Hibrit programlama için MacBook gerekli mi?

Mekin

Femtopat
Daha fazla  
Şimdi benim Lenovo dizüstü bilgisayarım var. Windows işletim sistemli ve React Native öğrenmeye başladım. React'ın mantığı hibrit uygulama geliştirme. Aklıma takılan soru şu: Ben bu Windows sistemli bilgisayarımla mobil uygulama geliştirsem bu uygulama çapraz uygulama olmayacak mı? iOS cihazlarda çalışmayacak mı? iOS cihazlarda kullanılabilmesi için benim uygulamamı MacBook'da geliştirmem mi gerekiyor? Soruyu cevaplayanlar şimdiden teşekkürler🥰

@Mekin Mac kiralıyorsun, internet üzerinden Mac kullanabiliyorsun.

@Görkem Say verimsiz olduğunu ben de biliyorum, kendim söyledim zaten yayinlayamazsin diye ama abarttigin gibi bir durum da yok. Cloud’dan 1 aylık alırsın, yayınlarsın, güncellemelerini de 1 ay içinde yapabildiğini yaparsın. Çoğu uygulama zaten Clash of Clans gibi her hafta güncellenmiyor. Burada anahtar bilgi yapabilmek, mümkünat. Adamın sevki kırılmasın. Para kazanana kadar zor da olsa basarsın bir şeyler. İsinde ilerledikçe zaten kendisi görür Mac’ini alır.

Sen yolu göster, zor ya da kolay kendisi karar versin. Yazılım geliştireceğim diyen adamın kafası çalışıyordur zaten. Bakar çok uğraştırıcı, alır Mac.

@Mekin Mac kiralıyorsun, internet üzerinden Mac kullanabiliyorsun.

@Görkem Say verimsiz olduğunu ben de biliyorum, kendim söyledim zaten yayinlayamazsin diye ama abarttigin gibi bir durum da yok. Cloud’dan 1 aylık alırsın, yayınlarsın, güncellemelerini de 1 ay içinde yapabildiğini yaparsın. Çoğu uygulama zaten Clash of Clans gibi her hafta güncellenmiyor. Burada anahtar bilgi yapabilmek, mümkünat. Adamın sevki kırılmasın. Para kazanana kadar zor da olsa basarsın bir şeyler. İsinde ilerledikçe zaten kendisi görür Mac’ini alır.

Sen yolu göster, zor ya da kolay kendisi karar versin. Yazılım geliştireceğim diyen adamın kafası çalışıyordur zaten. Bakar çok uğraştırıcı, alır Mac.

Flutter veya React Native ile ugrasiyorsan zaten belli bir seviyeye gelene kadar Mac sart degil ben de bunu diyorum. Yani isin basinda Mac tarafina hic girismesen de bir sey kaybetmezsin. Onemli olan urun gelistirebilecek seviyeye gelmek. At GitHub'da dursun. Liseye giden birisinin sunucu kiralamak veya Apple dev. hesabi almak gibi harcamalara girisebilecegini sanmiyorum zaten. Ileride bir yerde ise girmeyi dusunuyorsa zaten JR icin magazada uygulama yayinlama tecrubesi pek aramiyorlar, Freelancer devam edeceksen de para kazanip gelistirme ortamini komple gecirmek daha mantikli. Bugun 8GB Air bile alsan ki fiyatlari ucuk degil her turlu gelistirmeyi yaparsin.

Ek olarak sanırım AppStore'da yayınlayabilmen için Mac şart ama bilmiyorum. Ben bizzat ExpoGo'yla Windows'tan kendi iPhone'umu kullanarak uygulama geliştirmiş, APK çıktı alıp manitaya hediye etmiştim.
Hocam siz daha önce yapmışsınız bu ExpoGo'yu detaylıca anlatan bir video var mı ? Ben Flutter geliştirmek istiyorum ve eski bir 6S telefona sahibim bunun için kullanabilir miyim? İlk defa duydum eğer varsa böyle bir şey iyi gibi hissettiriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı