Hepsiburada iade sorunu

Tunahanaltn

Hectopat
Ben Hepsiburada üzerinden ekran kartı aldım bozuldu. Garanti kapsamında servise gönderdim bana tamir edemediklerini ve para iadesi yapacaklarını söylediler. Ben de kabul etmedim bana yeni ürün vermek zorundasınız dedim.(Para idadesini 345 lira zam geldiği icin istemedim.) Bu durumda bana para iadesi yapsalar ne yapabilirim. Tüketici haklarını falan basvurabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Faturada miktar neyse onun iadesini yapıyorlar.
Para iadesi yapıldıktan sonra aynı ürünü satın almak isterse 345 TL fazladan ödemek zorunda kalacağı için iade'yi kabul etmemiş. Bunu söylemek istemiş, bence mantıklı bir hareket.

Normal olarak değiştirmeleri gerekmiyor mu? Bu nasıl arızadır ki hemen iade'ye başvurmuşlar anlamadım doğrusu.

Satın alınan malın ayıplı olması durumunda Tüketici;
1) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
2) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
3) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
4) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme
Haklarına sahiptir.
Tüketici bu haklardan dilediğini kullanabilir.

Ürünün fiyatı geri inebilir. Fiyatlar sabit değil zaten.
Örnek;
2 Ay önce falan aldım 1.500 küsür'e, geçenlerde de 2.030 TL idi.

1581947858311.png

Fiyatı çok güzel indi.

Şahsi fikrimdir iade'yi bu durumda kabul etmemek.

Para iadesi yapıldıktan sonra aynı ürünü satın almak isterse 345 TL fazladan ödemek zorunda kalacağı için iade'yi kabul etmemiş. Bunu söylemek istemiş, bence mantıklı bir hareket.

Normal olarak değiştirmeleri gerekmiyor mu? Bu nasıl arızadır ki hemen iade'ye başvurmuşlar anlamadım doğrusu.
20 iş günü geçti ondan sonra iade kabul edildi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı