Her gün kitap okumanın faydaları nelerdir?

Hiç yoktan iyidir fakat zamanla artırmalısın.
Önerdiğiniz romanlar var mı? Bende Çalıkuşu var.
Bunu almayı düşünüyorum tüm kitaplarımı bitirince.
İnce Memed kesinlikle okumalısın.
 
Kitap okumak dili kullanma becerinizi arttırır. Ne okursanız okuyun fark etmez, yeter ki okuyun. Yalnız günde 10 sayfa olmaz. Günde 100 sayfadan aşağı okumaman lazım.
 
Yeni tarz romanlar bunun gibi mi? (Bilmediğim için soruyorum.)
Bunun hakkında okumadan yargı yapamam , ama bir yorum da yapamıyorum eski türk romanlarınından iyi bir yeni nesil yazarların iyi olduğunuda bilemem okumadan ama birkaç okuduğum yeni nesil romanları pek beğenmedim.
 
Kitap okumanın gücü hafife alınmamalıdır. Kitaplar hayal gücünü genişletir, kelime haznesini güçlendirir, konuşmayı iyileştirir, aklın daha hızlı çalışmasını sağlar, sorun anlama ve çözümleme yeteneğini geliştirir ve hayatta deneyim kazandırır.

Bunların getirdiği avantajlar olarak bir düşünceyi daha rahat karşı tarafa aktarabilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Terfi almanızı sağlayabilir veya bir ürünü satmanızı sağlayabilir. Takılmadan ve akıcı şekilde konuşarak etrafınızdakileri etkiler ve sosyal statü kazanırsınız. Birçok kitap vardır ki çok rahat yeni deneyimleri çok rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bir insanın 70 yıllık ömründeki deneyimi sadece birkaç liraya ve birkaç günlük okumayla kazanabiliyorsunuz. Bundan daha büyük bir güç olabilir mi? Her türlü kardır. En azından LGS veya YGS'de soruları çok daha rahat anlarsınız.
 

Geri
Yukarı