Kiss0fdeath
Kilopat
Konu günceldir. Okuyup geçmeyin arkadaşlar rica ediyorum.
Konu günceldir. Okuyup geçmeyin arkadaşlar rica ediyorum.
Arkadaşlar mevcut sistemimi yükselteceğim ve çift monitöre geçiş yapacağım. Şu anda halihazırda 1080p 360 Hertz TN panel kullanıyorum. Bu monitörü rekabetçi oyunlarda kullanıyorum. Hikayeli oyunlar ve film için bir monitör daha alacağım. Aşağıya aklımdaki parçaların linkini bırakacağım. Klavyem ve farem beyaz olduğu için beyaz sistem toplayacağım. Sistemde kötü olan veya şunun yerine şu daha iyi olur dediğiniz parçalar varsa fikirlerinizi belirtin. Bu sistemde şu an ekran kartı ve işlemciyi koyamadım. Çünkü bu yıl sonu gelecek olan 5090 ve AMD Ryzen'in 9000 serisi X3D işlemcisini alacağım. Diğer parçalar hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Teşekkürler.
kullanacağım 2. monitör (yakın zamanda stoklara girip alacağım):
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM 31.5" 0.03 ms 4K Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus ROG Swift OLED PG32UCDM 31.5" 0.03 ms 4K Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus ROG Swift OLED PG32UCDM 31.5" 0.03 ms 4K Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 69.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
çift monitör için kullanacağım stant:
North Bayou H180 22-32" Amortisörlü Çift Kol Monitör Askı Aparatı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz North Bayou H180 22-32" Amortisörlü Çift Kol Monitör Askı Aparatı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! North Bayou H180 22-32" Amortisörlü Çift Kol Monitör Askı Aparatı özelliklerini incele, 3.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
görsellik için alınacak olan ekran kartı ve anakart uzatma kabloları:
(sitede 2 seçenek var hangisini seçmeliyim? )
kasa içi fanlar:
Lian Li Uni Fan SL-Infinity Beyaz 120 mm 3'lü ARGB Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Lian Li Uni Fan SL-Infinity Beyaz 120 mm 3'lü ARGB Kasa Fanı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Lian Li Uni Fan SL-Infinity Beyaz 120 mm 3'lü ARGB Kasa Fanı özelliklerini incele, 2.722,65 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SSD: şu anki sistemimdeki 980 Pro'yu kullanmaya devam edeceğim.
Boş kasa:
Asus ROG Hyperion GR701 White ARGB Fanlı E-ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus ROG Hyperion GR701 White ARGB Fanlı E-ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus ROG Hyperion GR701 White ARGB Fanlı E-ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 16.809,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
güç kaynağı:
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-asus-rog-thor-rog-thor-1600t-1600w-fiyati,138920138.html
anakart:
Asus Rog Crosshair X670E Hero AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Rog Crosshair X670E Hero AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Rog Crosshair X670E Hero AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 23.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
RAM (bu RAM'ler hakkında kararsızım fakat Reddit'te genel olarak Ryzen işlemciler için 6000 MHz CL 30 önermişler):
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30 F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz G.Skill Trident Z5 Neo RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30 F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! G.Skill Trident Z5 Neo RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30 F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR DDR5 Ram özelliklerini incele, 9.899,19 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
sıvı soğutucu ( normalde ROG olanı alacaktım fakat Arctic'in 420 mm olanı kafamı çeliyor. Fikirlerinizi bekliyorum):
Asus ROG Ryujin III 360 ARGB White Edition İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus ROG Ryujin III 360 ARGB White Edition İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus ROG Ryujin III 360 ARGB White Edition İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 14.193,55 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.comArctic Liquid Freezer III 420 ARGB ACFRE00153A İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Arctic Liquid Freezer III 420 ARGB ACFRE00153A İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic Liquid Freezer III 420 ARGB ACFRE00153A İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 8.915,02 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
@Kaan Diktaş @555108 @517298
Hocam sistemde kötü veya uyumsuz parça var mı ? Her şey iyi görünüyorsa alacam.Hocam tam benim hayalimdeki PC'yi topluyorsun bence tüm parçaları ROG yap bir de RAM'ler 4 kanal olmuyordu sanırım sorun çıkarıyordu arada ileride BIOS güncellenirse düzelir galiba. Bence sistem güzel para sorunu da yok sanırım hepsinin en iyisinden yapıştır geç.
Sıvı soğutucu ( normalde ROG olanı alacaktım fakat Arctic'in 420 mm olanı kafamı çeliyor. Fikirlerinizi bekliyorum):
Asus ROG Ryujin III 360 ARGB White Edition İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus ROG Ryujin III 360 ARGB White Edition İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus ROG Ryujin III 360 ARGB White Edition İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 14.193,55 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.comArctic Liquid Freezer III 420 ARGB ACFRE00153A İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Arctic Liquid Freezer III 420 ARGB ACFRE00153A İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic Liquid Freezer III 420 ARGB ACFRE00153A İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 8.915,02 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Şu benim linkini attığım arcticden mi bahsediyorsun hocam ? Youtube videolarına baktım fakat rog ile arctic arasında ciddi bir fark göremedim gibi. Emin misiniz hocam? Ayrıca full rog toplayacağımdan ötürü onu almayı düşünüyordum yani eğer ciddi bir sıcaklık farkı varsa arctici alırım sıkıntı değil. Ama çok fark yoksa rog'daki lcd ekran aklımı çeliyor birazArctic'in yeni VRM fanı çok iyi iş yapıyor. Onu öneririm. Ayrıca kasaya sığarken neden 360 alasınız ki? Madem top tier sistem topluyorsunuz her şeyiyle olsun. Ben olsam Arctic alırdım.
Pardon yanlış görmüşüm bir şeyi düzeltiyorum:
İki ucu da 12VHPWR olanı alırsanız daha rahat kablolama yaparsınız.
Şu benim linkini attığım arcticden mi bahsediyorsun hocam ? Youtube videolarına baktım fakat rog ile arctic arasında ciddi bir fark göremedim gibi. Emin misiniz hocam? Ayrıca full rog toplayacağımdan ötürü onu almayı düşünüyordum yani eğer ciddi bir sıcaklık farkı varsa arctici alırım sıkıntı değil. Ama çok fark yoksa rog'daki lcd ekran aklımı çeliyor biraz
RTX 5090 alacağım bu yıl sonu direkt hocam. Fakat alacağım PSU PCI 5.0 desteklemiyor. Bu Thor serisinin tek kötü yanı da bu zaten. Lian Li strimer uzatma kablosunu bir ucu 3x8 olanı almam gerekmiyor mu?
Evet hocam sadece oyun odaklı olacak. Ayrıca sistemdeki diğer bileşenler hakkında yorumunuz varsa dinliyorum. Mesela ram'ler nasıl sizce ? O biraz aklımı karıştırdı. Genelde 6000 mhz cl 30 önermiş am5 platformu için redditte. Bir de ssd olarak şuan 980 pro var. Bunu satıp gen5 ssd alabilirim. Değer mi ? Çok soru sordum farkındayım fakat cidden bu pc toplama işi çok yordu beni.Gerçek dünyada ikisi arasında pek bir fark pek göremezsiniz. Oyun için kullanacaksınız sistemi anladığım kadarıyla.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.