Hazırlıksız direk eğitim dili ingilizce olan bir böümde okumak ?

eeness

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2014
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. Ben karabük üniversitesi bilgisayar mühendisliği(ingilizce) kazandım. Sizce hazırlık okumalımıyım yoksa biraz çalışıp şu sınavı geçip direk 1.sınıfamı başlayayım?
Son bir sorum daha var. Oda direk 1.sınıfta başlarsam sizce zorlanırmıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası çok iyi bir ingilizcen yoksa o sınavı biraz çalışıp geçmen zor. Ben Çukurova'da okuyorum son sınıfım. Ama ben eğitim fakültesindeyim. Ben o sınava girmediö doğal olarak. Ama giren çok arkadaşım vardı. Karabük Üniversitesin de sınav nasıl oluyor bilmem. Ama Çukurova da 2 aşamadan oluşuyordu sınav. İlk normal gramer sınavı, 2. sınavda da sana bir konu veriliyordu onunla ilgili ingilizce bir paragraf yazıyordun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba 80 sorulukuk bir sınav, 60 cıvarında yaparsan geçiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Devlet üniversitelerinde sınıf mevcudu dil eğitimi için çok yetersiz. Örneğin Rusya'da hazırlık sınıfları 8 kişiliktir. Türkiye'de devlette hazırlık, bir sene dinlenmek, geçen senenin stresini atmak için okunur. (Diye düşünüyorum.)
 
Olabilir dediğin gibi de öyleyse çalış geç bence ama bölümün % 100 ingilizce ise hazırlığı okumanda fayda var diye düşünüyorum. Hatta imkanın varsa yazları work and travel i tavsie ederim çok iyi bir pratik olur senin için hatta benim bi arkadaşım orda çevre yaptı şimdi kafasına göre Amerika'ya gidiyor. :)
 
Bu 1 ay kasayım ingilizce sınavı geçmeye çalışayım. Geçersemde ingilizce kurslarından bir tanesine giderim kısa süreliğine.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı