Herhangi bir dine mensup olmayan insanlar ölümden sonrası için fikirleri nelerdir?

Hocam bence tanrı tartışmak çok saçma yani Allah varsa zaten biz onun kişiliğini kavrayamayiz ki yani nasıl diyeyim bizim düşüncelerimiz yetmez o yüzden o konuyu sorgulamak da saçma geliyor bana.
 
Adalet yok ki zaten yani Tanrının adaleti niçin sağladığını da bilemeyiz ayrıca bunlar bizim düşüncelerimiz hiç kimse kendi kendine cennete veya cehenneme de gitmez yürüyerek bunun bir belirleyicisi olmalı
Kendinizi şartlamadan düşünür müsünüz? Niçin sağladığını nasıl bilemeyiz? Yaratmış, başı boş bırakmamış. Ben masal yazmıyorum veya sıfırdan anlatmıyorum ki, nasıl benim veya senin düşüncelerin olsun? Hem herkes gayet de kendi kendine cehenneme veya cennete gider. Belirleyici de zaten var. Kötülük eden zerresi ile, iyilik eden zerresi ile karşılığını görür. Kimse var mıdır ki hırsızlığa iyi, yardıma kötü desin?
 
Doğrudur hocam fakat bir adam vardı, sözü şöyle bir şey di “insanlar dinleri veya ölümden sonra yaşamı kendine yediremediği yani hiç olacağına kendini inandıramadığı için dinleri ortaya atmıştır” gibisinden bir söz vardı bu söz beni o kadar derinden etkiledi ki yani düşüncem tamamen değişti desem yeri yani.
Din konusuna kesinlikle bilimi karıştırmamalısınız çünkü bu sizi çok büyük bir çıkmaza sokar. Kendi aklın ve iraden ile sana mantıklı geliyorsa inanırsın. Evrensel olarak kanıtlama çabasına veya kanıt aramazsın. Zaten kesin kanıtlanabilir bir şey olsa o dinin amacı olmaz. Çünkü düşünsenize bir sınav yapıyorsunuz ve cevapları önceden veriyorsunuz sizce bu sınavın bir amacı olur mu?
 
Sizi ürküten şey "zaman kavramı". Zaman kavramı görecelidir. 24 saat 1 gün ediyor ancak başka bir gezegende 1 gün olması daha uzun veya kısa sürüyor. Biz zamanımızı dünyanın kendi etrafında dönüşünü tamamlaması için gereken süre kadar hesap ediyoruz. Yani genel olarak evrende bunun geçerliliği yok. Aynı şekilde dediğin gibi inançsız kesimin çoğunun düşüncesi de öldükten sonra zaman kavramı olmayacağı için bir anda yok olacaksın. Hissetmeyeceksin bile. Buna inanıp inanmamak kişiye kalmış. İnsanoğlu bu tarz konularla ilgili zaman ilerledikçe daha fazla bilgi edineceği için ileride durum ne olur bilinmez. Bence bu konu daha ürkütücü.
Hocam zaten yaşamımız içinde çok ürkütücü, mantık olarak öldüğümüzde zaten korkamayız, ama var olan yaşam içinde ölümden sonrasını düşünmekten bahaediyorum.
 
Çok haklısınız mesela Müslüman'ım diyip alkol alan içki içen zina yapan vs. vs. mesela gökten Allah inse bu adam kesinlikle onu yapamaz çückü adamın bir tarafı inanıyor bir tarafı inanmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı