HD Graphics 3000 Temel Bağdaştırıcı Sorunu

semih ender

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Sorunumu özetlemem gerekirse win10 kurduktan sonra VGA sürücülerim Microsof Temel Görüntü Bağdaştırıcısı (resim1) olarak kuruldu fakat win10 güncellemeleri zorunlu olduğu için güncelle diyince intel (R) Graphics 3000 (Resim 2) sürücüyü güncellemeyle beraber yükleniyor. Ama intel (R) Graphics 3000 kurulu olunca ekran gidiyo açılmıyor. direk bu sürücüyü yükleyince ekran gidiyor. tamam belki Microsof Temel Görüntü Bağdaştırıcısı sürücüsünü kullanının diyeceksiniz. Ona da tamam onuda kullanırım ama hem mecburi güncelleme ile Graphics 3000e yükseltiliyor hemde Microsof Temel Görüntü Bağdaştırıcısının ekran çözünürlüğü çok düşük.(1024) Görüntü kalitesi kötü oluyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Forum kurallarını yeni okuyup fark ettim; konu başlığında büyük harfle başlanılmış lakin düzeltmeye çalıştım ama sadece içerik düzenleniyor başlığı editörlerinizden birisi güncellerse sevinirim. Kolay gelsin.

Adsız2.jpg
Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2. fotoğrafta HD Graphics 3000 sürücüsü yüklü. Ama siz ekranın gittiğini söylüyorsunuz. Ekran gidiyorsa fotoğrafı nasıl çektiniz? Ayrıca Intel'in destek sayfasındaki otomatik sürücü güncelleme programıyla güncellemeyi denediniz mi?
 
Güvenli moddan çektim o capsi o yüzden ekran gitmedi. Normal moda o sürücü ile başlanınca ekran gelmiyor.

Not: Boş yere forumda 1 günlüğüne yasaklandım. Yanlış yazdığımı konuda belirttim ama siz onu bile okuyup düzeltmeden ceza vermişsiniz.Çözüm odaklı değil de istatistik odaklı yaklaşmayın lütfen sayın rootlar adminler yöneticiler.

Verdiğiniz vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
 
Denemesem zaten sorunumun devam ettiğini belirtmezdim değil mi ?
Ne intelin en güncel sürümü ne de otomatik güncellemesi sorunumu çözmedi. Graphics 3000 win10'u kaldırmıyor olabilir mi ? Ama bir kaç kere sürücüyü güncelle dediğimde güncelledi ama tekrar başladğında yine ekran gelmiyordu.
 
Sorununuzun devam ettiğini belirtmemiştiniz. Ayrıca benim söylediğim işlemi yapıp yapmadığınızı da belirtmemiştiniz. Buradaki kimse kahin değil. HD Graphics 3000 bende kullanıyorum ve Windows 10 kullanıyorum. Sorun hakkında başka aklıma gelen birşey yok. Ama geçici olarak bir çözüm olarak Nvidia Denetim Masası ayarlarından sürekli olarak Nvdia ekran kartını kullanacak şekilde ayarlarsanız sorun kalkar diye düşünüyorum.
 
Demek istediğim eğer çözümü bulsaydım dediklerinizle 'sorunum çözüldü' deyip sorunumu 'nasıl çözdüğümü' de yazıp ayrılırdım.

Dediğinizi yaptım ama sanırım bu da çözüm olmadı.

Böyle bir bilgiye rastladım Hd 3000 Graphicsin win10 desteği olmadığına dair ona istinaden soruyorum. Graphics Drivers — Supported Operating Systems

Veya çözüm alternatifi olarak çözünürlüğü 1024x768 den daha yukarlara çıkarabilmem için varsa çözümleri de sunarsanız sevinirim.

@Recep Baltaş @Nusret Çakır @THE_MILLER
Ek: Aida64 raporu.
Yandex.Disk
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı