HDD kaç yıl dayanabilir?

Benim 36000 saat HDD var. 50 mb/s okuma yazma hızına sahip. Yüzde yüz performans. 5 yıl kadar götürür benimki heralde.

Son düzenleme:
12 yıllık Samsung 7200RPM'lik HDD'ye sahibim. Hâlâ inanılmaz çalışıyor, açılış hızı 10 saniye mesela, gerçekten inanılmaz. Ve tabi 12 yıllık olmasının yanında çalışma süresi de önemli. Çalışma süresi 7 yılı aşmış durumda.

10 yılı aşkın süredir kullandığım mekanik diskler var. Bad sector olmadığı sürece patladığını görmedim. Kullanımla ilgili %99.

Benim 8 yıllık Toshiba HDD'nin sağlığı hâlâ %100.

Benim de Toshiba HDD'li Acer Aspire 5749Z bilgisayarımdan yazıyorum. Çok yavaş ve sağlığı çok kötü. Çok ses çıkarıyor. Artık SSD'li PC kullanıyorum. Buna da arada bakıyorum. Sağlığı %2 HDD'min. SSD bakalım ne kadar götürecek hpdeki.

@RPM kardeşim üzülme. SSD'li pcim var. Bunu da inşallah yakında yeni pcim gibi SSD'ye geçireceğim.
Bu eski.

Ekran Alıntısı.PNG

Bu da yeni:

Ekran Görüntüsü (282).png

Bende çok üzülüyordum ya. Sonunda SSD'li PC kullanıcısı oldum. @Assecreed beni hatırladın mı Toshiba MK3259GSXP HDD'den.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı