Technolock
Hectopat
Yanlış bir algıyı değiştirmek yerine kısasa kısas yapmak sadece size yada karşınızdakine zarar verir. Bazı cahil eğitimsiz kişiler yüzünden bir toplumu aynı kefeye koymak ta çok yanlış bir tutumdur. Az önce dini inancı olmayan bir arkadaşı övdüm duruşundan ve seviyeli yorumlarından dolayı. O adam benimle bu meseleleri sabaha kadar konuşsa ertesi gün aramızda bir kavga çıkacağını hiç sanmıyorum. Bir Müslümanım ve etrafımda Deist, Ateist, Hıristiyan hatta Sihizm e inanan bir çok arkadaşım dostum kardeşim var. Kimse kimseye kendi inancını dayatmadan şu zamana dek her konuda konuşup tartışabildik. Demek ki herkes aynı olmuyormuş. Ben birini inançlarından dolayı yargılasam ve karşımdaki bana hoş görü ile yaklaşıp cevap verse utancımdan yerin dibine girerim bu mu bana öğretilen ahlak değerler diye kendi inancımı bile sorgularım. Ama karşımdaki de bana saldırsa kendimdeki yanlışı asla göremem. Her şey yalan olsun sonuçta Hz. Muhammed bir dini milyonlara sevdirdi kendi görüşü bile olsa kendi bile yazsa. Bunu yaparken hep güzel ahlakından bahsedildi en azından bu taktiği siz kendi görüşlerinizi için kullanın. İğneleyici laflar hakaretler sadece tartışmaları uzatır bir şey kazandırmaz.Bu ülkede hiçbir zaman teistler, dinsiz birinin görüşlerine önem vermedi, dinsiz birine saygı da duymadı. Lisedeyken, sadece ateist olduğumu öğrendiler diye 10 kişi kovalamıştı arkamdan. Ne bir tahrik vardı, ne bir şey. Böyle bir ortamda, bir insan (hangi dine mensup olduğu veya olmadığı fark etmeksizin) saygıyı hak etmediği sürece benden saygı göremez, görmeyi beklememeli.