Hiçbir şey yoktan olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hele şurası saçmalığın artık limiti, kusuruma bakma. Adamın dini görüşü neden Technopat'ın itibarına zarar veriyor? Bunu düşünmek, birini sadece dini görüşünden dolayı takip etmemek, izlememek, yoksaymak nasıl bir mantalitedir?
Öyle deme, özellikle SDN forumda @Recep Baltaş adına açılmış konular var(!)🤣

Bu arada @BERWAR senle ben hakkında da yazmışlar orada belki görmüşsündür🤣 Orada meşhuruz sanırım😎

Konu bir ''Yöneticinin'' desteklediği görüş ile kilitlenecek bu tarz konularda genelde son sözü İslamofobi söyler bu forumda. Bu mesajımdan sonra tersi olursa yine samimiyetini kaybeder çünkü diğer kilitlenen konuları veya tamamen silinen konuları çok iyi biliyorum. Bazı arkadaşlar kasıtlı olarak propaganda huzursuzluk taşkınlık veya islamofobi içerikleri her konuda kendini belli ediyor zaten, ama bilmiyorlar ki bu toplum birkaç azınlığın ütopik görüşleri veya çalışmaları ile parçalanmaz, inançları değişmez. Yüzyıllardır deniyorlar ama olmuyor. Arkadaşlar boşa kürek çekmeyin Türkiye'den bir Sudi Arabistan çıkartamazsınız. Bu forumda görüşünü en iyi şekilde temsil edip saygı duyan bir tek @painkiller ı gördüm. Bir Müslüman olarak takdir ediyorum saygılı görüşlerinden dolayı, ama bazıları kasıtlı olarak sürekli bazı değerleri tahrip etmeye çalışıyor. Dinime saygı gösterene saygım sonsuz, inanmayıp desteklemeye bilir görüşlerimi hiç sorun yok. Benim karşımdaki insanı yargılama hakkım yoksa karşımdaki insanında beni yargılama hakkı yoktur. Herkes aynı takımı tutmak zorunda değil önemli olan farklı görüşlere rağmen aynı topraklarda barış içinde yaşamak.

Konunun açılma maksadı nedir? Çok merak ettim açıkçası :)
Bazı arkadaşlar evrim ağacından gelip soluğu burada alınca bu arkadaşta herhalde sıkılmış bunları görünce birazda biz bu tarz konular açalım demiş. Her iki görüşünde bu davranışını doğru bulmuyorum bu tarz konuların tartışma yeri bu forum değil benim görüşüm bu. Forum kurallarına göre bir yönetici bana şöyle bir uyarı gönderdi. Dini, siyasi içerikli konu açmak mesaj göndermek yasaktır. Demek ki kurallar esneyebiliyor hoşnutluğa göre.

Bazı şeylere sadece İslam açısından bakılmasına ben de karşıyım ama seninki biraz hem genelleme hem de fevri bir tavır olmuş bence. Kişisel görüşüm, amacım seni yermek değil yanlış anlama.
Teşekkür ederim.
Sosyalde sevdiğim üyelerden ve yorumlarına değer verdiğim bir kişisin, bana alıntı yaptığın yorumu yanlış bulduğum için cevap vermedim tartışmaya girmek istemedim. :)

@Savia okuduğuna bak bi de anladığına, kim neye inanırsa inansın buna sen de dahilsin. Elbette Technopat'ın itibarına zarar verir. Bu konuların sayısı daha da artsın bak gör.

Konunun açılma maksadı nedir? Çok merak ettim açıkçası :)
Başka bir konuya yapılan yorum yeni konuya taşınmış büyük ihtimalle.

Konu bir ''Yöneticinin'' desteklediği görüş ile kilitlenecek bu tarz konularda genelde son sözü İslamofobi söyler bu forumda. Bu mesajımdan sonra tersi olursa yine samimiyetini kaybeder çünkü diğer kilitlenen konuları veya tamamen silinen konuları çok iyi biliyorum. Bazı arkadaşlar kasıtlı olarak propaganda huzursuzluk taşkınlık veya islamofobi içerikleri her konuda kendini belli ediyor zaten, ama bilmiyorlar ki bu toplum birkaç azınlığın ütopik görüşleri veya çalışmaları ile parçalanmaz, inançları değişmez. Yüzyıllardır deniyorlar ama olmuyor. Arkadaşlar boşa kürek çekmeyin Türkiye'den bir Sudi Arabistan çıkartamazsınız. Bu forumda görüşünü en iyi şekilde temsil edip saygı duyan bir tek @painkiller ı gördüm. Bir Müslüman olarak takdir ediyorum saygılı görüşlerinden dolayı, ama bazıları kasıtlı olarak sürekli bazı değerleri tahrip etmeye çalışıyor. Dinime saygı gösterene saygım sonsuz, inanmayıp desteklemeye bilir görüşlerimi hiç sorun yok. Benim karşımdaki insanı yargılama hakkım yoksa karşımdaki insanında beni yargılama hakkı yoktur. Herkes aynı takımı tutmak zorunda değil önemli olan farklı görüşlere rağmen aynı topraklarda barış içinde yaşamak.
Bu ülkede hiçbir zaman teistler, dinsiz birinin görüşlerine önem vermedi, dinsiz birine saygı da duymadı. Lisedeyken, sadece ateist olduğumu öğrendiler diye 10 kişi kovalamıştı arkamdan. Ne bir tahrik vardı, ne bir şey. Böyle bir ortamda, bir insan (hangi dine mensup olduğu veya olmadığı fark etmeksizin) saygıyı hak etmediği sürece benden saygı göremez, görmeyi beklememeli.
Çok basit bir örnekle bir bardağın içindeki sütte yağ vardır ancak göremeyiz. Hadi bunun da varlığını inkar edin.
Cevap vermeli miyim buna, bilmiyorum.
@Prse okuduğuna bak bi de anladığına, kim neye inanırsa inansın buna sen de dahilsin. Elbette Technopat'ın itibarına zarar verir. Bu konuların sayısı daha da artsın bak gör.
Senin orada yazdığın, bir forum yöneticisinin yorumu hakkındaydı. Forumda böyle konuların onaylanması değil, kurallar değil; sadece bir kişinin görüşünü belirttiği bir yorum. Kuralların dışında çıkılması veya kuralların esnetilmesi tabi ki itibara zarar vermelidir fakat burada suçu Recep Baltaş'a değil, tüm yönetim ekibine atmalısınız -atacaksanız-.

Bu forumda görüşünü en iyi şekilde temsil edip saygı duyan bir tek @painkiller ı gördüm. Bir Müslüman olarak takdir ediyorum saygılı görüşlerinden dolayı,
Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için:) Eksik olma kral.

Dini konularda ne yazık ki hoşgörüyü kaçırıyoruz arkadaşlar. Müslüman, hristiyan, ateist veya deist. Veya bambaşka. Bu kimseyi ilgilendirmez ama fikrimizi söylerken de savunurken de lütfen biraz daha seviyeli söyleyelim. Tamam her şeyi kabul edelim demiyorum ama sadece seviyeli şekilde konuşalım. Farklı görüşlerimiz olabilir ama konuşurken açıklarken kestirip atmayalım kafadan. Karşı tarafı da dinleyelim yani.
Teşekkür ederim.
Sosyalde sevdiğim üyelerden ve yorumlarına değer verdiğim bir kişisin, bana alıntı yaptığın yorumu yanlış bulduğum için cevap vermedim tartışmaya girmek istemedim. :)
Eksik olma öncelikle güzel düşüncelerin için:) Tabii ki yanlış bulabilirsin bu çok doğal bir durum. Benimle tartışabilirsin karşı çıkabilirsin. Bunu ben de isterim. Bana belki de bilmediğim bir şeyleri açıklayacaksın belki tam tersini ben sana yapacağım. Seviyemiz olduğumuz sürece ben her türlü konuşmaya ve tartışmaya açığımdır arkadaşlar. Yanlış da olabilirim doğru da dediğiniz gibi:)

Konu evrimin varlığı ve yokluğundan ziyade kesinliğiydi. Kesin dediğiniz bu evrim zaten kendi camiasında bilimden çıkarılması için bildiri yayınlanıyor. O yüzden"Evrim, doğanın reddedilemez bir gerçeğidir." Yorumunu esas aldım ben bu içerikte.

Edit: Gerçeklerden şüphe duyulmaz değil mi? Şüpheyle yaklaşılan milyarlarca yıldan bahsedilen ve aleyhinde de bilimsel argümanlar sunulan bu teoriyi asla diğer kanunlarla bir tutamazsınız.

Burada skeptik olduklari konu evrimin varligi degil, aciklanisi. Evrimin varligi kesin bir sey. Canli cesitliliginin, dogal seleksyon ve mutasyonlarla tumuyle aciklanip aciklanamayacagi konusunda suphelerimiz var diyorlar yalnizca. Evrim var mi yok mu emin degiliz gibi bir sey degil yani.

O supheyi zaten herkes duyuyor. Ornegin ben nasil hala homoseksuellik diye bir sey oldugunu, canli uremesine bu kadar aksi yonde bir egilimin nasil dogal seleksyon ile elenemedigini anlayamiyorum ve dogal seleksyonun bunu aciklayamadigini dusunuyorum. Sence ben simdi evrim karsiti miyim? Biyolog olsam, bu konuda arastirma yapacak butcem olsa yapardim. Ama benim isim degil, isi olanlar ugrassin.

Kanunla teoriyi kesin tutan bilim insani olamaz zaten. Ayrica kanunlarin kapsami dardir, hic bir kanun bir seyin isleyisini aciklayamaz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı