Dini şeylerin mizahı yapılmaması lazım. Komikte değil. Tabi gel bunu Türk milletine anlat. Zaten bu dini mizahları ateistler yapıyor.Mesela ben bazı şeylerin mizahını yapmam ve yapılırsa da rahatsız olurum, sizce her şeyin mizahı yapılır mı?
Din gibi şeylerin yapılmaz. Evet ateist olabilirsin ama dalga geçemezsin.
Her şeyin mizahı yapılır ama mizahın bir üslubu olması lazım. Birinin annesine küfür etmek hiçbir zaman mizah adı altına alınamaz zaten. Küfürü mizahla karıştıranlar var konuda. Her şeyle dalga geçilebilir sadece doğru üslup önemli. Herkes bunlara gülmek zorunda da değil zaten ki mizahın bu kısmına kara mizah diyoruz.Senin annene mizah altında küfür etseler sen kah kah kah diye gülecek misin çok komik ya.
Bu zorunluluğu kim kılıyor?
Kişinin inançlarına saygı duyman lazım, duymuyorsan da kişiliğinin bir sorunu bu.Bu zorunluluğu kim kılıyor?
Sadece din demedim. Bakarsınız örnek vermişim. Yani sizce şehitlere (örnek) dalga geçilmesi güzel bir şey mi? Üstelik kendi fikrimi belirttim.
Niye genelleme yapıyorsun?Şehitlere dalga geçilmesi kötü bir şey fakat Hindular ineği kutsal gördüğü zaman dalga geçmesini biliyorsunuz?
Niye genelleme yapıyorsun?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.