Hepsiburada arızalı ürünü iade almıyor

Keşke koşulsuz iade hakkınızı kullanıp iade etseydiniz. Bu kadar uğraşmak zorunda kalmazdınız.
Aynen o konuda hata yaptım. Ürün arızasından falan bahsetmeyecektim. Cayma hakkını kullanmak istiyorum diye bir daha göndereceğim.
Aynen o konuda hata yaptım. Ürün arızasından falan bahsetmeyecektim. Cayma hakkını kullanmak istiyorum diye bir daha göndereceğim.
Tabi Tüketici Hakem Heyeti başvurumu iade almayana kadar geri çekmeyeceğim.
 
Böyle olduğunda arızalı deme koşulsuz iade hakkını kullan sanane bozuk olduğundan. Başın ağrır yok git servis raporu al der.
Derde der yani olan sana olur. Servis rapor vermez hadi verdi. Diyelim bu sefer firma sıkıntı çıkarır. AI de en 1 ayı bulur. Ben genelde bozuk olduğunu söylemem direkt al de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı