HDD bozuldu mu?

Bu diskinizin sorunlu olduğunu gösterebilir. Büyük ihtimal diskinizi değiştirmeniz gerekecek.
Hocam şuanda da disk kullanımını 1-3 arası gösteriyor :(((( Sanırım diskimin bozulduğu kanıtlandı

Hayır göstermez. HDD'ler zaten %50 ve %100 arasında kullanılırlar. SSD için normal değil, fakat HDD için gayet normal değerler.
Şuanda gene Discord ve Opera GX açık ama bu seferde 1-4 arası gösteriyor :(

Bu sorunu bir kere yaşadıktan sonra gene bilgisayar kendini yeniden başlattı ve sanırım kendi kendine BIOS'la ilgili bir şeyleri güncelledi. Ekranda gene Lenovo yazdı, fakat altta gücü kesmeyin güncelleniyor gibi bir şey yazdı.

Bir keresinde Windows bir sorunla karşılaştı yazıp bilgisayar yeniden başlatılıyor gibi bir şey yazdı, bir kerede işte bilgisayarınızı sıfırlayın, bilgisayarınızı onarın, güvenli modda başlat gibi seçeneklerin olduğu bir ekran geldi.

O ekran çoğunlukla disk sorun çıkardığında gelir.

Merhaba arkadaşlar. İki gündür aynı sorunu yaşıyordum. Bilgisayar bazen durduk yere donuyordu. Ekran gözüküyordu ama hiçbir işlev çalışmıyordu. (klavye ve fare dahil) dün açtığım konuda biri bana sorunun HDD'de olabileceğini söylemişti. Hard Disk Sentinel'le baktığımda bilgisayarım 4-5 yıllık olmasına rağmen HDD sağlığı ve ömrü yüzde yüz gözüküyordu. Bu beni şüphelendirmişti. Dün GTA V indirirken birdenbire bilgisayar durmadan açılıp kapanmaya başladı. Yaklaşık 3-4 kere kendimi hızlıca kapatıp açmaya başlayınca korktum ve mecburen fişi cektim. Ne yapmam gerek bilmiyorum :(

HD Tune ile de tam tarama yapar mısın bed sector hızlı seçeneği kaldırıp. Ancak bu tarz durumlarda HDD sorunlu ise sistem mavi ekran verebilir.

Hayır göstermez. HDD'ler zaten %50 ve %100 arasında kullanılırlar. SSD için normal değil, fakat HDD için gayet normal değerler.

Hayır şu anda bilgisayarlarımın birinde birkaç program açık ve disk kullanımı %20.Sadece iki uygulama için %70 helede sürekli ise fazla. Ama sürekli değil ise sorun yok. Çünkü uygulamalar RAM'den çalıştırılır diskten değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı