Hiçbir şey yolunda gitmiyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Biraz dertleşme konusu olacak ama olsun. Her şey liseye başlamamla başladı. İlk başta her şey çok güzeldi. Eğitim hayatım boyunca ful takdir almış birisiyim fakat liseye geçince biraz afalladım, niye afalladığım aşikar: Liseye tam olarak alışamamıştım. Neyse dedim ikinci sınavlarda düzeltiriz derken ikinci sınavlar daha kötü oldu. Tabii bu durumu aileme açıklayamadım, zaten kendileri e-Okul'dan öğrendiler. Aşırı mahcup oldum ve şu anda vicdan azabı çekiyorum. Son zamanlarda strestten saç dökülmeleri, uykusuzluk ve sürekli düşünme halindeyim. Oyuncu bilgisayarı alma gibi bir hedefim vardı fakat notlarımın kötü olmasından dolayı bu pek mümkün değil. Bunun dışında çevreme bakıyorum, insanlar ya halinden memnun ya da en ufak şeyleri dert ediyorlar. Ya sınıfta 85 aldığı için ağlayan bir kız var, düşünebiliyor musunuz? Ben normalde başarısı yüksek biriydim fakat çok afalladım ve çok pişmanım. Ailemin tepkilerinden korkuyordum, şu an onların üzdüğümü düşündüğüm için üzülüyorum. Kısaca hiçbir şey yolunda gitmiyor. Gece gece dertleşelim dedim, iyi geceler.

Dersler çalışarak düzeltilir, sınavlar emek vererek geçilir, bilgisayar çalışarak alınır, severek ve cabalayarak sevgili edinilir, sevdiğin işleri yaparak mutlu olunabilir.

Sağlık sorunları yipraticidir, ölüme ise çare yoktur. Bunların dışında her şey düzelir, sadece inanıp düzelmesi için uğraşman gerekiyor. Ne güzel, sen en azından eksikliğinin farkındasın. Bu da bir başlangıçtır, sonraki adım ise üstüne gidip düzeltmek olmalı.

Biraz dertleşme konusu olacak ama olsun. Her şey liseye başlamamla başladı. İlk başta her şey çok güzeldi. Eğitim hayatım boyunca ful takdir almış birisiyim fakat liseye geçince biraz afalladım, niye afalladığım aşikar: Liseye tam olarak alışamamıştım. Neyse dedim ikinci sınavlarda düzeltiriz derken ikinci sınavlar daha kötü oldu. Tabii bu durumu aileme açıklayamadım, zaten kendileri e-Okul'dan öğrendiler. Aşırı mahcup oldum ve şu anda vicdan azabı çekiyorum. Son zamanlarda strestten saç dökülmeleri, uykusuzluk ve sürekli düşünme halindeyim. Oyuncu bilgisayarı alma gibi bir hedefim vardı fakat notlarımın kötü olmasından dolayı bu pek mümkün değil. Bunun dışında çevreme bakıyorum, insanlar ya halinden memnun ya da en ufak şeyleri dert ediyorlar. Ya sınıfta 85 aldığı için ağlayan bir kız var, düşünebiliyor musunuz? Ben normalde başarısı yüksek biriydim fakat çok afalladım ve çok pişmanım. Ailemin tepkilerinden korkuyordum, şu an onların üzdüğümü düşündüğüm için üzülüyorum. Kısaca hiçbir şey yolunda gitmiyor. Gece gece dertleşelim dedim, iyi geceler.
Sanırım bende takdiri ucu ucuna kaçırıcağım.Yapçak bişey yok 2.döneme bakçaz artık

Vicdan azabı çekmen güzel bir durum. Çünkü sorumsuz biri olmadığını gösteriyor. Stres yapacağın bir şey yok. En iyi öğretmenler 2 tık uzağında. YouTube bu konuda cennet gibi adeta. Konuları en baştan al, konu anlatım videolarını izle, soru çözüm videolarını izle. MEB'in kaynak kitap sitesinden veya kendin alacağım çözümlü soru bankalarından ufak ufak soru çöz. Böyle uzun uzun kendi ifade edebilecek zekada bir genç bu saydıklarımı yaparsa dersleri kendinin bile şaşıracağı bir hızda toparlar.

Oyun bilgisayarı işine gelince; ben işi gücü olan biriyim ben bile alamıyorum. Maddi durumunu bilemeyeceğim ama cidden çok pahalı hale geldi PC oyunculuğu. Nacizane tavsiyem, bir PS4 edinip günde 1 saat falan kafa dağıtma amaçlı takılman. Bu sayede oyunlardan hevesini de almış olursun. Başarılar.

Yolunda gitmeyen bir şey yok. Bazı şeylerin yolu sapmış o kadar. Düzeltmesi de senin elinde. Derslerine odaklanırsın düzelirler, ailen seni bir kağıt parçasından dolayı sevmiyorlar merak etme. Bu tür afallamalar normal, hatalarının farkındasın da ne güzel işte.

Her öğrencinin eğitim hayatında belli zamanlar sıkıntı çektiği, düştüğü veya moral bozukluğu yaşadı zamanlar olur. Bunlar hayatın içinde olan şeyler ve bunlarla mücadele etmeyi öğrenmen gerekli. İlk adım bunun farkında olmak ki sen bunu yapabilmişsin. Kendini bu kadar kasıp stres yapmana gerek yok. Derslerini anlayıp çalıştığın zaman emin ol notlar da sınavlar da düzelir. Başarılar. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı