HDD, SSD ve DVD ROM kullanımı ve değişimi

hamzahaluk

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda HDD takılı ben SSD ile değiştirmek istiyorum. Kullandığım bilgisayarın linkini aşağı bırakıyorum. Uyumluluk açısından SSD takmak bir sorun oluşturur mu? HDD'yi söktükten sonra kutu ile USB üzerinden veya DVD ROM yerine takarak dahili olarak kullanma seçenekleri varmış. HDD'yi söktükten sonra hard disk olarak kullanmaya devam edersem sadece böldüğüm D diskindeki dosyalara mı erişirim yoksa hem C hem de D dosyalarına DVD ROM veya USB sayesinde erişim sağlayabilir miyim? Verilerime de erişmek istiyorum çünkü. DVD yerine taksam kaba durur mu? Tavsiye eder misiniz?
Mevcut bilgisayarım: Acer F5-573G-74P0 Intel Core i7 7500U 8GB 1TB GTX950M Fiyatı

Seçenekleriniz şunlar:
1) SSD yi HDD yerine takarak HDD yi taşınabilir disk olarak kullanabilirsiniz. Tabi bunun için bu parçadan kullanmanız gerikir. Parça sadece gösterim amaçlı tavsiye olarak değil. Bu durumda HDD den hiç bir veri silinmeyecek ve bilgisayarınıza taşınabilir olarak taktığınız zaman tüm dosyaları görebilir gereksiz dosyları dilediğiniz gibi silebilirsiniz. Bu montajda bilgisayarınızın kasasında sadece HDD nin bulunduğu bölümü söküp takmanız yeterli. Bu yöntemde 480 GB dan daha düşük bir SSD kullanmanızı önermiyorum.
2)Caddy alarak DVD okuyucunuzu söküp Caddy e SSD yerleştirip DVD bölmenize yerleştirebilirsiniz. Parça öneri değil gösterim amaçlı. Caddy konusunda en dikkat edilmesi gereken DVD bölmenizin inceliği ile Caddy nin inceliğini aynı seçmeniz. Bu işlemde bilgisayarınız kasasını tamamen açmanız ve bağlantıları el ile yapmanız gerekmekte. 240 GB SSD ve üzeri tavsiye ediyorum. HDD niz bilgisayarınızda takılı olduğu için windows yüklü bölümü silmeniz yeterli olacaktır. Klonlama işlemide yapabilirsiniz. İşlemden sonra DVD okuyucunuzu ilk maddeki aparat ile taşınabilir dvd okuyucu olarak kullanabilirsiniz.

HDD yerine SSD taktım ve sökülen HDD'yi harici olarak kullanacağım diyelim. Şu haliyle HDD C ve D diye bölünmüş durumda harici kullanırken HDD'yi taktığında iki ayrı disk alanı mı okunacak yoksa bir disk alan kaybolur mu?

HDD yerine SSD taktım ve sökülen HDD'yi harici olarak kullanacağım diyelim. Şu haliyle HDD C ve D diye bölünmüş durumda harici kullanırken HDD'yi taktığında iki ayrı disk alanı mı okunacak yoksa bir disk alan kaybolur mu?
Aynı şekilde 2 farklı bölme olarak görünür. Dilerseniz birleştirebilirsiniz.

Peki SSD takıp windows yükledikten sonra bilgisayarın driverlarını tek tek indirmek yerine topluca indirip otomatik yükleyen bir arayüz var mı tavsiye edeceğiniz?
Otamatik yükleyen programlar var. Driver Booster mesela. Ama bu programlar çok da sağlıklı yükleme yapamıyorlar. Şuan ki sisteminiz de hepsi yüklü olduğu için kolaylıkla dosyasını bulabilirsiniz. İndirip bir yerde depolayıp formattan sonra el ile yükleyebilirsiniz.

-Windows Update tüm parçaların sürücüsünü bulur, yükler. En güncellerini istersen üreticilerin sitesinden yükleyebilirsin.
-Harddiski caddy ile bağladığında yazılımsal olarak yaşayabileceğin iki şey var, C ve D harflerinin yerine başka bir harf/harfler belirlemen gerekebilir, bir de harddiskine erişmen için klasör yetkisi alman gerekebilir. İkisi de yapması kolay şeyler.
-CD okuyucunun siyah plastik kapağını takabilmen için caddy'nin üstünde delikler oluyor. Siyah kapak o deliklere tam oturursa bilgisayar CD okuyucu varmış gibi görünüyor, kaba durmuyor. Oturmama ihtimaline karşı kendi düz kapağı takılı geliyor üstünde, onunla da kullanabiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı