HD7600M laptop Valorant'ta FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

Yaser31

Centipat
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Valorant'ta aşırı derecede drop yiyorum. Özelliklerim 8 GB RAM, AMD 7600M ekran kartı, i5 3.nesil 2.5 GHz işlemci. Bir ara oynamayı bıraktım, ondan önce drop yemiyordum. Çok küçük droplarla idare ediyordum ve FPS düşmüyordu. Ama bu aralar girdiğimde aşırı drop var. İlerliyorum duruyorum ama birden biraz daha ileri ışınlanıyor. Çok berbat sinir bozucu düzeyde. Bazı makaleleri okudum ve çoğu kişide durum aynı. Bazılarında iyi. Oyun destek ekibine de ticket atmayı düşünüyorum, bu konu hakkında bilgisi olan yardım edebilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
7600M serisi kartlar baya sıkıntılı. Driverları temmuz 2015 ten kalma. Bende kullandım bir ara benzer özelliklere sahip bir laptop. Bazı oyunlarda intel hd graphics aynı yada daha iyi performans veriyordu.
 
Benim sorunum performans değil droplar 50-60 FPS alıyorum ama drop istemşyorum drop var.
Performans sadece ortalama FPS ile ölçülmez. Drop dediğin performans problemi sayılır.
Bilgisayarın yüksek performans modunda olduğundan emin ol önce. Düzelmezse oyunu Intel HD Graphics ile açmaya zorla birde 7600M ile açmaya zorla aradaki farka bir bak hangisinde daha iyi. Windows 10 da aramaya grafik ayarları yazıp grafik performansı tercihi sekmesinden klasik uygulama kısmını seçip gözat kısmından valorant.exe(exe uzantılı dosyası neyse artık)'yi ekle. Oradan sonra güç tasarruflu veya performans olacak şekilde GPU seçmene izin vermesi gerek.
 
Performans sadece ortalama FPS ile ölçülmez. Drop dediğin performans problemi sayılır.
Bilgisayarın yüksek performans modunda olduğundan emin ol önce. Düzelmezse oyunu Intel HD Graphics ile açmaya zorla bir de 7600M ile açmaya zorla aradaki farka bir bak hangisinde daha iyi. Windows 10 da aramaya grafik ayarları yazıp grafik performansı tercihi sekmesinden klasik uygulama kısmını seçip gözat kısmından valorant.exe(exe uzantılı dosyası neyse artık)'yi ekle. Oradan sonra güç tasarruflu veya performans olacak şekilde GPU seçmene izin vermesi gerek.

Intel HD Graphics dedin de ben ikincil ekran kartımı göremiyorum. Görev yöneticisinde de AMD kartım gözükmiyor bir tek aygıt yöneticisinden baktığım zmn AMD kartını görebiliyorum. Ve dediğin her şeyi yapmıştım ve rahat oynayabiliyordum. Son günellemeden sonra vasat duruma geldi quick CPU gibi ugulamalar kullanarak performans arttırdım tık oynamadı. Ve CS:GO'daki FPS'im düştü bu ayarı yapınca sma bir şekilde. Durumum olmadığı için ye bilgisayar alamıyorum ama bunla da bir şey yağılmıyor :/ oyun yapımcılarına ticket gönderdim iuan yanıt bekliyorum.
 
MSI Afterburner kullandınız mı hiç? Oradan görebilirsiniz hangi GPU'yu kullanıyor.

Az önce Windows ayarlarından oygulama seçip performansa aldıpımız yerden fark ettim AMD yazıyordu. FPS'im kötü değil droplar neden var Valorant işlemci bazlı bir oyun ama ekran kartından oynayamıyorum. İşlemcimi Ultra performansa alınca da saçma bir şekilde bir şey olmadı. Piyasa zaten aşırı berbat bilgisayar alacak gücüm yok. Her şey pahalı. Şükredeceğiz artık. GTA SA oynamaya devam artık oynayacak oyun yok ki. GTA V de bile deop yiyorum önceden drop yemememe rağmen. Her şey birden gitti her şeyde drop yiyorum en yakın zamanda bir yetkişiye götürüp baktırcam bilgisayarı. Yardımını için çok teşekkür ederim. İyi günler :)
 

Geri
Yukarı