Hiçbir şey yoktan olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülkede hiçbir zaman teistler, dinsiz birinin görüşlerine önem vermedi, dinsiz birine saygı da duymadı. Lisedeyken, sadece ateist olduğumu öğrendiler diye 10 kişi kovalamıştı arkamdan. Ne bir tahrik vardı, ne bir şey. Böyle bir ortamda, bir insan (hangi dine mensup olduğu veya olmadığı fark etmeksizin) saygıyı hak etmediği sürece benden saygı göremez, görmeyi beklememeli.
Yanlış bir algıyı değiştirmek yerine kısasa kısas yapmak sadece size yada karşınızdakine zarar verir. Bazı cahil eğitimsiz kişiler yüzünden bir toplumu aynı kefeye koymak ta çok yanlış bir tutumdur. Az önce dini inancı olmayan bir arkadaşı övdüm duruşundan ve seviyeli yorumlarından dolayı. O adam benimle bu meseleleri sabaha kadar konuşsa ertesi gün aramızda bir kavga çıkacağını hiç sanmıyorum. Bir Müslümanım ve etrafımda Deist, Ateist, Hıristiyan hatta Sihizm e inanan bir çok arkadaşım dostum kardeşim var. Kimse kimseye kendi inancını dayatmadan şu zamana dek her konuda konuşup tartışabildik. Demek ki herkes aynı olmuyormuş. Ben birini inançlarından dolayı yargılasam ve karşımdaki bana hoş görü ile yaklaşıp cevap verse utancımdan yerin dibine girerim bu mu bana öğretilen ahlak değerler diye kendi inancımı bile sorgularım. Ama karşımdaki de bana saldırsa kendimdeki yanlışı asla göremem. Her şey yalan olsun sonuçta Hz. Muhammed bir dini milyonlara sevdirdi kendi görüşü bile olsa kendi bile yazsa. Bunu yaparken hep güzel ahlakından bahsedildi en azından bu taktiği siz kendi görüşlerinizi için kullanın. İğneleyici laflar hakaretler sadece tartışmaları uzatır bir şey kazandırmaz.

Yanlış bir algıyı değiştirmek yerine kısasa kısas yapmak sadece size yada karşınızdakine zarar verir. Bazı cahil eğitimsiz kişiler yüzünden bir toplumu aynı kefeye koymak ta çok yanlış bir tutumdur. Az önce dini inancı olmayan bir arkadaşı övdüm duruşundan ve seviyeli yorumlarından dolayı. O adam benimle bu meseleleri sabaha kadar konuşsa ertesi gün aramızda bir kavga çıkacağını hiç sanmıyorum. Bir Müslümanım ve etrafımda Deist, Ateist, Hıristiyan hatta Sihizm e inanan bir çok arkadaşım dostum kardeşim var. Kimse kimseye kendi inancını dayatmadan şu zamana dek her konuda konuşup tartışabildik. Demek ki herkes aynı olmuyormuş. Ben birini inançlarından dolayı yargılasam ve karşımdaki bana hoş görü ile yaklaşıp cevap verse utancımdan yerin dibine girerim bu mu bana öğretilen ahlak değerler diye kendi inancımı bile sorgularım. Ama karşımdaki de bana saldırsa kendimdeki yanlışı asla göremem. Her şey yalan olsun sonuçta Hz. Muhammed bir dini milyonlara sevdirdi kendi görüşü bile olsa kendi bile yazsa. Bunu yaparken hep güzel ahlakından bahsedildi en azından bu taktiği siz kendi görüşlerinizi için kullanın. İğneleyici laflar hakaretler sadece tartışmaları uzatır bir şey kazandırmaz.
Her insan tabi aynı değil. Benim de birkaç tane çok saygılı Müslüman arkadaşım var her türlü konuyu tartışabildiğim. Onun 3 katı da hemen diş gösteren var maalesef. Amma velakin özellikle internette hoşgörü yoksunu ezici çoğunluğu görmezden gelip yorum yapamıyorum artık.

Az önce dini inancı olmayan bir arkadaşı övdüm duruşundan ve seviyeli yorumlarından dolayı. O adam benimle bu meseleleri sabaha kadar konuşsa ertesi gün aramızda bir kavga çıkacağını hiç sanmıyorum.
Eğer bu bahsettiğin kişi bensem eğer bu arada ben dinsiz değilim🤣 Sadece bütün dini ve bilimsel görüşlere eşit seviyede yaklaşan biriyimdir:) Ben değilsem eğer yanlış anlaşılmadan ötürü affola:)

Eğer bu bahsettiğin kişi bensem eğer bu arada ben dinsiz değilim🤣 Sadece bütün dini ve bilimsel görüşlere eşit seviyede yaklaşan biriyimdir:) Ben değilsem eğer yanlış anlaşılmadan ötürü affola:)
Bunu söylemen de çok iyi oldu, yanlış mı biliyorum demiştim bir an 🤣 Örnek olarak @painkiller en çok saygı duyduğum kişilerden biridir bu forumda. Dini görüşü beni ilgilendirmiyor.

Yok hocam seni kastetmiştim de yanlış algılamışım kusura bakma. Sadece yorumlarını okuduğum için bir dini inanca meyilli olmadığını gördüm, açıkçası 2 görüş arasın da muallakta kalmıştım Deist yada Ateist arasında 🙂

Bunu söylemen de çok iyi oldu, yanlış mı biliyorum demiştim bir an 🤣 Örnek olarak @painkiller en çok saygı duyduğum kişilerden biridir bu forumda. Dini görüşü beni ilgilendirmiyor.
İnsanı, "insan" olduğu için sevmek gibisi var mı:) Eksik olma kral, güzel düşüncelerin için:)
Yok hocam seni kastetmiştim de yanlış algılamışım kusura bakma. Sadece yorumlarını okuduğum için bir dini inanca meyilli olmadığını gördüm, açıkçası 2 görüş arasın da muallakta kalmıştım Deist yada Ateist arasında 🙂
Estağfirullah ne kusuru:) Belki biraz Agnostik olabilir:) Dini inanca meyil değil de biraz ucu açık noktalarına çok takılıyorum ben. Yani hatalar veya yanlış çeviriler yüzünden bazı tezatlıkları maalesef beni etkiliyor:)

Sorun hangi dusuncede olursa olsun fanatiklerin kendi dusuncelerine yapilan yorumlari "saldiri" olarak algilayip seviyeyi dusurmesi. Benim yaptigim yorumlarda da bu var, kabul etmem lazim. Ama bir dusunceyi paylasan insanlarin ezici cogunlugu ayni sekilde davraniyorsa o dusunceyi tasiyan insanlari otomatik olarak kategorilendiriyorsunuz. Mantikli olanlar, fanatik cogunlugun icinde kaybolup gidiyorlar. Bir insan surekli inancima saygi duymak zorundasin derken kitabi oldurmekten, kesmekten bicmekten bahsediyorsa maalesef benim ona saygi duymam mumkun degil. Bu arada oldurmekten en cok bahseden kutsal oldugu iddia edilen kitabin da Yeni Ahit oldugunu belirteyim ki fanatikler hemen atlamasin. Surekli oldurmekten, lanetlemekten bahsedilen hic bir inancin kutsal kaynagi olduguna inanmak mumkun degil.

Son düzenleme:
İnanç konusunda ya da tam tersi inanmama konusunda insanların karşısındakini ikna etme çabası var. Çok anlamsız. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Kimseyi de ilgilendirmez. İkna çabaları çok gereksiz ve kalp kırıcı. İnsan gibi yaşayın, sonuçlarına katlanın.

adlı güruh tek doğru bildiği kendisininmiş gibi son derece sivri dil ve zaman zaman aşağılayıcı üslupla insanlara destanlar yazıp duruyor. İnanın bu sadece bu konuya özel değil, ne zaman bu tür konulara göz gezdirmek için girsem bu şahısın aşağılayıcı ve kendi bildiği en doğru olduğu sandığı destanlarına denk geliyorum.
Sana ne? Keyfimin kahyası mısın? Alakanız olmadığı konulara cevap yazmayın. Aşağılayıcı hakaretler senin türevlerinin söylediği şeylerdir. Kimseye de hakaret etmedim, bu sitenin kuralları var herkes cezalandırılır anladın mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı