Hesap çalan kişiye dava açılabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elinde hesabın sana ait olduğunu gösteren bir kanıt varsa açabilirsin. (Zaten sohbetler kanıt niteliğinde) Ayrıca hesabın ismini verde dendiği gibi raporlayalım en azından böyle insanlardan biri eksilir.

Arkadaşlar bir kişi Steam hesabımı (telefon doğrulama istediğinden çalamamış, sadece isim değiştirip kendine oyun göndermiş.) Ve Discord hesabımı çalmış. Kendisi Steam adımı ****** çocuğu yapmış. Steam adım ve hesabımın açıklamasında öyle yazıyordu. Ek olarak Discord hesabımdan arkadaşlarımdan bir şeyler istemiş ve kendime ait Discord sunucumun ilk önce her kanalını silmiş ardından başka birine devretmiş. Discord aşırı ilgisiz hâlâ hesabımı alamadım. Kendisi ile Steam'den iletişime geçebildim. hiçbir şekilde hakaret etmeden sohbet ettim. Önemli olduğunu düşündüğüm fotoğrafları koyuyorum.
Kendisi iftira ediyor hesabımdan kendine hediye gönderdiğine dair.

Eki Görüntüle 1055116

Eki Görüntüle 1055118

Eki Görüntüle 1055119

Eki Görüntüle 1055120

Kendisi burada başkalarının kredi kartı / banka kartı bilgilerinin olduğunu söylüyor ve bu bir suç diye biliyorum. (normalde dava ile uğraşmayacaktım ama elinde gerçekten başkalarının kart bilgileri varsa bu büyük bir suç diye biliyorum).

Eki Görüntüle 1055121

Yazışmalar bu kadar. Sizce dava açabilir miyim?
Açamazsınız hocam. Zaten hesap vermek yasak. Steam sözleşmesi ile geçiyor. ben 9 yaşımda iken. Çalmıştım ayıptır söylemesi 10 yaşında bir arkadaşımın hesabı ancak geri vermiştim kıyamayıp.

Davayı bilmiyorum da bunun ailesine göstereceksin bu yazışmaları o zaman o çocuk yaşar mı emin değilim.

Yapmayın hocam.

Arkadaşlar bir kişi Steam hesabımı (telefon doğrulama istediğinden çalamamış, sadece isim değiştirip kendine oyun göndermiş.) Ve Discord hesabımı çalmış. Kendisi Steam adımı ****** çocuğu yapmış. Steam adım ve hesabımın açıklamasında öyle yazıyordu. Ek olarak Discord hesabımdan arkadaşlarımdan bir şeyler istemiş ve kendime ait Discord sunucumun ilk önce her kanalını silmiş ardından başka birine devretmiş. Discord aşırı ilgisiz hâlâ hesabımı alamadım. Kendisi ile Steam'den iletişime geçebildim. Hiçbir şekilde hakaret etmeden sohbet ettim. Önemli olduğunu düşündüğüm fotoğrafları koyuyorum.

Eki Görüntüle 1055116

Eki Görüntüle 1055118

Eki Görüntüle 1055119

Eki Görüntüle 1055120

Kendisi burada başkalarının kredi kartı / banka kartı bilgilerinin olduğunu söylüyor ve bu bir suç diye biliyorum. (normalde dava ile uğraşmayacaktım ama elinde gerçekten başkalarının kart bilgileri varsa bu büyük bir suç diye biliyorum).

Eki Görüntüle 1055121

Steam hesabının ismini de verinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum hocam.

Yaptıklarının yanına kalmasını istemiyorum, açmayı düşünüyorum sizlerin yorumuna göre.

Steam hesabını verin biz de raporlayalım, açabilirsiniz.

Açabilirsiniz derken dava olayına mı açabilirsiniz dediniz?

Bayağı itiraf ediyor.

Aynen bayağı itiraf ediyor ama en önemlisi başkalarının kart bilgilerinin olduğunu söylemesi ve mernis diye uygulamaya erişimim var demesi.

Pişkinliğin darıskası. Davaya gelirsek fikrim yok hocam.

Umarım dava açılabilecek kadar iftira vardır.

Davayı bilmiyorum da bunun ailesine göstereceksin bu yazışmaları o zaman o çocuk yaşar mı emin değilim.

Ailesine nasıl göndereceğim ki Steam'de Yusuf dönmez adı ama gerçek adımı onu bile bilmiyorum.

Hem hesap çalma bir suç bir de çaldığını kabul ediyor. Steam hesabının sana ait olduğunu kanıtlarsan açabilirsin.

Hesap bana ait her türlü kanıtlarım maili falan benim üzerime telefon numarası da babamın üzerine.

Steam Guard'ı geçemeden nasıl kendine hediye yollamış anlamadım.

Hesabı Technopat'ta ortak hesap olarak satıyordum. Satın alan kişilerin ricası üzerine Steam Guard'ı kaldırmıştım. Steam hesabını çalması çok zor değil o beni pek rahatsız etmiyor ama Discord benim için çok önemli bir platformdu. Steam hesabımın şifresini Discord üzerinden hesabı sattığım kişiler ile konuşmamızdan bulmuştur tahminimce.

Açamazsınız hocam. Zaten hesap vermek yasak. Steam sözleşmesi ile geçiyor. Ben 9 yaşımda iken. Çalmıştım ayıptır söylemesi 10 yaşında bir arkadaşımın hesabı ancak geri vermiştim kıyamayıp.

Hesap vermedim zaten vermemde. Sadece uğraşmamak için sen Discord hesabını ver 10 TL atarım dedim. Steam hesabını bana devreti kabul etmedim.

Şikayet edin de yani hocam bunun için mahkemeye gitmeye değer mi bilemedim.

Hocam sadece benim Discord ve Steam hesabımı çalsaydı uğraşmazdım zaten ama başkalarının kart bilgileri var deyince davayı açmak istedim.

Annem şuan da şehir dışında önümüzdeki hafta gelince kendisine danışacağım ve dava açabilir miyiz diye bir de ona soracağım.

Arkadaşlar bir kişi Steam hesabımı (telefon doğrulama istediğinden çalamamış, sadece isim değiştirip kendine oyun göndermiş.) Ve Discord hesabımı çalmış. Kendisi Steam adımı ****** çocuğu yapmış. Steam adım ve hesabımın açıklamasında öyle yazıyordu. Ek olarak Discord hesabımdan arkadaşlarımdan bir şeyler istemiş ve kendime ait Discord sunucumun ilk önce her kanalını silmiş ardından başka birine devretmiş. Discord aşırı ilgisiz hâlâ hesabımı alamadım. Kendisi ile Steam'den iletişime geçebildim. Hiçbir şekilde hakaret etmeden sohbet ettim. Önemli olduğunu düşündüğüm fotoğrafları koyuyorum.

Eki Görüntüle 1055116

Eki Görüntüle 1055118

Eki Görüntüle 1055119

Eki Görüntüle 1055120

Eki Görüntüle 1055121

Dark Web'ten buldum :D :D :D hiç güleceğim yoktu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı