Herkes dertlerini, problemlerini anlatsin

Ben meslek lisesi çıkışıyım malum haftanın 3 günü staj var o arada neredeyse 1 yıla yakın belediye de çalıştım hafif utangaçlık gitti.
Ben de bu sene liseye başlayacağım. Ne yapacağım bilmiyorum. Önceden emocu tiplerdendim, insanlar bana değişik bakarlardı. Saçlarımı kısalttım, giyim tarzımı değiştirdim, kendime çeki düzen verdim. Bazen, korkumu aşıp birkaç kişiyle konuşmaya çalıştığımda genellikle karşımdaki kişi bana daha sonra "NaBıYoN mOrUq!" diye seslenince sinir oluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bu sene liseye başlayacağım. Ne yapacağım bilmiyorum. Önceden emocu tiplerdendim, insanlar bana değişik bakarlardı. Saçlarımı kısalttım, giyim tarzımı değiştirdim, kendime çeki düzen verdim. Bazen, korkumu aşıp birkaç kişiyle konuşmaya çalıştığımda genellikle karşımdaki kişi bana daha sonra "nabıyon moruq!" Diye seslenince sinir oluyorum.

Psikolojik bakımdan insanlar önce kıyafete odaklanıyor bu yüzden dalga geçmeleri normal sizle dalga geçenleri kafanıza takmayın.

Herhalde normal kıyafet ve içten konuşma ile duzelir diye düşünüyorum.
Kıyafet konusu tamam da, konuşmayı nasıl düzeltebilirim? Dediğim gibi, Türkçem pek iyi değildir. Genellikle resmi ve soğuk konuşurum. Bu alışkanlığı nasıl değiştirebilirim?

Sizin için milletin azarını yiyen, eve ekmek getireceğim diye çaba gösteren bir adama bunu demen.
Ne olursa olsun sen baban sayesinde buradasın. Seni bu yaşına kadar büyüten, yediren birine böyle demen, senin vefakar biri olmadığını gösterir. Kusura bakma ama o "adam" sayesinde buradayken, ona ölsün diyebilmen...
Daha bir şey yazmak istemiyorum. Gerisi beni de ilgilendirmez.

Agziniza saglik hocam. Babalarin ve annelerin degeri bilinmeli her zaman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı