Her 10k potansiyometre aynı mı?

BOZUCO

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi elimde direksiyon setinin bozuk potansiyometresi var. Buna her türden 10k takabilir miyim? Bazıları bundan daha küçük, sıkıntı olmazsa direkt değişecek, olmazsa kendime pedal yapacağım.

Dosya Ekleri

• IMG_20241024_012950.jpg
    IMG_20241024_012950.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Teorik olarak 10k Ohm degerindeki her turlu potansiyometre ise yarar ama dikkat etmen gereken bazi seyler var. Fiziksel boyutu ve montaji bunlardan bir tanesi. Benzer boyutlarda yeni bir potansiyometre kullanman gerekebilir. Ayrica potansiyometrelerin 2 tipi vardir: A tipi (logaritmik) ve B tipi (lineer). Direksiyon setlerinde hareket dogrusal olarak algilaniyor diye biliyorum, cunku zamaninda ben de yapmistim. O yuzden B tipi (lineer) potansiyometre kullanman gerekir. Ha bu arada, potansiyometrenin de kaliteli olmasina dikkat etmeni oneririm. Hem ne kadar kaliteli olursa potansiyometrenin tepkisi de o kadar iyi ve sorunsuz olur.

Teorik olarak 10k ohm degerindeki her turlu potansiyometre ise yarar ama dikkat etmen gereken bazi seyler var. Fiziksel boyutu ve montaji bunlardan bir tanesi. Benzer boyutlarda yeni bir potansiyometre kullanman gerekebilir. Ayrica potansiyometrelerin 2 tipi vardir: A tipi (logaritmik) ve b tipi (lineer). Direksiyon setlerinde hareket dogrusal olarak algilaniyor diye biliyorum, cunku zamaninda ben de yapmistim. O yuzden b tipi (lineer) potansiyometre kullanman gerekir. Ha bu arada, potansiyometrenin de kaliteli olmasina dikkat etmeni oneririm. Hem ne kadar kaliteli olursa potansiyometrenin tepkisi de o kadar iyi ve sorunsuz olur.

Çok teşekkür ederim usta bu bilgiler bana çok lazımdı.

Benim pedalin o potansiyometre dişlisi yarım çember ama gelecek potansiyometre ise tam çember muhtemelen 3D baski bir tane alacağım veya eskisini delip bir sekilde yapacağım.
Delmek yerine 3D baski yapip kullanmak daha kolay gibime geldi sahsen.

Delmek yerine 3D baski yapip kullanmak daha kolay gibime geldi sahsen.

Muhtemelen öyle yapacağım. Ve potlar geldi titreme yapıyor ama işimi görür gibi o yüzden sıkıntı yok zaten sene sonunda muhtemelen T300e falan geçerim bu DFGT bana yeterince çile çektirdi ama iyide dayandı.

Muhtemelen öyle yapacağım. Ve potlar geldi titreme yapıyor ama işimi görür gibi o yüzden sıkıntı yok zaten sene sonunda muhtemelen T300e falan geçerim bu DFGT bana yeterince çile çektirdi ama iyide dayandı.
Eger mumkun ise potlarin arasina bir seyler tikistirip titremeyi azaltabilirsiniz. Klima hortumunun gectigi duvar deliklerini tikamak icin bir kil olur, hizli siddet uygularsaniz tas gibidirler, yavas yavas bastirirsaniz nazik bir sekilde yamulurlar. Isterseniz ondan kullanin ama UNUTMAYIN: Bu kil genelde yapis yapis oluyor, potlarin arasina koyarsaniz daha sonra cikarmasi biraz dert olabilir, ayni sekilde temizlemesi de. Dilerseniz normal kil gibi bir sey alin potlarin arasindaki boslugu olcup o buyuklukte kesin ve kurutun daha sonra onlari araya tikistirin. Artik tamamen size kalmis.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı