız görürsünüz. Zaten ürünü almadan önce firmaya ulaşıp sorarsanız işlemcinin kutulu mu tray mı geleceğini söylerler, ben aldığımda bana kutusu da yollanmıştı örneğin.

Fiyat performans kasalarında tray işlemci kullandıkları için kutusu olmuyor çünkü kutulu ürün ile kutusuz tray işlemciler arasında da belirli bir fiyat farkı oluyor. Bu masraftan kaçınmak içinde fiyat performans kasalarında kutu yollayamıyorlar çünkü kutusuz geliyor firmalara zaten. Tray işlemci ne aratırsanız görürsünüz. Zaten ürünü almadan önce firmaya ulaşıp sorarsanız işlemcinin kutulu mu tray mı geleceğini söylerler, ben aldığımda bana kutusu da yollanmıştı örneğin.
Hocam bir mesaj vardı geçen forumda. Adam CS:GO oynuyor. Yeni sisteme geçmiş. Adam yeni sistemde durup dururken VAC uyarısı almış sanırım. Acaba bu adamın kullandığı Anakart 2. el mi anlamadım.
Hazır sistemdeki Anakart'ı çıkarıp alsam diyeceğim de öyle seçenek de yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı