Hiçbir şeyden zevk almayan biri ne yapmalı?

@Godlixy hmm, anlıyorum.
Şimdi bir şeyler oturdu. Sizin yaşadığınız şeye kesin şu diyemem ama kimlik önemli bir yer tutuyor. Öğrenci kimliği daima en üstte kalacak dediniz.
Öğrenci nedir peki: bilgi alan, öğrenen, yatırım alan (öğretmenden) ve yatırım yapan (kendine).
Ve spor yapmanın, kas geliştirmenin, yani vücuda yatırım yapmaktan keyif aldığınızı da söylediniz. Spor yapmak kendinize, bedeninize yatırım yapmaktır.
Acaba öğrenci iken aldığınız, yaptığınız yatırımı mı özlüyorsunuz?
Yani şu anki amele konumunu yerinde sayan, yapısı olmayan, ilerleme kaydedilmeyen bir konum olarak gördüğünüz için mi mutsuzsunuz?

En başında başka bir mesajınızda da disiplinli olmayı, duygusal düzenleme yapmayı isterdim dediniz. Yani yapı, form, hat arıyorsunuz diyebilir miyiz? Bu yapıyı da yaşamınızda sadece okulda gördüğünüz için, yatırımı şimdiye kadar okulda gördüğünüz için okul ile ilişkili hedefleriniz (öğretmen olmak) olabilir mi?

"Ben gezeceğim ve bitecek, sürekli bir hobi arıyorum" dediniz. Yani "süreklilik" arıyorsunuz.
Fakat bu süreklilik size bir anlam çerçevesi sağlamalı. Öğretmenlik, öğrencilik size bir anlam, kimlik sağlıyordu. Fakat amelelik bunu sağlamıyor. Öğrencilik kayıp nesne iken amelelik bir tür psişik sürgün mü sizin için?

Somut adım önerileri:
  • Uzun vadeli:
    • Öğretmen olmak için önünüzde nasıl engeller var?
    • Öğretmenlik için ilerleme kaydetmeye başlayabilir misiniz?
  • Kısa vadeli:
    • Spor size kendinize yatırım yapma fırsatı sunuyor.
    • Spor gibi bir şey bulabilir misiniz? Kendinize yatırım yaptığınız, yapı, form kazandığınız bir şey bulabilir misiniz?
    • Konsoli, oyun vb. şeyler size tatmin sağlamıyor çünkü size bir yapı, anlam çerçevesi sağlamıyor.
    • En başında dediğim gibi anlam bulmalısınız. Tahminim şu yöndedir: sizin anlam çerçeveniz yapı, form, hatla ilişik.
    • Misal çizim öğrenmek, kodlama öğrenmek... Sizi MEB düzeyinde olmasa da bir öğrenci konumuna sokar. Bu sadece bir örnek.
Ne düşünüyorsunuz?

@Godlixy hmm, anlıyorum.
Şimdi bir şeyler oturdu. Sizin yaşadığınız şeye kesin şu diyemem ama kimlik önemli bir yer tutuyor. Öğrenci kimliği daima en üstte kalacak dediniz.
Öğrenci nedir peki: Bilgi alan, öğrenen, yatırım alan (öğretmenden) ve yatırım yapan (kendine).
Ve spor yapmanın, kas geliştirmenin, yani vücuda yatırım yapmaktan keyif aldığınızı da söylediniz. Spor yapmak kendinize, bedeninize yatırım yapmaktır.
Acaba öğrenci iken aldığınız, yaptığınız yatırımı mı özlüyorsunuz?
Yani şu anki amele konumunu yerinde sayan, yapısı olmayan, ilerleme kaydedilmeyen bir konum olarak gördüğünüz için mi mutsuzsunuz?

En başında başka bir mesajınızda da disiplinli olmayı, duygusal düzenleme yapmayı isterdim dediniz. Yani yapı, form, hat arıyorsunuz diyebilir miyiz? Bu yapıyı da yaşamınızda sadece okulda gördüğünüz için, yatırımı şimdiye kadar okulda gördüğünüz için okul ile ilişkili hedefleriniz (öğretmen olmak) olabilir mi?

"Ben gezeceğim ve bitecek, sürekli bir hobi arıyorum" dediniz. Yani "süreklilik" arıyorsunuz.
Fakat bu süreklilik size bir anlam çerçevesi sağlamalı. Öğretmenlik, öğrencilik size bir anlam, kimlik sağlıyordu. Fakat amelelik bunu sağlamıyor. Öğrencilik kayıp nesne iken amelelik bir tür psişik sürgün mü sizin için?

Somut adım önerileri:
  • Uzun vadeli:
    • Öğretmen olmak için önünüzde nasıl engeller var?
    • Öğretmenlik için ilerleme kaydetmeye başlayabilir misiniz?
  • Kısa vadeli:
    • Spor size kendinize yatırım yapma fırsatı sunuyor.
    • Spor gibi bir şey bulabilir misiniz? Kendinize yatırım yaptığınız, yapı, form kazandığınız bir şey bulabilir misiniz?
    • Konsoli, oyun vb. şeyler size tatmin sağlamıyor çünkü size bir yapı, anlam çerçevesi sağlamıyor.
    • En başında dediğim gibi anlam bulmalısınız. Tahminim şu yöndedir: Sizin anlam çerçeveniz yapı, form, hatla ilişik.
    • Misal çizim öğrenmek, kodlama öğrenmek... Sizi MEB düzeyinde olmasa da bir öğrenci konumuna sokar. Bu sadece bir örnek.
Ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle amelelik benim için zaman kaybı. Artısı da var para kazanıyorum ve herhangi bir giderim olmadığı için birikim yapabiliyorum. Fakat öğrencilik benim için daha iyi olacak her zaman.
Kısmen doğru. Disiplinli olmak istiyorum. Fakat bu çalıştığım yer veya okuduğum okul ile alakalı değil. Çalıştığım iş yeri bile okuldan daha disiplinli. Okulda daha rahattım.
Evet süreklilik arıyorum. Hayatımın sonuna kadar zevk alarak yapabileceğim bir hobi gibi.
Öğretmen olmak için ders çalışıyorum şu an. İlerleme kaydettiğimi düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda daha çok ilerleyeceğim.
Spor gibi bir şey bulamıyorum. İstediğim şey de biraz sosyalleşmek ve okul bu ortamı güzel sağlıyor. Hem öğrenip hem sosyalleşebiliyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı