Daha önce hiç motor sürmedim, ehliyete yazılacağım. Sadece orada öğrenerek ehliyet alabilir miyim?
Verdiği bilgi doğru ama zerre işe yaramıyor. Yani evet kursdan aldığın eğitim sana sadece ehliyet kazandırır. Bizimde amacımız motogp ye katılmak değil, sadece ehliyet almak. Deneyim, sürdükçe kazanılır zaten.Hocam kendi yaşadığım bir tecrübemi paylaşmak isterim; geçen sene B sınıfı ehliyetimi direksiyon sınavı ardından resmi olarak kazanmıştım. Sınav sonrası, direksiyon sınavı noktasında Kurs Müdürü ile bu konu hakkında konuşarak A2 ehliyeti almak istediğimi söylemiş ve süreci sormuştum. Bana "motosiklet ehliyeti için başvurabilirsin ancak motosiklet sürmeyi kursta öğrenemezsin, daha önceden sürmediysen çok zor" tarzında bir cevap vermişti. Sanırım, anladığım kadarıyla, her kurs motosiklet ehliyeti veriyor ancak motosiklet sürüş eğitimi vermiyor. Başka üyeler, hatta bizzat A sınıfı ehliyeti olan üyeler bu konu hakkında çok daha kesin bilgi verebilirler. Ben de öğrenmiş olurum hem.
O konuda çok haklısınız hocam, ancak benim demek istediğim sanırım her kurs sürüş eğitimi vermiyor. Ben böyle anladım en azından. Sürüş eğitimini, sadece eğitim alanı ve motosikleti olan kurslar veriyor olabilir.Verdiği bilgi doğru ama zerre işe yaramıyor. Yani evet kursdan aldığın eğitim sana sadece ehliyet kazandırır. Bizimde amacımız motogp ye katılmak değil, sadece ehliyet almak. Deneyim, sürdükçe kazanılır zaten.![]()
hocam bende zaten sadece ehliyet almak için yeterli olur mu onu merak etmiştim gündelik hayatta süreceğim 50cc'lik birşey olur zaten deVerdiği bilgi doğru ama zerre işe yaramıyor. Yani evet kursdan aldığın eğitim sana sadece ehliyet kazandırır. Bizimde amacımız motogp ye katılmak değil, sadece ehliyet almak. Deneyim, sürdükçe kazanılır zaten.![]()
Bisiklet sürebiliyorsan yani 2 tekerlekli alette dengede kalabiliyorsan fayda sağlar.
Ben sıfır deneyim ile girip almıştım A2'yi. Zor bir şey yok.
O konuda çok haklısınız hocam, ancak benim demek istediğim sanırım her kurs sürüş eğitimi vermiyor. Ben böyle anladım en azından. Sürüş eğitimini, sadece eğitim alanı ve motosikleti olan kurslar veriyor olabilir.
Asla ama asla öyle düşünmeyin hocam, hayatta ne olursa olsun, işin içine girdikten sonra o işin en iyisinden bile daha iyi iş çıkarma potansiyeliniz vardır. Size tavsiyem üstad Zafer Akçay ve rahmetli Barkın Bayoğlu'nun(Altın Elbiseli Adam) videolarına göz atarak kendinizi şimdiden eğitmeye başlamanızdır. Bu iki güzel insan, Türkiye'de bulabileceğiniz en iyi iki eğitim kaynağının yaratıcılarıdır.Benim gideceğim veriyormuş ama muhtemelen oradaki çoğu kişi zaten bilen kişiler olacak ve ben orada bir tık garip kaçıcam gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.