Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.053
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Lisans : Ücretsiz
Yazar: HDDGURU.COM
İşletim sistemi: MS Windows XP, Vista x32/x64, 7 x32/x64, Server 2003, 2008, 2008R2

HDD Low Level Format Tool, sabit diskinizi en alt seviye olan mekanik seviyede biçimlendirmeye yarayan bir araçtır.


  • Desteklenen arabirimler: S-ATA (SATA), IDE (E-IDE), SCSI, USB, FIREWIRE. Büyük sürücüler de (LBA-48) desteklenmektedir.
  • Desteklenen üreticiler: Maxtor, Hitachi, Seagate, Samsung, Toshiba, Fujitsu, IBM, Quantum, Western Digital.
  • Bu program aynı zamanda bir kart okuyucu kullanılarak Flash kartların da biçimlendirlmesini sağlar.


Ücretsiz bir araç olan Low Level Format aracı, sabit diskinizi silecek, low level format atacak ve diski yeniden sertifikalayacaktır. Araç USB ve FIREWIRE üzerinden bağlanmış harici diskleri de desteklemektedir. Low Level Format Tool diskteki bölümleri (partition) , MBR ve her türlü kullanıcını bilgisini yok edecektir. Bu porgram kullanıldıktan sonra yukarıdaki verilerin hiç biri veri alınamaz. Program eğer mümkünse Ultra-DMA transfer arabirimini kullanacaktır.

UYARI: Bu araç kullanıldıktan sonra bütün disk yüzeyi tamamen silinecektir. Bu yüzden daha sonra veri kurtarma yapmak kesinlikle imkansızdır.

Download: HDD Low Level Format Tool ver. 4.40
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu program HDD nizin plakasının düzenini tamamen değiştirip siliyor. Bu işlemden sonra Recep beyin dediği gibi veri kurtarılması imkansız. Ama bu format türü normal biçimlendirmekten kat ve kat daha fazla zaman alıyor.

Siz HDDnizi biçimlendirdiğinizde aslında içindeki veriler silinmez. İçindeki verilerin başına özel bir karakter eklenir. İşletim sistemide o karakter varsa "sanki o yokmuş gibi gör" mesajını alır ve onun olmadığını varsayar. Fakat aslında vardır. HDDnizde bulunan bütün dosyalar Master File Table (MFT) ye kaydedilir. Az önce dediğim işlemler bu MFT de gerçekleşir.

Fakat Low level format demek partionların yerini değiştirmektir. Yani ortada MFT filan kalmaz. Veriler geri döndürülemeyecek şekilde silinir.

Linux sistemler için dd komutunuda kullanabilirsiniz. Bu komutta HDD her baytına 1 verisini(tercihe göre rastgele bir sayı) yazar. Böylelikle bütün veri 1 sayısı ile dolmuş olacaktır ve önceki verilere ulaşılamayacaktır. Bu yöntemler daha çok bilgiyi gerçekten güvende tutması gereken kişiler tarafından yapılır. Eğer normal bir kullanıcı iseniz bunu yapmanıza gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı