Herkes derdini yazsın

Açıkçası en büyük kaygılarımdan bir tanesi geleceğim. Gelecekte de böyle adaletsiz bir Türkiye mi olacak acaba? Çocuklarım da mı böyle bir sistemde büyüyecek? İşe girebilecek miyim? Evimi geçindirebilecek miyim? Ülke emperyalistlerin bir manda yeri mi olacak? Araplara sattığımız arazileri nasıl geri alacağız? Ülkemizi bölecekler mi? Bizi birbirimize düşman edecekler mi acaba? Dolar düşer mi?
 
Hadi ya 12 sene okuyacağım ve bana dışarıdaki hayat hakkında ticaret, alım gücü, geçinmek hakkında hiçbir şey öğretmeyecek ve sınavda başarısız olursam sap gibi ortada bırakacak, param yok bir şeyim yok, sap gibi ortada bırakacaklar bir de iş bulamazsam nasıl olacak o? Bu sistemi mi savunuyorsun? Okuldaki hocaların hepsi artist kendilerini üstün görüyorlar, Z kuşağı çok kötü vesaire, bazı hocalar hariç ders bile anlatamıyorlar söyleyip geçiyorlar bana anlatması ve benim anlamam gerek, ama hocalarda böyle saçma bir sistemde hiçbir şey yapamazlar zaten, sınavları ne kadar zor yapabliriz diye zorluyorlar onlar ayrı, aile konusunda ben 5 yaşındayken babamın annemi gözümün önünde bıçakladığınıda hatırlarım dayak yemekle geçti çoğu zamanım şu an 16 yaşındayım hala evde her gün küfür, kavga olmuyor ama tartışma var ama iyi ki geçim sıkıntımız fazla yok, bende insanım babam yeme içme konusunda her şeyimizi alır ama kıyafet ve ayakkabı zorla aldırıyoruz, telefon bile almadı, 10 senelik bilgisayarım var bende insanım bu yaşımda ticaret yapıp para kazanmaya çalışıyorum, bir yerde çalışmaya gittim yazın adam dalga geçermiş gibi günlük 12 saate 40 TL teklif etti motorla o güneşin altında çay dağıtacağım, dükkana bakacağım ve dükanın işlerini de göreceğim bende kabul etmedim, ama sen gene sanki ben insan değilmişim gibi benim eksiğim varmış gibi benim hayat kalitemi yaşam şartlarımı düşürmemi istersin az daha zorlasak git dilen dersin ama sen gene bu dediklerimden hiçbiri senin umurunda olmaz kendini bilmişlikle kendi dediğini söylemeye devam et.

Aynı fikirdeyiz. Öncelikle bende aynı dertlerden mağdurum hayalimde sadece 1650'li bir sistem almak var bir de aşk, para falan ama olay şu benim okulumda sınıf hocamız hariç diğer hocaların hepsi kendini bir şey sanıyor. Dinimi çok severim ama din öğretmenimiz kadar kural koymaya çalışan biri yok hocaya en sonunda bütün sınıf hocam gelin bizim giyeceğimiz kıyafetleride siz seçin dedik.
 
Açıkçası Ankara'da tanıdığı olmayan ve KYK yurdunda üç kuruşa okuyan kişiler için bunlar en gerçekçi dertler. Genelde boş diyenlerin altında çakarlı siyah Passat oluyor.

KYK yurtlarında yaşamak survivor, da yaşamaktan daha zor üzülüyorum öğrencilere çok zor şartları var internet bile kotalı yani gerisini sen düşün.
 
Aynı fikirdeyiz. Öncelikle bende aynı dertlerden mağdurum hayalimde sadece 1650'li bir sistem almak var bir de aşk, para falan ama olay şu benim okulumda sınıf hocamız hariç diğer hocaların hepsi kendini bir şey sanıyor. Dinimi çok severim ama din öğretmenimiz kadar kural koymaya çalışan biri yok hocaya en sonunda bütün sınıf hocam gelin bizim giyeceğimiz kıyafetleride siz seçin dedik.
Bizim öğretmenimiz de arada saçma şeyler der. Geçen sefer din hocası "Arapça kuran okumak daha çok sevap" demişti. Allahtan kuranı belirli bir yere kadar Türkçe ve anlayarak okudum. Arapçılık aşılanıyor bize maalesef.
 
Bizim öğretmenimiz de arada saçma şeyler der. Geçen sefer din hocası "Arapça kuran okumak daha çok sevap" demişti. Allah'tan kuranı belirli bir yere kadar Türkçe ve anlayarak okudum. Arapçılık aşılanıyor bize maalesef.

Ama dostum şöyle bir şey var hocan haklı Arapça okursan daha iyi olur.
 
Neden? Arapça okuyup anlamadığım bir kitabı ne yapacağım? Kuran araplara indirilirken apaçık anlaşılsın diye Arapça indirildi. Apaçık anlamak için ben kendi dilimde okuyorum.

Hocam Türkçe meal anlamak için okuyun onda hiç sorun olmaz. Ama eğer hatim falan etmek istersen kesinlikle Arapça öğrenilmeli bir de kuran arapçası ile normal Arap alfabesi çok farklı.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı