Her gün bench press atmak mantıklı mı?

Evet yanlış.

Sıklık 3 olduğu zaman en iyi verimi alıcağına eminim. 5 çok fazla. Bana kalırsa belli bir ağırlıkla set atmadan pr denemekte saçma. Gelişimini sadece yavaşlatmış oluyorsun zaman kaybı oluyor. Harekette ustalaşarak ve koordinasyonunu geliştirdikten sonra pr almaya çalışabilirsin. Çok pr alma kafasında ilerliyorsan gelişimin maalesef yavaş olacaktır ama minimum 3 haftada 1 denemen daha iyi olacaktır.

Hayır bu sebeple alakası yok.

4x12 atmanada gerek yok asla önermem.

Teşekkür ederim bench press addict. Şu an pazartesi ve cuma göğüs yapıyorum iki günde benchle başlıyorum boş bar 40 50 60 derken 70 kg 1 tekrar attım. Salona geldiğim gibi benche yatıp ağırlıkları kademeli arttırıyorum ve o ağırlıkları kaldırırkenki gücümden pr çıkar mı çıkmaz mı anlıyorum. Bu sayede daha çok verim aldığımı düşünüyorum.

Nöral adaptasyonu daha hızlı sağladın sadece. Kas gelişimi demek değil bu. Sinir sistemin harekete alıştı ve bu artış da böyle devam etmeyecek. Alıştıktan sonra böyle artmayacak yani.

Evet haklıymışsın 1,5 ayda 60'a çıkan ben 1 ayda sadece 10 kg arttırıp 70'e çıktım. Artık haftada 2 bench atıp ağırlıkları kademeli olarak çıkarıyorum set kilom 45.

Teşekkür ederim bench press addict. Şu an pazartesi ve cuma göğüs yapıyorum iki günde benchle başlıyorum boş bar 40 50 60 derken 70 kg 1 tekrar attım. Salona geldiğim gibi benche yatıp ağırlıkları kademeli arttırıyorum ve o ağırlıkları kaldırırkenki gücümden pr çıkar mı çıkmaz mı anlıyorum. Bu sayede daha çok verim aldığımı düşünüyorum.

Evet haklıymışsın 1,5 ayda 60'a çıkan ben 1 ayda sadece 10 kg arttırıp 70'e çıktım. Artık haftada 2 bench atıp ağırlıkları kademeli olarak çıkarıyorum set kilom 45.

Haftada 3 de yapabilirsin, 3-4 set olacak şekilde. Sadece bench günü 1 Tekrar'a düşmemeye çalış. Vucut recovery sağlamaz ise güçlenmekde o kadar zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı