HDD'den SSD'ye Geçerken Hatalı Klonlama

İşlem tamamlanmış. Bilgisayarı SSD'den boot etmeniz gerek sadece. Boot ettiğinizde kurtarma bölümünü görmeyeceksiniz. Daha doğrusu HDD'nin içindeki kurtarma bölümünü göreceksiniz. SSD'den boot edip HDD'yi biçimlendirin. Yalnız C: ve E: aynı HDD üzerindeki iki bölümse sadece C:'yi biçimlendirin yoksa E: içindeki bilgileri kaybedersiniz.
C ve E aynı hdd değil. SSD'den boot edilmiyor benim bilgisayarımda. Anakartımda m2 soketi olmadığı için aparatla bağladım SSD'yi. Videoda belirtilen bios işlemlerinin hiçbirinde SSD'im gözükmüyor. Anakartım MSI 970A G43
O yüzden sordum zaten bunların ikisi farklı disk olarak gözüküyor bundan sonra ne yapalım diye.
 
Harici disk olarak görünüyorsa o diske Windows kurup kullanamazsın maalesef.
Harici disk olarak görünmüyor. Sadece şunun gibi bir aparatla bağlı:
1545422912201.png

Bu aparat sayesinde m2.0 desteği olmayan anakartıma m2 ssd bağladım.
Şu şekilde gözüküyor aygıt yöneticisinde:
Ekran Alıntısı.PNG
Bu şekilde harici disk oluyorsa bilemem.
Linkini attığım videodaki gibi diskparttan partition birleştirme gibi bir işlem varsa yapabiliriz.
 
Hayır, biosta SSD Windows Boot Manager olarak görülebilir diyorum. Mevcut diskinizi sıfırlamadan önce SSD'den boot etmelisiniz.
Olmuyor. Video çektim ama boyut kısıtlaması yüzünden atamıyorum. Zaten hep windows boot manager olarak görünüyordu. SSD'yi almadan öncede... Bence kurtarma ile asıl disk farklı diskler olarak göründüğü için olmuyor. Onların ikisini nasıl birleştirebiliriz? Yine yanlış mı klonlandı acaba?
 
Bahsettiğiniz durumla alakası yok. İçinde Windows olmasa bile diski görmesi gerekir biosun. Windows Boot Manager 1. sırada mı boot kısmında? Değilse onu 1. sıraya alın.
 
Hocam bu dönüştürücüyü anakartta sata portuna mı takıyorsunuz? Çalışma mantığı nedir? Baştan Windows kurma ekranına kadar gelin, eğer SSD orada gözüküyorsa olması gerekir. Gözükmüyorsa sabit disk olarak algılanmıyor demektir. Windows'u kurmanıza gerek yok disk seçimi ekranına kadar gelmeniz yeterli.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı