Hepsiburada kullanılmış ürün gönderiyor

Katılım
26 Nisan 2014
Mesajlar
710
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bu Hepsiburada firmasın dan gerçekten yoruldum şimdiye kadar 4-5 adet monitör sipariş verdim, çoğu kullanılmış monitörler gönderdiler. Birinde çizik vardı birinde kutunun içi paramparça olmuştu. Her ne kadar 14 gün içinde iade etme hakkımız olsa da bu beni strese sokuyor. Ya onaylanmaz ise diye ben artık çok yoruldum. Bu kadar olmaz ya, 2 gün önce yine aynı olay oldu yine iade ettim ve bugün elime geçti param ama bu strese girmek gerçekten çok kötü ve zaman kaybı var. Tabii bunun içerisinde kargo beklemesi, ürünü test etmesi, geri göndermesi, başka ürün bakması çok zamanımı alıyor.
Diyeceksiniz ki internetden alma. E bu sefer de mağazalar da olmuyor, çoğu şey internette var.
Bunu dile getirmek istedim kesinlikle kötülemiyorum firmayı sadece kullanılmış ürünleri göndermelerini doğru bulmuyorum. İnsanların zamanından alıyorlar. Sadece 1 kere geldi monitörüm sağlam.
 
Aynı sorunları bende yaşadım, burdan yaptığım alışverişlerin çoğunda arızalı ürün vardı. Şansa kalmış yani, bozuk da gelebilir sağlam da. Ben artık Amazon TR'den yapıyorum alışverişimi.
 
Ben de Hepsiburada sitesinden monitör sipariş ettim ama korkmuyor değilim. Amazon'dan alacaktım ama onlarda sadece kredi kartı ya da hediye kartı kabul ediyoruz dediler ( Aşırı saçma geldi). O yüzden bekliyorum, 1 ölü pixel bile olursa anında iade edip mağazadan alacağım.
 
Hepsiburada battı balık yan gider hesabı gidiyor. ''Alışveriş sitesi önerirmisin ? '' diye sorulduğunda başı çeken site artık sorumsuzluk üstüne sorumsuzluk yapıyor. Kara cuma etkinliğinden bu yana saldılar kendilerini. Kara cumada 20 gün sipariş bekledim hadi yoğunluk vardı yedik bizde. Aralık 15 te kulaklık aldım sizin başınıza gelen gibi kullanılmış ürün geldi iade ettim saolsunlar ettiler. 29 aralıkta başka bir kulaklık aldım ürünün mikrofonu sorunlu çıktı iade ettim 20 günden fazla iade bekledim. Kredi kartımı kullanamaz oldum attığım parayı çekiyordu anında. Birde telefonda bunları söylemeye başlayınca ben '' kara cuma etkinliğinden bu yana çok bozuldunuz '' deyince müşteri hizmetleride düzelterek '' efsane cuma'' diyor çok farketti sığır seni. Müşteri hizmetlerini arıyorum robot bana yardım almak istediğim konuyu soruyor sesli olarak cevaplayacağım şekilde. Müşteri temsilcisine bağlanmak istiyorum dediğimde ne hikmetse algılamıyor bir türlü. Hadi ben söyleyemedim desem 4 kişi denedik yine algılamıyor. Diğer firmalar bankalar vs direk algılıyor. Sanırım artık müşteri temsilcileri çok yoğun olduğundan bağlamıyorlar kolay kolay. Son zamanlarda şikayetlerde başı çekiyor bu gidiş iyi değil.
 
Screenshot_20200128-002844.png

Screenshot_20200128-002854.png


Banada böyle söylediler. Kutuyu açtıktan sonra iade edemezmişim, bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
 
Ben black friday zamanı monitör aldım tam 33 günde elime geldi monitör müşteri temsilcileri her aramamda tamamen farklı yalanlar söylediler ve evet bana gelen ürününde açılmış olma ihtimali var kutusu inanılmaz derecede yıpranmıştı arkadaşımızın dediği gibi uğraşmaktan yıldığım için bir daha iade ile uğraşmadım ama kesinliklede bir daha alışveriş yapmayı asla düşünmüyorum binlerce alternatif site açıldı bekliyeiceksem onlarda bekleyeceğim ben açıkçası kısa zaman içinde bir iflas ya da satılma bekliyorum hb den çünkü işleyen bir sistemin bu derece dağılmasının başka mantıklı bir açıklaması asla yok
 
Tüketici hakları yasasına göre ürün kullanılmış da olsa 14 gün içinde koşulsuz cayma hakkın var, yalnız ürünü iade ederken arızalı filan deme herhangi bir şey belirtmeden iade et daha kolay olur.
Kargocu ürünü getirdiği zaman kutusunda hasar varsa mutlaka tutanak tutturun, kayda geçirin, teslim almayın hatta video kaydı yapın, sonra mağdur olursunuz.
 
Bana 3 defa 2.el ps3 kolu getirdiler herhangibir gerekçe göstermeden iade ettim bir sorun yaratmadılar fakat neden zaman kaybedeyim açıkçası ben yapabileceğin en etkili protestoyu yapıyorum bir daha kesinlikle alışveriş yapmayacağım black friday zamanı aldığım son ürün ciddi şekilde sinirlerimi zıplattı çünkü
 
Eki Görüntüle 493040
Eki Görüntüle 493041

Banada böyle söylediler. Kutuyu açtıktan sonra iade edemezmişim, bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
Kafayı yemiş bunlar.Amazon.fr'den 1 laptop soğutucusu aldım kullandım hoşuma gitmedi iade ettim aynı gün hedşye çeki verdiler bozdurup kartıma yatırdım.2666 MHZ diye 2400MHZ RAM almışım onuda 3 gün farketmeden kullandım farkedince iade ettim aynı şekilde evvelsi gün ödememi yaptılar.Türkiyede harbiden düdüklüyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı