HDD Birleştirme İşlemi

Boss Player

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
İyi günler, beş senedir bilgisayarımı 1 TB Seagate sabit disk ile kullanıyorum.

Bu şu güne kadar 100 ve 900 gigabyte olarak ikiye ayrılmıştı, 100 gb kısma sistemi kuruyordum vs.

Geçen gün 120 GB SSD aldığım için sistemi ona kurdum ve şu an HDD'im iki parça olarak kaldı. Bende biraz araştırma yaparak disk yönetimi kısmından bunları birleştirmeye çalıştım.

İşe yaradı ancak disk yönetimi kısmında şu şekilde görünüyor hala. Yani 100 gb ve 900 gb olarak iki parça.
Screenshot_1.png

Bilgisayarımı açtığımda ise tek parça olarak görünüyor. Bu bir sorun olur mu?
Screenshot_2.png

Ayrıca rengi neden böyle değişik oldu (yani basit birim) basit birimde bir performans düşüklüğü olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer normal olarak mavi olmasını istiyorsan Storage (D:) diskin içindekilerini aktar. Yani içini boşalt boşalttıktan sonra şu adımları uygula olacaktır mutlaka;
1. Adım: Diskinizin içindekileri yedekleyin veya başka bir harici harddisk e aktarın. Bomboş olsun.
2. Adım: Disk boş olduktan sonra Bu Bilgisayara sağ tıkla > Yönete tıkla > Soldan Depolamanın Altındaki Disk Yönetimine tıkla ve disk bölümleri ekranı karşına gelecektir. Bundan sonra üstteki 1 TB alana sahip olan harddisk e sağ tıkla sil de ve onayla ondan sonra orası yeşil yerine siyah olacaktır. Siyah alana sağ tıkla ve yeni basit birim diyip ekrana çıkan herşeye ileri ileri diyeceksiniz ve biçimlendirecektir. Biçimlendirmeden sonra mavi renk olacaktır.

Eğer normal olarak mavi olmasını istiyorsan Storage (D:) diskin içindekilerini aktar. Yani içini boşalt boşalttıktan sonra şu adımları uygula olacaktır mutlaka;
1. Adım: Diskinizin içindekileri yedekleyin veya başka bir harici harddisk e aktarın. Bomboş olsun.
2. Adım: Disk boş olduktan sonra Bu Bilgisayara sağ tıkla > Yönete tıkla > Soldan Depolamanın Altındaki Disk Yönetimine tıkla ve disk bölümleri ekranı karşına gelecektir. Bundan sonra üstteki 1 TB alana sahip olan harddisk e sağ tıkla sil de ve onayla ondan sonra orası yeşil yerine siyah olacaktır. Siyah alana sağ tıkla ve yeni basit birim diyip ekrana çıkan herşeye ileri ileri diyeceksiniz ve biçimlendirecektir. Biçimlendirmeden sonra mavi renk olacaktır.

Çok teşekkürler sanırım bu işlemi şimdilik yapmayacağım çünkü içinde 300 gb boyutunda içeriğim var ve şu an onları başka bir yere aktaramam. Eğer böyle sarı renk kalırsa bir sorun olur mu? Performansı yavaşladı vs vs demek mi bu?

Şöyle açıklayayım sen yanlışlıkla olmuşturmuşsun sanırım veya format sırasında olmuş disk ini Dinamik Diske dönüştürmüşsün ne demek Dinamik Disk onu açıklayayım.
Dinamik Disk: Sisteminize ve bilgisayarınıza az da olsa hızlandırır ve yormaz depolamada yardımcı olur ve stabil kalır. Ama en büyük dezavantajı herhangi bir sistem çökmesinde içerisindeki verileri kurtarmak imkansızdır. Bundan dolayı Temel Disk daha çok kullanılmaktadır. ( Mavi renk de olan disk şekli.)
Bu duruma bakılırsa 300gb bilgilerin bir sistem çökmesinde yok olacak ve üzüleceksin. Peki bunu nasıl düzeltirim. Benim üst yorumumdaki adımları uygulandıktan sonra olmaz ise şu programı ( EaseUS Partition Master Home Edition) kendi sitesinden yükleyip kurunuz ve açınız. Ekranda diskleriniz çıkacaktır. Burdan sarı ile görünen diskin en başında disk resmi vardır sağ tıklayıp convert to basic disk diyeceksiniz disk i analiz edecektir. Bundan her çıkan soruya yes veya apply diyeceksiniz dedikten sonra akabinde program sistemi yeniden başlatacaktır. Başlattıktan sonra işlem tamamdır. Artık normale dönecektir. ( Tabi bu işlemleri diskin içindeki 300gb lık verileri alın.) Bu programla yaparsanız daha kesin olur.

Teşekkür ederim mecburen taşınabilir diskimi boşaltıp bunları yedekleyip formatlamam lazım artık..

İyi akşamlar:)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı