HDD'yi SSD ile değiştirmek

kelshake

Hectopat
Katılım
31 Temmuz 2020
Mesajlar
98
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izledim ve bir sorum var. Benim HDD'de Windows kurulu değil, Windows zaten SSD'de. Yeni bir SSD aldım ve sorum şu: Ben bu disk klonlama işlemini yaptıktan sonra SSD'yi boot vs. olarak ayarlamama gerek yok değil mi?
Şu anki HDD D diski olarak ayarlı. Verileri klonladıktan sonra SSD'yi D diski olarak ayarlasam yeterli olur mu?
 
Eğer HDD'de windows'un bazı korumalı dosyaları varsa klonlarken sorun olabilir. Yani Copy/Paste şeklinde aktarma yapıyorsan sorun olabiliyor. Onun haricinde aynen kaldığın yerden kullanmaya devam edebiliyorsun diye biliyorum.
 
Bence el ile kopyala, yapıştır yapın. Tek Root'u değil tabii. Bir keresinde 50 Gigabyte civarı kopyalamaya çalışınki elektrik giderse hangi klasör olduğunu bulun diye. Şimdi gördüm windows içinse yeni kurun en iyisi hocam.
 
Eğer HDD'de Windows'un bazı korumalı dosyaları varsa klonlarken sorun olabilir. Yani Copy/Paste şeklinde aktarma yapıyorsan sorun olabiliyor. Onun haricinde aynen kaldığın yerden kullanmaya devam edebiliyorsun diye biliyorum.

Windows C diskine kurulu ama D de dosyaları var mı bilmiyorum.

Yeni SSD'yi takıp, HDD'yi klonlayıp kullanmaya devam edebilirsin. Herhangi bir işlem yapmana gerek yok.

Yeni SSD'm D olarak gözükmezse programlarda sorun çıkmaz mı? Oyunlarım vs. hepsi D'de yüklü çünkü.

Bence el ile kopyala, yapıştır yapın. Tek Root'u değil tabii. Bir keresinde 50 Gigabyte civarı kopyalamaya çalışınki elektrik giderse hangi klasör olduğunu bulun diye. Şimdi gördüm Windows içinse yeni kurun en iyisi hocam.

Windows için değil hocam, Windows C'de kurulu, diğer tüm programlar D'ye kurulu. Yeni SSD'yi D diskimi değiştirmek için aldım.
 

Geri
Yukarı