HDMI to VGA kullanılır mı?

Kalitesiz dönüştürücü olunsuz yönde fark yaratıyor mu? Yani 20 TL lik bir dönüştürücü iş görür mü? Nasıl bir fark yaratabilir ara kablo?
Şuan 12 liraya aldığım markası belli olmayan HDMI To VGA dönüştürücü kullanıyorum.Genelde sıkıntı yaratıyor diyorlar(görüntü gelmeme vs. gibi) fakat bende herhangi bir sıkıntı yok. Monitörüm 75hz bunu da sıkıntısız bir biçimde kullanıyorum. Fakat bozulma veya çalışmama ihtimali olduğu için bütçe varsa kaliteli alın bence.

Bende düşünüyordum yeni bir ekran kartı aldığımda ne yapsam diye. Çünkü monitörüm VGA girişli gösterdiğiniz ürün monitöre nasıl takılıyor? Onu takabileceğim bir yer göremiyorum da.

Çok basit: Dönüştürücüyü ekran kartınızın HDMI girişine takıyorsunuz. Ardından diğer ucunda dişi VGA bulunuyor yani monitörden gelen VGA'yı da buraya takıyorsunuz çok basit.
Kalitesiz dönüştürücü olunsuz yönde fark yaratıyor mu? Yani 20 TL lik bir dönüştürücü iş görür mü? Nasıl bir fark yaratabilir ara kablo?
Ben daha önce ekran kartımın analog girişleri bozulduğu için kullandım ucuz olanı görüntüde dalgalanma oluyor. Tahminimce kaliteli olanlarda bu olmuyordur.

Fark yaratabilceğini duydum dostum.Çoğu aletin düzgün çalışdaığını söylüyorlar.Misal ekranda dalgalanma yırtılma gibi şeyler olabilir. Kaliteli bir yerden almanı öneririm.

Dar bütçeli bir kullanım için uygundur lakin çok da güzel bir görüntü kalitesi alamıyorsunuz daha önce GT1030 RX570 ve GTX1060 ile kullandım ekranda bir nevi karıncalanma oluyor açık tonda çok belli olmasa da karanlık görüntülerde rahatsız edebiliyor.

Merhaba. Yakın bir zamanda bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak RX 570 var fakat monitörüm eski. (LG Flatron 2240S). Ekran kartı sadece dijital çıkışlı bildiğiniz gibi. Ama monitörümde sadece VGA giriş var. HDMI to VGA'yı kaliteli bir markadan kullansam 1920X1080 görüntüyü sağlayabilir mi?

Not: 1 sene falan götürüse müthiş olur monitör almayı düşünüyorum ama hemen olmaz. Ne dersiniz DARK HDMI to VGA alınır mı yoksa başka bir şey mi yapmalıyım?
Şimdiden teşekkürler.

Peki arkadaşlar çok ufak bir sorum daha olacak. Ses girişini nereye takıyoruz? Size gülünç gelebilir evet baksam bulurdum ama sormak istedim.Hopörlere mi yoksa monitörün arkasındaki yuvarlak yere mi? (Ki ora olmadığına eminim ama sormak istedim) hopörlerin yanında yuvarlak giriş var oraya takmam gerek diye biliyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Peki arkadaşlar çok ufak bir sorum daha olacak. Ses girişini nereye takıyoruz? Size gülünç gelebilir evet baksam bulurdum ama sormak istedim.Hopörlere mi yoksa monitörün arkasındaki yuvarlak yere mi? (Ki ora olmadığına eminim ama sormak istedim) hopörlerin yanında yuvarlak giriş var oraya takmam gerek diye biliyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Dönüştürücü de bir giriş var bir ucu oraya bir ucu monitöre.

Monitöründe yer varsa takabilirsin. Birde ses girişini kullanmak zorunda değilsin. O daha çok televizyonlarda hem görüntü hem ses için kullanılıyor. Bunu kullanan genellikle oyun konsolları. Normal 3.5 mm jack girişine takabiliryorsun yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı