HDD ile Windows 10 kullanmayın!

5400 RPM HDD ile çok rahat oyun oynayabiliyorum. Biraz fazla mı salladınız?
Ben bundan 2-3 yıl önce hdd'li zamanına göre yeni bir laptopa office kurmaya çalışmıştım çok sabır gerektiren bir iş. Bilgisayarı normal bir şekilde kullanan, performansı arttırmak için özel ayarlamalar yapmayan sıradan bir kullanıcı için hdd ve windows 10 çekilemez bir şey olduğu gördüm.
Düzenleme: Bizim okuldaki akıllı tahtalarda windows 8.1 var ve gayet yavaş çalışıyorlar ve bazen disk kullanımı %100 oluyor.

Son düzenleme:
Ben 5400 RPM HDD hayatım boyunca kullanmadım. 7200'lere göre çok daha yavaş olduklarını duymuştum. Zaten bahsettiğim 7200 RPM disklerdi. Siz de sanırım SSD algısına sahip olanlardansınız. Maalesef kötü bir ön yargı. SSD diskler tabii ki HDD'den daha iyidir. Bu tartışılmaz. Ama Windows 10 HDD ile kullanılmaz teorisi saçmalık.
Saçmalık değil aslında. Adam diyelim Celeron işlemci kullanıyor ve 4 GB RAM var. HDD'de 5400RPM. Sence Windows 10 kullanmak mantıklı mı? Celeron işlemci diyorum bak. Benzer bir sistemim var ondan biliyorum. Windows 10 ile aşırı yavaş çalışıyordu. Ha adam da İ7 vardır HDD ile daha iyi çalışır. Ama sistem kötüyse Windows 10 kullanmanın alemi de yok isterse 7200RPM olsun HDD.

Benim burada değinmek istediğim 5400RPM HDD'lerdi. Türkiye'de eski laptoplarda en yaygın olan HDD türü. 7200RPM ile ben de biliyorum güzel çalıştığını ama daha iyi de olabilir yani. Windows'un hali hazırda kullandığı NTFS dosya sistemi çok sıkıntılı. HDD'ler için eskisi kadar verimli değil. Diğer dosya sistemleri ile kıyasla çok eski kalıyor ayrıca. 5400RPM HDD ile Hackintosh denemesi yapmıştım. Windows 10'a göre çok ama çok seri çalışıyordu. Hackintosh'un HFS+ dosya sistemi daha verimli çünkü.

Ayrıca ben herhangi bir SSD algısına sahip değilim. Olsam HDD kullanmam değil mi sistemlerimde? :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı