Hepsiburada kullanılan ürün iadesi

Şimdiye kadar çeşitli sebeplerle pek çok iade ya da değişim talebi oluşturdum(web sitesinden oluşturdum, telefon hattı genellikle yanlış bilgi veriyor) hiç reddedilmedi, 14 gün koşulsuz cayma hakkınız var(bazı ürünler hariç) ve bu hakkınızı kullanmak istediğinizde kabul etmemek gibi bir seçenekleri yok.

@SKNET Böyle bir hakkım olduğunu söylediğimde, ürünü kullandığınız için iade alamayız. Bu ürünü başkasına satamayız gibisinden şeyler söylendi.

Cep telefonu, ev aletleri, kulaklık gibi ürünlerde dahil tamamını kullandım ve ya sorunlu çıktığından ya da memnun kalmadığımdan dolayı iade ettim, kullanmış olmanız bir fark yaratmaz, 14 günlük iade hakkınız her durumda geçerli, bu hakkın geçerli olmadığı ürünler var ama sizin ürününüz bu kategoride değil. Web sitesinden iade talebi açın, eğer adresinizde bu olayı uyguluyorlarsa gelip alıyorlar ve iade edebiliyorsunuz.

Yalnız şuna dikkat edin; baız kişileri iade yerine değişim gibi bahanelerle oyalayıp ürünü almıyorlar, yasal hakkınız dolunca da uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.

Düzenleme: Zaten çevrim içi olarak satın alınmış bir üründe iade hakkı "kullanılmamış" ürünle sınırlı olamaz, çünkü ürünü kullanmadan ürün hakkında bir deneyim ve bilgin olmamış olur zaten ve bu da iade edip etmemen için bir sebep sunmaz.(Çoğu durumda.)

Hepsiburada üzerinden Xiaomi hava temizleme cihazı aldım. Ürünün jelatinlerini sökmedim, sadece bir gece kullandım ve evim için gerekli olmadığını gördüm. Bu ürünü iade edebilir miyim? Müşteri hizmetleri, kullandığın için hakkın yok diyor. Sizce ne yapabilirim?

Hepsiburada'dan ürün iade edemezsin. Aynı şekilde kötü yorum da yapamazsın. Asla ilgilenmezler uzak durun Amazon varken neden Hepsiburada'dan alıyorsunuz ki? Üç beş fazla verip kaliteli hizmet alabilirsiniz.

@SKNET Beni oyalarsalar, bu onların sorunu değil mi? Sonuçta ürün benden çıkmış olacak.
@Güner98 Normalde Amazon üzerinden alışveriş yapıyorum. Bu sefer arada 200 TL vardı o yüzden bu firmadan aldım. Bakalım yarın şansımı deneyeceğim. En kötü yasal yollardan giderim.

@SKNET Beni oyalarsalar, bu onların sorunu değil mi? Sonuçta ürün benden çıkmış olacak.
@Güner98 Normalde Amazon üzerinden alışveriş yapıyorum. Bu sefer arada 200 TL vardı o yüzden bu firmadan aldım. Bakalım yarın şansımı deneyeceğim. En kötü yasal yollardan giderim.

Ürünü gönderdiyseniz artık iş onlarda ama ürünün sizde kalmasını sağlamaya çalışarak oyalayabilirler, doğrudan ürünü gönderin ve iade talebi açın. Hiçbir sebep belirtmek zorunda değilsiniz, şimdiye kadar sadece bir problemimi çözemediler o da büyük oranda benim hatamdı onun dışında hep iade taleplerim vs. olumlu sonuçlandı.

Yalnız yukarıda da söylediğim gibi web sitesinden oluşturun talebi, telefonla iletişime geçen arkadaşlarım var onlar da sorun yaşadı, neden bilmiyorum ama telefon ile iletişim konusunda çok sorunlu davranıyorlar.

@SKNET Dün telefondan iade hakkında bilgi aldım sadece. Bugün de iade talebi oluşturdum.

İade talebini web sitelerinden oluşturduysanız verecekleri kargo kodu ile ürünü teslim etmeniz yeterli, eğer kargoyu evden al seçeneği varsa ve seçtiyseniz size bir dekont verecekler onu iade sonuçlanana kadar saklamanız yeterli. Şimdiye kadar ki 12 talebimden 11 tanesinde iade aldılar, hatta birisinde satıcı farklıydı iade konusunda zorluk çıkartmak istedi o zaman bile sorunsuz bir şekilde iade ettim. (Kabul etmemek gibi bir hakları yok.)

@SKNET @Vito S Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

1632122556631.png

@SKNET @Vito S Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 1169594

İade hakkınızın kapsamı bununla sınırlı değil, bu sebeple iade almak zorundalar. Ürünü bekletmeyip kargolayın kendilerine, 14 gün bu şekilde geçerse iade süreciniz daha zor bir hâl alabilir.

Benim iade ettiğim ürünlerde dediğim gibi cep telefonu, kulaklık gibi pek ucuz olmayan ürünler de vardı bu sebeple öyle bir bahaneyle iade almamaları mümkün değil. Sizin ürününüz Hepsiburada satıcısından mı alınmıştı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı