Her gün body çalışılmalı mı?

sinyor5643

Femtopat
14 yaşındayım evde dumbbell, barfiks ve bir iki alet daha var onlarla bir de şınav falan çekerek evde çalışacağım. Şimdi bir program yapacağım ama bu konuda pek bilgim yok araştırdım ama buraya da bir sormak istedim. Full body çalışmak istiyorum ama onda 1 gün arayla yapılıyor ama ben daha hızlı olması için her gün yapmak istiyorum. Ne yapmalıyım? Bir program önerin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli olarak yaparsan ilerlemeyi hızlandırmak yerine yavaşlatırsın bile. Kaslarının kendini onarmasına izin vermen gerekiyor ki hacim ve güç kazansın.

Yazılabiliyorsan bir spor salonuna yazıl. Evde yapacaksan birer gün arayla ilk 1,5 ay full body, sonrasında haftanın 5 günü farklı bölgelerini çalıştıracak şekilde bir program yapabilirsin.

Daha hızlı yapman veya her gün yapman sana fayda vermez. Evrensel olarak dört gün çalışma programı en ideali kabul ediliyor. Yapacağın programda da hareketleri hızlıca bitirmek yerine hangi bölgeyi çalıştırdığına odaklanıp kaslarının kasılmasını hisset.

Antrenman'ın yanında dinlenme de önemlidir. Her gün çalışmak kasların toparlanmasını engeller

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı