Herkes yazılım öğrendiği için sorun yok, herkes programlama öğrenseydi belki sorun olabilirdi!
Yazılım dili dediğimde herkes neyi kastettiğimi pek ala anladı.Herkes yazılım öğrendiği için sorun yok, herkes programlama öğrenseydi belki sorun olabilirdi!
Genel olarak söyledim üstüne alınma zira bu kelime grubu turnusol kağıdı gibi.Yazılım dili dediğimde herkes neyi kastettiğimi pek ala anladı.
Konuyu açarken öyle olmuşGenel olarak söyledim üstüne alınma zira bu kelime grubu turnusol kağıdı gibi.
Gelecekte ciddi sorun olacağını düşünüyorum. Bence o kadar çok insan programlama öğrenecek ki, artık girebileceğimiz bir iş bile kalmayacak. Ve bu çok ciddi bir sorun!
Bir de şöyle bir şey var, herkes Python öğrenebilir. Ama herkes Python ile veri analizi yapamaz. Herkes C öğrenebilir, ama herkes kernel yazamaz...
Bunun denmesinin sebebi herkesin kendini geliştirmeyi başaramamasi. Topluluğun tümü denese de küçük bir kısmı başarılı oluyor. Rekabetçi oyunları profesyonel düzeyde oynamak gibi düşün. Herkes oyun oynuyor, profesyonel düzeyde oynayanlar bu işte kendini geliştirmiş ve öne çıkmış olanlar. Halbu ki rekabetçi oynayan herkesin hedefi daha iyi hale gelmek. Herkesin bilmesi hiç bir şey değiştirmeyecek çünkü herkes programcı gibi düşünemiyor. Herkes bu gelişimi yapamıyor. Karmaşık algoritmaları anlamıyor. Bırak karmaşıklari bazıları daha asal sayi algoritması gibi açık basit algoritmaları anlamıyor daha.Çünkü herkes diyor ki "Bu işte kendin geliştiren kazanır, şunu yapan kazanır bunu yapan öne çıkar..." diyorlar. Bu gibi şeyleri topluluğun küçük bir kısmı yapıyor olsaydı gerçeklik payı olabilirdi. Ama bu işe giren herkes bunları dediği için fayda etmiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.