Hepsiburada ambalajı açılan ürün alınamaz yalanı

PİTBULL SAMİ

Kilopat
Katılım
1 Mart 2016
Mesajlar
275
Çözümler
2
Yer
Rivia
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 4 gün önce telefon aldım ve telefonun hafızası ile RAM'i yeterli gelmediğinden dolayı telefonu beğenmedim ve buna bağlı olarak iade talebi oluşturdum. İade talebi oluşturmadan önce müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almak istedim ve aradığımda bana tüm kalıp manipüle edici cümleleri söyledi. Ambalajı açılan ürünler alınamazmış, cihaz geri ellerine 2.el olarak geldiği için alamazlarmış zarara girerler miş vb gibi şeyler zırvaladı ve konuşma sonlandı. Konuşmanın ardından bu durumun çok saçma olduğunu anladığımda iade ile ilgili araştırma yaptım ve hiçbir sebep göstermeksizin iade etme hakkımın olduğunu öğrendim, yani müşteri hizmetlerinin dediği ile ters bir durumdu. Ardından internette yazılanları okudum ve Müşteri hizmetlerinin iade edecek kişilere bilerek iade edilemeyeceğini söyleyerek manipüle etmeye çalıştıklarını ve ürünleri bu şekilde geri almadıklarını öğrendim. Bunları anladıktan sonra, direkt iade işlemini site üzerinden başlattım.

Şimdi ilk öncelikle kendini kanundan üstün gören Hepsiburada müşteri hizmetlerine karşılık şu tüketici haklarında geçen bir fıkrayı şuraya eklemek istiyorum;

Tkhk: Md. 48 (mesafeli sözleşmeler) fıkra 4

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

(Hepsiburada müşteri hizmetlerinin yaptıkları şey suç değil midir? Buraday yazan şeyin tam tersini söylüyorlar, o halde neden halen aynı yalanı söylemeye devam edebiliyorlar ki ?)

Ve bir de Hepsiburada'nın şu videosunu şuraya ekleyelim ve insanları nasıl kandırdıklarını gözlemleyelim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Reklamda cihazın açılıp kullanıp iade edilmesinde herhangi bir sorun gözükmezken, ne hikmetse Hepsiburada müşteri hizmetleri kendi reklamı ile çelişiyor :D

Artı olarak, ambalajı açılmış cihazın iadesi sağlanamayacağını söyleyen Hepsiburada müşteri hizmetlerinin bağlı olduğu kurumun sitesinde, ürünü beğenmemeye bağlı olarak iade etme seçeneğinin mevcut olduğu ve cihaz içeriği tam olan açılmış cihazların iadesinin alınabileceği yazıyor. Acaba beğenmeden iade kastınız Telefonun AMBALAJINI sökmeden böyle bir dışarıdan bakıp, *yok ya ben beğenmedim kutusu kötü iade edeyim mi?* Manasında bir şey?

Ve son olarak müşteri hizmetlerinin bana söylediği saçma ve empati duygusu ile birlikte tüketiciyi manipüle etmeye çalışan sözünü aktarmak istiyorum; Cihazlar elimize 2.el olarak geçtiğinde geri alamıyoruz eğer alırsak elimizde kalıyor, size 2.el bir cihaz göndersek kabul eder miydiniz?

Şimdi bu ne saçma bir sorudur? Siz zaten kurumsallaşıp bir cihazı satarken o tüketicinin size ürünü geri gönderip para iadesi alabileceğini ve durumda zarara gireceğinizi zaten biliyorsunuz. O zaman bu durumda suçlu ben mi oluyorum yoksa bu şartları kabul edip satış yapan Hepsiburada mı? Ne iade edeceğimiz ürünü almamazlık ne de ürünleri 2.el olarak satamazsınız Hepsiburada. O saçma sapan soruyu bana sormadan önce, kendi içinizde daha kurumsallaşmadan önce birbirinize sorup tartışıp ölçüp bir sonuca ulaşmanız gerekiyordu. Sizin uğradığınız zarar beni ilgilendirmiyor ve hakkım olarak da iade edebilirim bu yüzden dolayı da gireceğiniz zararın sorumlusu ben değil SİZ'siniz.

Aynı benim gibi durumda olan arkadaşlar sakın çekinmeyin, siz bir tüketicisiniz ve haklarınız var. Haklarınızı bildiğiniz ve şikayet edebildiğiniz sürece kimse sizi kandıramaz. İade mi istiyorsunuz direkt edin, ve ederken de not kısmına özellikle yasa maddesini ekleyin ki bilinçli bir Tüketici olduğunuzu anlasınlar.

Bunlara rağmen cihazın para iadesi yapılmıyorsa, Tüketici haklarına e-devlet üzerinden başvurun arkadaşlar. Eğer e-devlet hesabınız yoksa PTT'den e devlet şifresi alabilirsiniz. Reşit olmanızda gerekmiyor 15 yaş ve üstü yeterli.

Ardından ise nasıl şikayet edebileceğinizi öğrenmek için Bilgisayar Kurdu'nun açtığı konuya göz atın;


Şu anda iadeyi başlattım, eğer geri çevrilirse tüketici hakem heyetine başvuracağım. Hakkımı şu ana kadar aramaya çekindim ama artık burama kadar geldi, işin sonu neresiyse oraya kadar gideceğim.
 
Son düzenleme:
SIM kartı takılmadıysa iade etme hakkınız var. Diğer türlü iade almak zorunda değil satıcı ve cihazda bir sorun varsa servis yoluyla iade hakkınız olur. Cihazda kasıtlı bir kronik problem varsa THH başvura bilirsin. Diğer türlü hem SIM kartı tak hem de beğenmedim diye iade et. Oldu ben alayım telefonu ve SIM kart takıp kullanayım.
 
Hepsiburada çalışanları tespit edildi :D Şu yazdıklarıma rağmen birşeyler bulmuşşunuz ya helal olsun size. Ürünü beğenmemeye bağlı olarak ve sim kart takılsın takılmasın iade etme hakkım var. Ürünün bilgilerini istersen altın tepside bana sun gene de o cihazı iade almak zorundadır satıcı firma. (Eğer internet üzerinden aldıysam) Burada bu tür şeyler yazıp cihazlarını iade edecek insanların umutlarını kırmayın. Technopat üyelerine yakışmıyor çünkü. Bana burada ahlak dersi vermeye çalışmayın. Kanunlar bana iade edebilirsin diyorsa edebilirim bu kadar ! He almazlarsa diyeceklerim var müşteri hizmetlerine, gene almazlarsa zaten ne yapacağımı biliyorum.
SIM kartı takılmadıysa iade etme hakkınız var. Diğer türlü iade almak zorunda değil satıcı ve cihazda bir sorun varsa servis yoluyla iade hakkınız olur. Cihazda kasıtlı bir kronik problem varsa THH başvura bilirsin. Diğer türlü hem SIM kartı tak hem de beğenmedim diye iade et. Oldu ben alayım telefonu ve SIM kart takıp kullanayım.
Arkadaşım sen sim kart takılmaya bağlı olarak iade edilmeme gibi bir durumun olduğuna inanıyor musun harbiden ? Veya böyle birşey varmış gibi mi davranıyorsun ? Doğru söyle.
Ürünün başka müşteriye tekrar satılabilir durumda olması gerekiyor. Telefonun beğenmediğiniz özellikleri CIA tarafından gizlenmiyordu, bunu bilerek aldınız.
Vay bilgilere baktıysam tabi ki iade edemem değil mi :D Zaten internette yazan bilgilerde telefonun kasıp kasmayacağı, dokunmatiğinden memnun kalıp kalmayacağıma dair bilgilerde içeriyordur kesin. Eğer senin dediğin gibi bir durum olsaydı boşuna bana iade hakkı verilmezdi emin ol.
Ürünün başka müşteriye tekrar satılabilir durumda olması gerekiyor. Telefonun beğenmediğiniz özellikleri CIA tarafından gizlenmiyordu, bunu bilerek aldınız.
Ürünün başka bir müşteriye satılabilir olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Satıcı kanunlara uyarak satış yaptığında, cihazın ona geri iade edilip zarara girebileceğini göz önünde bulundurup satış yapıyor. He ama siz tekrar satılabilir durumda olması gerekiyor diyorsanız eğer, hepsiburadanın kanunlara uymadığını ve iade işlemlerinde yalan dolan şeyler yaptığını yazdıklarınızla kanıtlıyorsunuz zaten. Diyecek birşey de yok ki size, yukarıda tüketici haklarından bir fıkra atmama rağmen buraya bomboş şeyler yazmışşınız.
 
Son düzenleme:
SIM kartı takılmadıysa iade etme hakkınız var. Diğer türlü iade almak zorunda değil satıcı ve cihazda bir sorun varsa servis yoluyla iade hakkınız olur. Cihazda kasıtlı bir kronik problem varsa THH başvura bilirsin. Diğer türlü hem SIM kartı tak hem de beğenmedim diye iade et. Oldu ben alayım telefonu ve SIM kart takıp kullanayım.
Biraz geç olsada cidden sinirlenip de yazdım artık sim kartıyla iade kapsamı dışında kalmasının ne âlâkası var? Forumda en sevmediğim şey bilmediği bir konu hakkında dahi fikri olup insanları yanlış yönlendiren kişiler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bu süreçte her 2 tarafta haklı;

müşteri;
14 günlük iade hakkım var sorgusuz sualsiz iade almak zorundalar yasalarda da bu durum mevcut haklı mı haklı.

satıcı:
Kardeşim ben bu ürünü sıfır sattım, ürünün özellikleri apaçık yazıyor, ürün kutusu jelatinleri açılmış az da olsa kullanılmış dolayısıyla tekrardan sıfır satılabilirlik özelliği gitmiş niye alayım.

"arıza vs bir durum varsa iş değişir ayıplı mal statüsünde çünkü öyle bir durumda her türlü iade almak zorunda resmi distribütör aracılığıyla değişimini yapması gerekiyor ama ülkemizde tüketici yararına iş yapmadıkları için önce servise gönderin servis raporu alın sonra değişim yapılır vs. diyorlar her neyse"

Yani bu işi THH çözer gibime geliyor çünkü firmanın savunması da bu şekilde olacak, müşterinin savunması da, kurumsal olarak düşünürsek benim kendi şahsi fikrim ben olsam iade almam sonrasında nasıl satacağım bu ürünü, distribütör'e göndersem bir şey yapamaz üründe küsur vs. bir şey yok niye değişim yapsın, bunun dışında biraz empati kurmak gerek firma bu ürünü iade alsa, sonra sen, ben, başkası bu üründen sipariş etse satış sözleşmesinde sıfır ürün diye gözükecek ama daha önceden iade edilmiş ürün çıkacak ne yapardınız, kısacası karışık işler biraz uğraştırır umarım sonuca ulaşırsınız.
 
Ürünün başka müşteriye tekrar satılabilir durumda olması gerekiyor. Telefonun beğenmediğiniz özellikleri CIA tarafından gizlenmiyordu, bunu bilerek aldınız.

Arkadaşın durumu için söylemiyorum ama valla o neredeyse "cia'nın bile" bulamayacağı kadar gizlenmiş arızalar ortaya çıktığında da çoğu satıcı ben "bu ürünü tekrar satamam" deyip çamura yatıyor. Bu savunma sadece telefonun özellikleri için değil arızalar için de yapılıyor yani. Onlar için de mi aynı şeyi diyeceğiz o zaman? "Yazık, bu üçkağıtçı arızalı telefonla beni dolandırdı ama şimdi başkasını dolandıramaz, iade almamakta haklı" mı diyeceğiz? Kimse kusura bakmasın da ürünü sattıktan sonra müşteriyi tanımayan mahalle esnafı tipler, teknolojinin gelişmesiyle bu tür sitelere yönelmiş durumda.

Arkadaşın durumuna gelecek olursak, kendisi de yazmış zaten, Tüketici kanununa göre 14 gün içinde kullanması gereken cayma hakkında, sebep gösterme zorunluluğu yoktur. İster özellğini beğenmesin, ister aldığına pişman olsun, ne olursa olsun cayma hakkını kullanabilir. Paket açılması halinde cayma hakkını kullanamayacağı haller kanunda sayılıdır. Mesela telif içeren kitap vs. ürünler, paketi açıldıktan sonra hijyen gereği kullanımı sakıncalı olabilecek çamaşır vb. ürünler, elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler (mesela Steam'daki iade hakkı, Steam'in sunduğu bir özelliktir, cayma hakkından kaynaklanmaz) cayma hakkının istisnalarından bazılarıdır. Yani cep telefonu bir istisna değildir, cayma hakkına tabidir.

Şahsi görüşüm, satıcının burada denediği şey işi sürüncemeye sokup tüketiciyi vazgeçirme ihtimali. Onun dışında yapabilecekleri bir şey göremiyorum açıkçası ama konuyla ilgili bir avukattan danışma alınabilir.
 
Amazondan alın gitsin hiç uğraşmayın, müşteri olarak en azından muhatap olacağınız küresel bir yönetim var , millet göktaşında maden arıyor bizimkiler hala yok jelatini yok bilmem nesi. Umarım yakında rekabet başlarda bu firmalar çeki düzen verir kendine, vermezsede kendileri bilir.
 
Sım kartı takılmadıysa iade etme hakkınız var. Diğer türlü iade almak zorunda değil satıcı ve cihazda bir sorun varsa servis yoluyla iade hakkınız olur. Cihazda kasıtlı bir kronik problem varsa THH başvurabilirsin. Diğer türlü hem sım kartı tak hem de beğenmedim diye iade et. Oldu ben alayım telefonu ve sım kart takıp kullanayım.

Sım kart olayı Apple için geçerli sadece. iPhone telefonlarda sım kart takınca garanti devreye giriyor ve iade ederseniz çöpe gidiyor telefon.
 

Geri
Yukarı