Her bölge için hareket önerisi

Hocam bacak kolay gelişen bir kas grubu değil ve çok büyük bir kas grubu. Eğer yarışmacı değilsen haftada 1 çalışmak yeterli. Doğal bir insanın bacak çalışsa da çalışmasa da dışarıdan bakıldığında pek bir fark olmayacak zaten.
Büyüklüğüyle haftada kaç kere çalışılacağının bir alakası yok ki. Quad ve kalf vücuttaki en hızlı toparlanan kas grupları mesela. Önceliğin olmayabilir ama bir kası haftada 1 çalışarak kas gelişimini asla maksimize edemezsin.

Büyüklüğüyle haftada kaç kere çalışılacağının bir alakası yok ki. Quad ve kalf vücuttaki en hızlı toparlanan kas grupları mesela. Önceliğin olmayabilir ama bir kası haftada 1 çalışarak kas gelişimini asla maksimize edemezsin.

Haklısın reiste bacağı haftada 2 kez çalışmaya da gerek yok bence. Kimse zaten bacağını en iyi şekilde geliştirmek istemiyor ki çoğu kişinin amacı üst vücuda göre küçük kalmasın yeter. Ben mesela çocukluğumdan beri futbol oynadığım için bacağım hep büyüktü fitness a başladığımdan beri 2 kez bacak çalıştım sadece.

Haklısın reiste bacağı haftada 2 kez çalışmaya da gerek yok bence. Kimse zaten bacağını en iyi şekilde geliştirmek istemiyor ki çoğu kişinin amacı üst vücuda göre küçük kalmasın yeter. Ben mesela çocukluğumdan beri futbol oynadığım için bacağım hep büyüktü fitness a başladığımdan beri 2 kez bacak çalıştım sadece.
Dediğim gibi önceliğin bu olmayabilir ona bir şey demiyorum zaten. Cevap verdiğim kişi net bir şekilde "bacak haftada 1 kere ve ağır çalışılmalı" demiş olması gereken buymuş gibi. Yazdığı bacak programı da oldukça kötü, baştan savma. Çocukluğundan futbol oynayan birinin bacakları iyi olur zaten evet o adam haftada 1 çalışsa da olur zaten ama komple 0'dan başlayıp, üst vücuda gereken önemi verip bacağı haftada 1, bazen atlayıp 2 haftada 1 çalışan birinin bacakları şort giydiğinde falan her türlü sırıtır üst vücuda oranla. Bacağı haftada 2 çalışmak zor bir şey de değil zaten çile değil. Haftada 2 kere yapılan 1 set, haftada 1 kere yapılan 8 setten daha hızlı kas geliştiriyor. PPL yapıyor olsan, bacak kaslarını da itiş çekiş diye ayırıp o günlere 1-2'şer set dağıtsan haftada 1 kere yapıp bir sürü set abanan birinden daha çok gelişeceksin. Bacak fobisini anlamadım hiçbir zaman.

Dediğim gibi önceliğin bu olmayabilir ona bir şey demiyorum zaten. Cevap verdiğim kişi net bir şekilde "bacak haftada 1 kere ve ağır çalışılmalı" demiş olması gereken buymuş gibi. Yazdığı bacak programı da oldukça kötü, baştan savma. Çocukluğundan futbol oynayan birinin bacakları iyi olur zaten evet o adam haftada 1 çalışsa da olur zaten ama komple 0'dan başlayıp, üst vücuda gereken önemi verip bacağı haftada 1, bazen atlayıp 2 haftada 1 çalışan birinin bacakları şort giydiğinde falan her türlü sırıtır üst vücuda oranla. Bacağı haftada 2 çalışmak zor bir şey de değil zaten çile değil. Haftada 2 kere yapılan 1 set, haftada 1 kere yapılan 8 setten daha hızlı kas geliştiriyor. PPL yapıyor olsan, bacak kaslarını da itiş çekiş diye ayırıp o günlere 1-2'şer set dağıtsan haftada 1 kere yapıp bir sürü set abanan birinden daha çok gelişeceksin. Bacak fobisini anlamadım hiçbir zaman.
Bir kası haftada 1 çalıştığın zaman 2-3 günlük protein sentezinden sonra kalan 4-5 gün atrofidesin yani yavaş yavaş tekrar kas kaybetmeye başlıyorsun.

Bu bacak haftada 1 çalışılmalı hurafesi büyük ihtimalle insanların bacağın yavaş toparlandığını düşünmesinden oraya çıktı halbuki tam tersi. Quad ve kalf vücuttaki en hızlı toparlanan 2 kas grubu. Herkesin çalışmadan edemediği göğüs, biceps ve triceps ise en yavaş toparlanan 3 kas grubu.

Son düzenleme:
Bacağı haftada 1 girmek için bir sebep yok. Her kas gibi haftada 2 çalışılmalı düzgün bir gelişim için. Programda zaten calf, adductor, abductor yok. Gene eksik yani.

Sırtta 2XMAX çalışma seti oluyor zaten ısınmak için birkaç tane çekip bırakılabilir.

Yarışmaya mı hazırlanacaksın birader bacak zaten sürekli aktif olan bir kas ve dayanıklılık üzerine gelişen bir yapısı var ne kadar çalışırsan çalış öküz gibi bir bacağa sahip olamazsın ilaçsız :D derece yapan vucutcular haftada 1 bile çalışmıyor

Yarışmaya mı hazırlanacaksın birader bacak zaten sürekli aktif olan bir kas ve dayanıklılık üzerine gelişen bir yapısı var ne kadar çalışırsan çalış öküz gibi bir bacağa sahip olamazsın ilaçsız :D derece yapan vucutcular haftada 1 bile çalışmıyor
Biraderin miyim bilmiyorum ama öküz gibi bir bacak yapacaksın demiyorum zaten. Bu şekilde maksimize edemezsin diyorum. Gün içinde yürüyor olup kullanman bacak kaslarını farklı bir kas kılmıyor her kas gibi mekanik gerilimle büyüyor. Haftada 1 çalışmayı geçtim yazdığın program çalışmıyorum dememek için yazılmış bir program. Kalf yok.
Kaçıncı söyleyişim bilmiyorum ama önceliğin bu olmayabilir haftada 2 çalışacaksın diye kimseye dayatmıyorum ama olması gereken şey buymuş, bacak böyle çalışılırsa en iyi gelişim sağlanırmış gibi "Bacak haftada 1 kere sert ve ağır çalışılmalı" demişsin ve bu doğru değil. Direkt olarak bacak çalışmayı sevmiyorum ve bu önceliğim değil diyebilirsin buna kimse laf edemez zaten ama işin doğrusu buymuş gibi savunmaya çalışmanın elle tutulur bir yanı yok.

Son düzenleme:
Biraderin miyim bilmiyorum ama öküz gibi bir bacak yapacaksın demiyorum zaten. Bu şekilde maksimize edemezsin diyorum. Gün içinde yürüyor olup kullanman bacak kaslarını farklı bir kas kılmıyor her kas gibi mekanik gerilimle büyüyor. Haftada 1 çalışmayı geçtim yazdığın program çalışmıyorum dememek için yazılmış bir program. Kalf yok.
Kaçıncı söyleyişim bilmiyorum ama önceliğin bu olmayabilir haftada 2 çalışacaksın diye kimseye dayatmıyorum ama olması gereken şey buymuş, bacak böyle çalışılırsa en iyi gelişim sağlanırmış gibi "bacak haftada 1 kere sert ve ağır çalışılmalı" demişsin ve bu doğru değil. Direkt olarak bacak çalışmayı sevmiyorum ve bu önceliğim değil diyebilirsin buna kimse laf edemez zaten ama işin doğrusu buymuş gibi savunmaya çalışmanın elle tutulur bir yanı yok.

Okumayla ilgili problemlerin olduğunu düşünüyorum. Bacağım ameliyatlı olduğu için yapamıyorum ama squat ve calf raise ekleyebilirsin yazıyor orada :D. Ve gün içinde kullanıyor yürüyüş yapıyor bisiklet sürüyorsan bu hareketleride haftada 1 kere uygularsan gerekli hipertrofiyi sağlarsın bacaklar için. Bacakların aktif kullanıldığı ama antrenman olarak kişiselleştirilmediği sürece fitness antrenmanı yapılmayan sporlarda ki sporcuların bacaklarının kalınlığından anlayabilirsin haftada 55 kere bacak çalışmanın mantıksız olduğunu. Boş vaktin bolsa haftanın 6 günü ot gibi spora gideceksen git 1 gün daha bacak çalış.

Ve gün içinde kullanıyor yürüyüş yapıyor bisiklet sürüyorsan bu hareketleride haftada 1 kere uygularsan gerekli hipertrofiyi sağlarsın bacaklar için. Bacakların aktif kullanıldığı ama antrenman olarak kişiselleştirilmediği sürece fitness antrenmanı yapılmayan sporlarda ki sporcuların bacaklarının kalınlığından anlayabilirsin haftada 55 kere bacak çalışmanın mantıksız olduğunu. Boş vaktin bolsa haftanın 6 günü ot gibi spora gideceksen git 1 gün daha bacak çalış.
Haftada 55 kere bacak çalış diyen olmadı haftada 2 kere yapılan 1 set bile haftada 1 kere yapılan 8+ setten daha hızlı kas geliştiriyor 😀

Haftada 55 kere bacak çalış diyen olmadı haftada 2 kere yapılan 1 set bile haftada 1 kere yapılan 8+ setten daha hızlı kas geliştiriyor 😀

Kankam sakatlığımdan dolayı squat tipi hareketleri yapamıyordum futboldan sakatlandıgım için bacağım yeterince büyüktü zaten. Ana senin dediğini yaparak her üst bölge çalıştığım güne 1 bacak hareketi ekliyorum bayağı keyifli oluyır eyvallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı