HepsiBurada.com'dan Telefon Alınır mı?

Oğuzhan söylediklerin doğru değil, zarar etmeyecek şekilde stokları bitirmek için falan ucuza satılmıyor.
İthalatçı firma tarafından getirildiği için ucuza satılıyor. Garanti konusunda takıntınız yoksa alabilirsiniz.
Her söylenene inanma, kimse babasının hayrına 350 lira ucuza satmıyor o telefonu.
Veya o telefon 350 lira ucuza satılabiliyorken LG Türkiye garantili ürünler süs olsun diye 1600-1700 liradan satılmıyor. Bir nedeni var.

LG'nin Türkiye distribütörü yani LG Türkiye'nin servisleri tarafından garantilenmiş bir ürün olmuyor o telefon.
O telefondan LG'nin Türkiye'deki en büyük servis ağı sorumlu olmuyor.

Tabiri caiz ise kıytırık bir firma ilgileniyor servisi ile. Bir sıkıntı olduğunda telefonu açarlarsa ne ala :)
Zaten kullanıcı hatası olduğu zaman anında ürünü kırmızı listeye alıp geri yollarlar.

Mesela benim firmanın servisi Sirkeci'de. Sirkeci dediğimiz yer karınca yuvası gibidir :) Bilen bilir.
Tahmin ediyorum ki iş hanlarının birindeki fazla büyük olmayan bir avuç insandan oluşuyordur.

Yani satış sonrası hizmeti pek iyi değildir. Garanti konusunda distribütör firma kadar güven vermez.
Yinede 350 lira daha ucuza almak için değer mi dersen değer derim.

Ben çoktan telefona root işlemi uyguladım :) Romlar yüklemeye başladım. Çünkü garantisine zaten önem vermiyordum.
Telefonu düşürmediğim sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Oğuzhan söylediklerin doğru değil, zarar etmeyecek şekilde stokları bitirmek için falan ucuza satılmıyor.
İthalatçı firma tarafından getirildiği için ucuza satılıyor. Garanti konusunda takıntınız yoksa alabilirsiniz.
Her söylenene inanma, kimse babasının hayrına 350 lira ucuza satmıyor o telefonu.
Veya o telefon 350 lira ucuza satılabiliyorken LG Türkiye garantili ürünler süs olsun diye 1600-1700 liradan satılmıyor. Bir nedeni var.

LG'nin Türkiye distribütörü yani LG Türkiye'nin servisleri tarafından garantilenmiş bir ürün olmuyor o telefon.
O telefondan LG'nin Türkiye'deki en büyük servis ağı sorumlu olmuyor.

Tabiri caiz ise kıytırık bir firma ilgileniyor servisi ile. Bir sıkıntı olduğunda telefonu açarlarsa ne ala :)
Zaten kullanıcı hatası olduğu zaman anında ürünü kırmızı listeye alıp geri yollarlar.

Mesela benim firmanın servisi Sirkeci'de. Sirkeci dediğimiz yer karınca yuvası gibidir :) Bilen bilir.
Tahmin ediyorum ki iş hanlarının birindeki fazla büyük olmayan bir avuç insandan oluşuyordur.

Yani satış sonrası hizmeti pek iyi değildir. Garanti konusunda distribütör firma kadar güven vermez.
Yinede 350 lira daha ucuza almak için değer mi dersen değer derim.

Ben çoktan telefona root işlemi uyguladım :) Romlar yüklemeye başladım. Çünkü garantisine zaten önem vermiyordum.
Telefonu düşürmediğim sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Peki dostum telefonda yazılımsal sorunlar var mı? Karşılaştığın problemler ne? Dokunmatik ekran sorunları var YouTube'da. Senin başına böyle şeyler geldi mi? Ve ben en yeni android sürümüne geçmek istemiyorum. Sadece telefon çıktıktan sonra yazılımsal sorunları gideren updateleri telefona kurmak istiyorum. Yani en son android sürümünü kurmadan ondan önce gelen yazılımsal iyileştirmeleri kurabilme şansım var mı? Yoksa bir update ile hem sistemsel sorunları düzelten updateler, hemde son android sürümünü mü tek update ile kuruyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle telefonda sadece 1 adet yazılım kullanmakla sınırlı değilsin. Bu Iphone değildir, Android dünyasına hoş geldin diyorum daha doğrusu.

Telefonun içerisinde bulunan dahili yazılım, her zaman güncel ve sıkıntısız bir sürüm olamayabiliyor. İthalatçı firma çok dikkat etmiyor olabilir.
Ancak LG Türkiye, o ürünün sorun yaşatıp servise geri döneceğini bildiği için ürünlerinde olabildiğince sıkıntısız romlar tercih eder.
Telefon, donanım bakımından inan bana bu fiyata hem işlemci hem grafik işlemci hem ekran hem batarya hem kamera açısından cidden çok iyi.
Ancak sıkıntılı bir yazılım ile gelirse en basitinden benim gibi ışıksız ortamlarda kamerada donmalar yaşayabilirsin.
Tabi servisine ücretsiz bir biçimde güncelleştirme talebinde bulunarak garanti kapsamının dışına çıkmadan romunu güncelleyebilirsin.

Bunun dışında Android güncellemelerine değinmişsin. Kesinlikle her çıkan Android sürümü daha iyidir diye bir şey yok.
Mesela 4.4.2 ile G2'nin işlemci performansı ciddi oranda bir artış gösterdi. Oh ne ala, sevindirici bir haber. Ancak batarya performansında belirgin bir düşüş yaşandı. İnsanlar eskisi kadar memnun değil 4.4.2 güncellemesini yaptıkları için.

Ancak sen Almanya'nın 20D stock romunu yani 3. şahısların yapmadığı, ürünü garanti kapsamından çıkarmayan, root gerektirmeyen yazılımı yüklersen batarya konusunda eskisinden daha iyi, Türkiye stock romlarından daha iyi bir performans elde edersin.

3. el şahıslar da ciddi anlamda uğraşıyor LG G2'ye yazılım üretmek için. Cidden çalışıyorlar, G2'yi G3'e yazılım ile çevirmeye yönelik atılımlar bile var. Atılımdan öte elle tutulur romlar bile var. Cihaza 4K video çekim, 120FPS 720P ve yavaş çekim gibi özellikler kata, G2'yi G3'deki gibi menü ve arayüzlere kavuşturan sıkıntısız romlar da var ancak garanti dışı bırakır ürünü. Root gerektirir ve root işlemi yaptığınızda telefon artık garanti dışı kalmış demektir.
Stock romları kullanmanızda bir sakınca yoktur, servisiniz Türkiye için üretilmiş stock romlardan sıkıntısız olanını yükleyebilir.

Ki zaten şuan alacağınız telefonda Türkiye20A veya 20B gibi sıkıntılı yazılım yüklü olarak gelmez. 20C falan gelir yani.
Cihazın seri numarasının başında 405K gibi ibareler bulunur, bu ürünün yeni üretim mi eski üretim mi olduğunu belli eder.
309K üretimler eski, 410K civarındakiler yenidir.

Telefonun dahili yazılımını güncellemelerle falan değiştiremezsin, dahili yazılımı 1,6GB civarında olur genelde.
Cihaza bağlanıp yüklenmesi gerekir.
4.4.2 için gelen sıkıntılı bir roma sahip olan arkadaşlar 4.4.3 ile derman aramak yerine servise gidip yazılımının değiştirilmesi talebinde bulunabilirler.
Tabi servis gidip de Almanya'nın romunu yükler mi bilemem. Genelde Türkiye 20C falan yüklerler ki sıkıntısız sayılabilecek bir yazılım.

Benim başıma geldi mi dersen cevabım kesinlikle evet olur. İthalatçı firmadan gelen telefonda Türkiye20B yazılım bulunuyordu.
Üstüne birde 4.4.2 yükledik ve batarya performansını bir nebze düşürdük.
Yinede bataryası bu haliyle bile fazlasıyla yetiyor bana, Almanya20D yüklü olsa ciddi fark yaratırdı batarya konusunda. Çünkü batarya alanında en stabil, tercih edilen rom Almanya20D.
Kamerasına gelecek olursak ışıksız ortamda sıkıntı yaşıyorum, nedeni tamamen 20B yazılımdır. Kamera modunda sıkıntı çektiğim yerleri video modunda aşırı akıcı çekebiliyorum mesela. Bu da zaten yazılımsal bir sıkıntı olduğunu destekler nitelikte. Ki zaten yazılımsal bir sorun olduğu %100 biliniyor.

Dokunmatik ekranındaki sıkıntı nedir dersen çift tıklayarak ekran kilidini açma olayından bahsediyorsun galiba.
İlk zamanlarda 8 defa tıklayanlar oluyordu, yine az çok düzelttiler. Açıkçası ben pek sıkıntı yaşamıyorum.
Arada bir 2. defa çift tıklamam gerekebiliyor, başıma da gelmedi değil hani.

Ancak bu küçük bir sorun :) Yazılım ile halledilebilecek bir sorun, emin ol çözümü bulunur. Gerek LG, gerek 3. şahıslar yazılım konusunda yeterli ürünü ortaya seriyor.
Ben bu yazılımlar yüzünden telefonu garanti dışı bırakmayı göze aldım :) Zaten yazılımla uğraşıyoruz, mümkün mü telefonu o saçma yazılım ile kullanmak.
Sana önerim ise düzgün bir yazılım kullanman ve kurcalamaman, zaten sana gelecek telefonun romunda sıkıntı olmayacaktır büyük ihtimalle.
Tüm bunlar, tüm bu 1 ton yazı istisnai durumlar için geçerli.

Dostum yorumun için çok teşekkürler. 32 GB Beyaz alacağım ve VatanComputer'den almaya karar verdim. Yeni üretim mi daha iyi eski üretim mi? Ve üretim numarasını nereden göreceğiz? Çünkü telefonu almadan önce kutusunu oradaki çalışanın gözü önünde açıp kontrol edeceğim. Ben cihaza hiç bir update yapmayı istemiyorum. En son çıkan android sürümünde sorunlar olduğu söyleniyor o yüzden kendimi riske atmadan mevcut android sürümüyle devam etmek istiyorum. Ama arada ufak tefek yazılım sorunlarını düzelten updateler geldiyse bunları tek tek isteğe bağlı kurabiliyorum yani? Ve çok fazla fotoğraf çekerim kamerası çok mu kötü? Ben başka rom felanda yüklemek istemiyorum açıkcası. @BilgisayarKurdu

Öncelikle beyaz yerine siyah renk almanızı tavsiye ederim, mağazada siyah rengi ile karşılaştırmanızı tavsiye ederim.
2014 yılının Temmuz ayında 2 yıl garanti ile satılan bir ürünün eski üretim olma imkanı zaten yok :)

Ayrıca eski veya yeni üretim olmasının da bir önemi yok, hepsindeki donanım aynı.
309K seri numaralı bir telefon eskiden üretilmiş ve eskiden satılmış. Sonuç olarak üretilip kısa bir süre sonra kullanıcının eline geçmiş.
410K seri numaralı telefon ise farklı bir tarihte üretilmiş ve üretildikten sonra kullanıcıya sunulmuş. Bunda korkulacak bir şey yok :)
Mesela 3 ay önce aldım galiba ve 404K geldi, gayet doğal bir durum. Kafanızı kesinlikle takmayın. Ben sadece ayrıntı bilgi vermekten hoşlanırım hepsi bu.
Ne nedir bilin isterim. Ürünün ön-yan yüzeyinde telefona ait bilgiler yazar.
"S/N:" dan sonra azan ilk rakam ve harfler belli eder.

Vaixwv3.jpg

Yeni alınmış bir telefona zaten kimse rom atmak istemez. Zaten mağazadan alıyorsanız ürün hakkında bilgi alma, kontrol etme hakkınız var.
Cihazdaki rom nedir bakarsınız, kamerası falan düzgün mü kontrol edebilirsiniz.
Android 4.4.2'ye geçmemekte bu kadar ısrarcı olmayın bence :) Batarya konusunda belki biraz performans düşüşü yaşattı ancak getirisi de büyük performans anlamında. 3000mA bataryası size sıkıntı yaratmayacaktır. Korkulacak bir durum yok.

Ufak tefek güncellemelerden kastınız nedir çok bilmiyorum. Windows Update gibi sürekli güncelleme almaz yani.
Programlara falan gelen güncellemeler olur,

Ayrıca kamerası oldukça iyi diyebilirim. Optik görüntü sabitleme sistemine de sahip. Elindeki titreşimleri videoya yansıtmamaya çalışır.
Tabi koşarken veya yürürken mutlaka sarsıntılar ekrana yansıyacaktır.

Bunun dışında ürünün video ve fotoğraf performansına yakından bakabileceğin konularımız var. Aşağıdaki incelemeleri incelersen kamera konusunda oldukça iyi olduğunu görürsün. Işığın bol olduğu ortamlarda çok iyi sonuçlar veriyor.
LG G2 video galerisi | Technopat Sosyal
LG G2 Fotoğraf Galerisi | Technopat Sosyal

Dostum çok teşekkürler. Resim konusuna baktım ve gerçekten inanılmaz kaliteli ve net çıkmış resimler. Bol bol manzara ve güneşin doğuşunu çekebileceğim o zaman. :) Neden beyaz yerine siyah? :) Beyaz daha cool duruyor. :) @BilgisayarKurdu

Dostum siyah öneriyorum çünkü çerçeveleri daha az göze batıyor beyaza göre.
Beyaz olduğunda siyah IPS ekranın hemen bitiminde beyaz bir çerçeve görüyorsun ancak siyah renk olduğunda tek renk hakim oluyor.
Sanki ekran boydan boya görüntü veriyormuş hissi yaratıyor, çerçeve hissini yok ediyor.

Ben ve çoğu arkadaşım hiç düşünmeden siyah almaya karar verdik. Sana da öneririm. En azından ikisini yan ana koy. Beyazı almak içine siniyor al ve kullan dilediğince :)

Beyaz LG hafiften Samsung telefonlardaki havayı estiriyor. Ben cidden katı bir siyah taraftarıyım. 20 defa alsam istisnasız 20'sini de siyah alırdım.

Beyaz almayı düşünüyorum çünkü daha cool ve beyaz telefonda kulaklık ve sarj aletide beyaz. Birde kap alacağım onun arka kapak kısmı zaten siyah. Koruyucu sticker'da aldım mı tamamdır. Almadan önce telefonu açıp ölü piksel var mı yok mu kamera performansı vs herşeyine bakacağım. :) Pazar günü vatan'dan alıyorum İnşallah :)

Siyah renk aldığınızda kulaklığı da siyah geliyor. Fikrinizden caydırmak için demiyorum, sadece bilin diye.
Kararınız beyaz ise saygı duyarız :) Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Telefonun yazılımına da Ayarlar<Genel Ayarlar<Telefon Hakkında<Yazılım Bilgileri<Program Versiyonu alanından ulaşabilirsiniz.

FhDxAdg.png

D802 telefonun model numarasıdır. Sonradan gelen karakterler ise yazılımın kodlarıdır.
D802+20B gibi düşünebilirsiniz. Veya D802+20C. Tabi arada + işareti olmaz anlayacağınız üzere.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı