V3.5 Killer Coil Whine sorunu

Esatkaan

Centipat
Merhaba, Teknobiyotik'ten bir sistem aldim v3.5 Killer adinda ve bu sistemde Coil Whine vardi. İlk önce cok yoktu ama 2 ay sonra asiri hissetmeye basladim. Sonra servise gonderdim 1 hafta sonra PC bana geldi ve PSU ve ekran karti degistirdiklerini soylediler ancak yine oyun girdigimde örnek PUBG 100 FPS ve fazlasinda duyulacak kadar Coil Whine cikmaya basladi. Bunu onlara soyledigimde ekran kartini taragimiza gonderebilirsiniz dediler. Yani bana ekran kartini temizleyip yeniden koymuslar gibime geldi. 2 defa ayni sorunla karsilasmak ne kadar olasi? Yorumlarinizi bekliyorum.

Coil Whine normal şartlarda garanti kapsamına da alınmıyor. Kullanım açısından bir sorun oluşturmuyor sadece sesi rahatsız edebiliyor. Tarafımıza gönderin dedilerse gönderin değiştirsinler. Nadir görülen bir sorun değil ikinciye karşılaşma ihtimaliniz yüksek.

Coil Whine sorunu öyle belirli zamanlarda çıkan bir şey değil yani "ilk bir ayda yoktu ikinci ayda vardı" gibi bir şeyin olması söz konusu değil.

Coil Whine, ekran kartlarında kullanılan bazı indüktörlerin kalitesiz ya da yetersiz olmasından dolayı karta aşırı yük bindiğinde karttan gelen tıslama sesidir. Öte yandan kasa kapağınız kapalı ve kasanız da monitörün hemen yanında değilse, kasadan gelen diğer seslerle birlikte sineye çekilebilecek bir sestir. Hatta bazı durumlarda fan sesleri Coil Whine'ı bastırır ve siz bu sesi fark etmezsiniz bile.

Bu arada Coil bobin, whine ise ağlamak anlamına gelir. Yani Coil Whine, bobin ağlamasıdır :)

Coil Whine normal şartlarda garanti kapsamına da alınmıyor. Kullanım açısından bir sorun oluşturmuyor sadece sesi rahatsız edebiliyor. Tarafımıza gönderin dedilerse gönderin değiştirsinler. Nadir görülen bir sorun değil ikinciye karşılaşma ihtimaliniz yüksek.
simdi ekran kartını söktüm. ve yeniden gönderceğim benim kafama takilan şey değiştirdiklerini iddia etmelerine rağmen ayni sorunun devam etmesi dua edinde bir an önce düzelsin :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı