Hepsiburada Sözde KDV indirimi

Hocam ben diyorum ki, bir şey alırken tek bir siteye takılı kalırsanız zaten kazıklanmaya mahkumsunuz. Hadi gidin vatandan bi parça bakın, vatanda o parça 2000 TL ise başka sitelerde komik bir şekilde 800 TL oluyor. Siz sırf orası Vatan Bilgisayar diye oradan alırsanız, başka siteleri araştırmadan balıklama atlarsanız kazıklanırsınız. Adamlar istediği fiyattan satıyorlar yapacak birşey yok. Ben bile bilgisayar toplarken 10'larca site gezdim, en ucuzunu aradım. İndirimleri bekledim hep. Bu sitenin yaptığı kendi ayıbı ve yasal dolandırıcılık işte yapabileceğimiz birşey yok.
Siz durumu anlamadınız sanırım. Birilerini dolandıracak olmaları işin bir kısmı, birilerini dolandırmaya çalışmayı bu kadar aleni şekilde yapmaya cesaretleri olması işin diğer kısmı ki bakın siz bile bu detayın farkında değilsiniz.

Siz durumu anlamadınız sanırım. Birilerini dolandıracak olmaları işin bir kısmı, birilerini dolandırmaya çalışmayı bu kadar aleni şekilde yapmaya cesaretleri olması işin diğer kısmı ki bakın siz bile bu detayın farkında değilsiniz.
Cesaret ederler kardeşim, çünkü bu yaptıkları şey yasal işte. Bunun için bir ceza felan almıyor bunlar yani. Serbest piyasa diye birşey varya. Durumu fazlasıyla iyi anladım. Biz tongaya düşmeyiz tabii de işte yaşı 10-11 olan, ''Baba hadi takdir aldım bütün notlarım 100 hadi bana bilgisayar al artık'' diyen bir çocuk alır anca bu uçuk fiyatlara bu parçaları.

Sizin bu dolandırıcılığa karşı yapabileceğiniz hiçbirşey yok işte sorun burda. En fazla böyle forumlardan duyurursunuz bu fiyatların uçuk olduğunu. Bunlar kazıklamaya devam eder. Bende size diyorumki işte bu size örnek olsun, birşey alırken tek bir yere odaklı kalmayın yoksa böyle kazıklanırsınız diyorum.

Bu sabah fiyatına baktığım SSD'nin akşam tekrar bakınca "günün fırsatı" adı altında daha pahalıya satıldığını gördüm. Güzel fırsata benziyor kaçırmamak lazım...

Böyle durumlara neden hala bir ceza uygulanmıyor? Hala göz göre göre yapıyorlar bu olayı.
İsteyen istediği fiyattan satıyor hocam işte cezası yok bunun. Bir bakkala girersin orda kıytırık bir bisküviyi adam 10 TL'ye satar, adama dersin bunun fiyatı diğer bakkalda 1 TL, adamın sana cevabı ''İstediğim fiyattan satarım serbest piyasa'' olur. Serbest piyasa denilen şey yüzünden ceza felan yok. Vatan Bilgisayar'a bir bak istersen indirimsiz haliyle bu fiyatların katlarına satılıyor ucuz parçalar. Bu işin cezası olsa önce Vatan Bilgisayar gibi aşırı pahalı satan siteler ceza alırdı.

İsteyen istediği fiyattan satıyor hocam işte cezası yok bunun. Bir bakkala girersin orda kıytırık bir bisküviyi adam 10 TL'ye satar, adama dersin bunun fiyatı diğer bakkalda 1 TL, adamın sana cevabı ''İstediğim fiyattan satarım serbest piyasa'' olur. Serbest piyasa denilen şey yüzünden ceza felan yok. Vatan Bilgisayar'a bir bak istersen indirimsiz haliyle bu fiyatların katlarına satılıyor ucuz parçalar. Bu işin cezası olsa önce Vatan Bilgisayar gibi aşırı pahalı satan siteler ceza alırdı.
İndirim denip daha pahalıya satılmasından bahsediyorum.

kazık.png

Ürünü istediği fiyattan satmak başka bir şey, ürünün fiyatında indirim yaptım gel al sonuçta sen salaksın yersin bu numaraları demek başka bir şey. Üstüne basa basa söylüyorum bu yapılan serbest piyasa durumu değil, bu alenen dolandırıcılık.

İndirim denip daha pahalıya satılmasından bahsediyorum.
İşte hocam diyorumya size serbest piyasa. İndirim denip daha pahalıya satıyor adam işte serbest piyasa olduğu için birşey denemiyor. Bunu marketlerde yapıyor, bakallarda yapıyor, aha böyle sitelerde yapıyor yapacak birşey yok. Ben bugün 1 TL'den sattığım şeyi yarın indirimli diyerek 1.50 TL'ye satsam cezası yok, serbest piyasa.
Ürünü istediği fiyattan satmak başka bir şey, ürünün fiyatında indirim yaptım gel al sonuçta sen salaksın yersin bu numaraları demek başka bir şey. Üstüne basa basa söylüyorum bu yapılan serbest piyasa durumu değil, bu alenen dolandırıcılık.
Ya dolandırıcılıkta işte hocam yapabileceğimiz hiçbirşey yok. Evet bu adamlar açık açık seni salak yerine koyuyor gel al diyor. İsterseniz şikayet etmeyi deneyin size verilen cevap Serbest piyasa olacak klişe oldu artık.
Bunu tek yapan böyle siteler değil, günlük hayatta alışveriş yaptığın marketler, bakallar felanda yapıyor bunu sürekli. Serbest piyasa denen şeyi bir araştır istersen. Böyle dolandırıclıkları yasal kılıyor.

Forumun hatırı sayılır bir üyesi var, hepsi anlaşıp çok akıllı olduğunu sanan ve bu tarz dolandırıcılıklara başvuran her firmayı mesaj yağmuruna tutsa, yaptığınız şeyin farkındayız ve bu durumdan hiç memnun değiliz, bizleri aptal yerine koymaya çalışmanız üzücü olsa da milletin zor şartlarda kazandığı parayı bu şekilde göz göre gasp etmeye çalışmanız, buna bu kadar aleni şekilde cesaret edebiliyor olmanız daha üzücü diyerek çıkışsa neler olurdu tahmin edemiyorum.
Tekrar söylüyorum bu serbest piyasa değil bu izin verilmiş dolandırıcılık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı