Ben elenmiyorum çünkü yazılımcı olmak gibi bir gayem yok. Kendimi geliştiren arkadaşlara da başarılar tabii☺Senin gibi düşünenler zaten başta otomatik eleniyor, problem yok sektör gayet canlı ve istihdam imkanları da yüksek.
Ben elenmiyorum çünkü yazılımcı olmak gibi bir gayem yok. Kendimi geliştiren arkadaşlara da başarılar tabii☺Senin gibi düşünenler zaten başta otomatik eleniyor, problem yok sektör gayet canlı ve istihdam imkanları da yüksek.
Meslek okuyorsa böyle demesi normal. Elektrik Elektronik okuyacak adam tıp okumak istemeyeceğine göre elektrik elektronik mühendisi olmak isteyecek tabi. Ama Anadolu okuyacak adam için bilemem ki dediğin %70in ancak %25i mühendisliğe gidebilecek üniversiteyi kazanabilecektir. Geri kalanı ya işsiz kalacak ya da daha 12'ye geçmeden okulu bırakacak. MESEM'e açığa geçecek veya işçi olarak çalışmaya başlayacak.Konuyu açışımın üzerinden 1.5 sene geçmiş. Benim bu konudaki düşüncem daha da sağlamlaştı. 10 yaşından 25 yaşına kadar milyonlarca genç yazılım programlama ile para kazanmak umuduyla bu işe yoğunlaşıyor. Bir lise son sınıf öğrencisini yoldan çevir %70 mühendis olmak istiyorum diyecektir.
Kendinle çelişiyorsun.@Maxtoric @bitwise söyledikleriniz görüşümü destekler nitelikte. Zaten benim de gelecekte hiç kimse bu işi yapamayacak gibi bir iddiam yok. Lakin @bitwise'nin bahsettiği kesime maruz kaldıkça fikirlerimde haklı olduğumu görüyorum.
Bundan 100 yıl önce nasıl okuma yazma bilenler belli yerlere gelebiliyordu ama artık herkes okuma yazma biliyor ve önemli bir vasıf sayılmıyorsa; 30-40 sene önce bilgisayar kullanmayı bilenler nasıl el üstünde tutuluyor ama bugün sıradan bir işse, 10 sene sonra da yazılım kodlama bilmek fayda etmeyecek.
Umarım dediğin gibi olur benim dediğim gibi olmasının bana bir katkısı yok.Senin dedigin -> "Herkesin yazilim ogrenmesi"
Gercekte olan durum -> "Herkesin yazilim ogrenmek istemesi"
Sektorde onemli hicbir projeye imza atmamis Anadolu Universitesi Felsefe mezunlarinin verdigi Python kurslariyla cok iyi noktalara gelecegini sanan liseli arkadaslarin olusturdugu kuru kalabalik herhangi bir tehdit unsuru degil meslegin gelecegi acisindan. Bu durum hakkiyla muhendislik okumak isteyeni demotive etmemeli.
Umarım dediğin gibi olur benim dediğim gibi olmasının bana bir katkısı yok.
Hocam haklısınız ama.Senin dedigin su nokta dogru -> "Bundan 100 yıl önce nasıl okuma yazma bilenler belli yerlere gelebiliyordu ama artık herkes okuma yazma biliyor"
Temel programlama becerisi de okuma yazma gibi olacak. Ben ilkokul reklamlarinda goruyorum hatta bu durumu. Bahattin Ozel Kolejinde bebelerimiz Python ogreniyor tarzi reklam panolari goruyorum.
Ama bu durum meslegi yok etmeyecek. Soforluk gibi, araba kullanmayi belirli bir yasin ustundeki herkes biliyor ama bunu profesyonel seviyede yapamiyor cogu.
Hocam haklısınız ama.
Şoförlük tamamen tecrübe ve yetenek işi. Yazılım günümüzde yetenek + tecrübe istiyor. Yapay zeka gibi yazılımlar gelişiyor bu durumda ne olacak peki ?
Şimdi bile temelde olsa işlevli yazılımlar yapa biliyorlar. ( ve sadece bizim göre bildiğimiz bu )
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.