- Makaleler
 - 13

Daha fazla  

Teknobiyotik v3.5 Killer AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, RX580 8GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Türkiye'nin yeni overclock ve performans ürünleri mağazası
				Öncelikle sistem güzeldir değildir bu konuya girmeyeceğim. Ancak parça yükseltme seçeneği sunuluyor ve şöyle bir yazı oluyor;
"Aşağıda sunmuş olduğumuz yükseltme seçenekleri, indirimi kaybetmeden parçalarda yükseltme yapmak için opsiyonel olarak sunulmuştur. "
Örneğin ben anakartı ASRock B450 PRO4 ile değiştirmek istiyorum direkt kendi sitesinden fiyatları alalım;
Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX Anakart (ASRB450M-HDVR4) 416 lira.
Asrock B450 Pro4 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Quad CrossFireX, Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DP, VGA ATX Anakart - ASRB450-PRO4 600 lira.
Aradaki fiyat farkını düz hesap 200 lira diyelim.
Tekli satışta bile 200 lira fark olan bir anakart nasıl oluyor da indirimli toptan satışta 300 lira fiyat farkı oluyor? Normalde indirim kaybetmezsiniz dendiğinde bu 200 lira farktan indirim oranı kadar (takribi %30) düşmesi de gerekir. Yani 200 lira yerine 140 lira fiyat farkı ödemem lazım. Bu fiyat artarken böyle, daha ucuz bileşen alınca da bahsettiğim farktan %30 düşme olayının fazlasını yapıyorlar. Tekli satışta 100 lira daha ucuz parçayla değiştirdiğinizde 30 lira düşürüyor yani daha "dandik" parçayı hemen hemen aynı fiyata alıyorsunuz. Ya o opsiyonları tamamen kaldıracaklar ya da indirim kaybetmezsiniz yazısı yerine indirim kaybedersiniz uyarısı olacak.
Ayrıca aradaki fiyat farkını nasıl hesaplıyorlar onu da belirteyim. 400 liralık anakart var ya şimdi onu oradan indirimli vaziyetten düşüyorlar yani 280 lira civarı bir fiyat düşüyor 3000 liralık sistemden. Yani anakartın değeri tam düşmüyor ondan sonra da 600 liralık anakartın 600 lirasını şak diye ekliyorlar üstüne. Kısaca sen değiştirdiğin ve almamış olduğun o anakartın %30 kadarını ödemiş oluyorsun bir nevi. O yüzden ASRock B450 PRO4 600 lira değil de 700 lira gibi geliyor size. O iki anakart arasında hayatta 300 lira gibi bir fark olamaz başka türlü. Bu sistemi alsanız sonra anakartı iade etseniz sonra tekli satıştan almak istediğiniz o anakartı alsanız yine aynı parayı ödemiş oluyorsunuz. O zaman bu opsiyonları koymanın ne mantığı var? Hadi koydunuz niye indirim kaybetmezsiniz yazısını koyup insanları kandırıyorsunuz?
Bu durumu siz de biliyorsunuzdur ve göz ardı ediyorsunuzdur ben de göz ardı ediyordum fakat benim canımı sıkan indirim kaybetmezsiniz güvencesi verip indirimi normalden daha fazla kaybetmemiz. Bu konuda şeffaf olmamaları üzücü. Tamam indirimde de insanları zorlamak istemiyorum zaten Teknobiyotik sistemi bu vaziyette satsın parça değişikliği seçeneği sunmasın benim için bir sıkıntı yok. Zaten o seçeneklerdeki parçaları indirim oranı kaybetmeden değiştirsek Ryzen 3600 1400 liradan 1000 lira oluyor. Fakat şu anda onların lehine çalıştığı için hazır sistemde siz bu işlemciye 1580 lira para saymış oluyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör: