Hepsiburada ve Yurtiçi kargo rezilliği

Kişiden kişiye ve şubeden şubeye göre değişir. Bana göre en iyi kargo şirketi Yurtiçi Kargo.
 
Sürekli internetten alışveriş yapıyorum aras, sürat, yurtiçi, mng kullandım. Bilader ne acayipse her yurtiçi kargomda sıkıntı çıktı. Ne kıl, rezil bir firma.
 
Yanımda olduğunuz ve destek verdiğiniz için teşekkürler. Forumda tam 3 aydır yazı yazamıyordum. Bugün düzeltti moderasyon, çok teşekkür ederim.
Konuma gelecek olursak, biraz geç kaldım ancak belki merak ediyorsunuzdur diye yazayım dedim:
En sonunda kargoyu 1 hafta bekledikten sonra dayanamayıp kargonun yanlışlıkla gönderildiği şubeyi aradım. Sabah erken saatlerde aramın sonucunu aldım ve hayret ki telefonu açtılar. Bende olayı izah ettim .Adamlar insaflı çıktı ve kargoyu Korkuteli şubesine göndereceklerini söyledi. 2 gün sonra kargonun takibinde Korkuteli'ye ulaştığını yazıyordu. Öğleye kadar bekledim. Baktım gelen giden yok bende üşenmedim şubeye gittim. Allah'a şükür ki kargom oradaydı. Güç bela kargomu aldım, ancak oradaki görevlilere sorduğumda kargoyu dağıtıma çıkarmadıklarını, benim gelip almam gerekli olduğunu da öğrendim.
Bu da bana böyle kötü bir tecrübe oldu...
 
Ben de Kitapyurdu'nda MNG'yi deniyim bir kereliğine dedim, sonuç aynı. Yine kargo geldi ama 2 iş günü boyunca kargoya çıkmadı, gidip kendim şubeden aldım.
 
Kendi resmi sitesinde kendi şubesinin yerinin bilgisini doğru veremeyen bir şirketten bahsediyoruz... İzmir Hıfzıssıhha şubesi Yeşilyurt'a taşınmış ancak web sitelerinde hala eski adresi var. Zaten bu durumda artık o Hıfzıssıhha şubesi değil Yeşilyurt şubesi olmuş oluyor ya, o ayrı...
En temizi kargoyu şube teslim olarak sipariş vermek ama tabi şubenin de orada olduğunu önceden bir gidip kontrol etmek lazım.
 
Ben dersimi almadım :) geçen yine hepsiburada'dan bir ürün aldım ,o da malum ki yurtiçi kargo ile çalışıyor. Adamlar 2 gün boyunca dağıtıma çıkardı , 2.gunun sonunda adres bulunamadı yazdılar. Ben çok sonradan öğrendim dağıtıma hiç çıkmadığını. Sonra 6 km yürüyüp kendim şubeden aldım kargoyu. Yurtiçi pişmanlıktır ...
 
Kız arkadaşım hediye aldım, gönderdim tam 4 kere kargolandı firma tarafından, gitmedi ürün en son sinirlendim iade istedim, verdiler.
Daha öncede aras kargo tarafında yine böyle bir problem yaşadım.
Anlayacağınız arkadaşlar, stabil bir durum yok malesef bütün kargo firmalarını kullanmadım ama az çok derslerden öğrendiğim, bu insanların işlerini kesinlikle ve kesinlikle doğru yapmadıklarıdır -uluslararası lojistik yönetimi mezunuyum-
Şubeden almak zorunda kalıyorum sürekli.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı