Hikayeli oyunlarda V-Sync açmak mantıklı mı?

mirqccc

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gtx 1050 Ti
8 gb corsair ram 1400 mhz
AMD Ryzen 3 1200 Quad-Core Processor
1 Tb hdd
Lisanslı windows 10 pro
Msı anakart
3 adet fan
Hikaye oyunlarda Ultra ayarlarda ekran kartım 70-85 derece arasıyken V-Sync açınca 50-65 derece oluyor aynı şekil işlemcide ısısı düşüyor sizce açayı mı? Ekran kartım GTX 1660 Super i3.9nesil

Hocam bilgisayarınız eski nesil parçalardan değil eğer öyle bir olmuş olsaydı açtığınız 5-10 dakika içinde bozulurdu. Bir dezavantajı yok. V-Sync açık değil iken ne kadar FPS alıyordunuz. Isındığına göre çok fazla FPS alıyordunuz. V-Sync açılınca sıcaklıklar düşüyorsa FPS'de düştü demektir. 100Hz monitörünüz var. 100FPS alırsınız. Yani V-Sync açmanız önerilir.

350 FPS kadar alıyorum yani oyun oynarken mantıklı açmak.

350 FPS kadar alıyorum yani oyun oynarken mantıklı açmak.
Bilgisayarınız her oyunda ısınıyorsa V-sync'yi her oyunda açmalısınız. Amacı o zaten.

Bilgisayarınız her oyunda ısınıyorsa V-Sync'yi her oyunda açmalısınız. Amacı o zaten.

Çoğu oyunda ısınıyor FPS yüksek diye mi? Boşta işlemci 35 derece ekran kartı 50 ama 50 derece üstü fanlar dönüyor onun için.

Bilgisayarınız her oyunda ısınıyorsa V-Sync'yi her oyunda açmalısınız. Amacı o zaten.

Bir de hocam V-Sync var bir de G-SYNC var monitörde hangisini açmak mantıklı?

Çoğu oyunda ısınıyor FPS yüksek diye mi? Boşta işlemci 35 derece ekran kartı 50 ama 50 derece üstü fanlar dönüyor onun için.
Hocam FPS ne kadar yüksekse ısınır. Ben çoğu oyunu bilgisayarımın fazla ısınmaması için her oyunda açarım.

Bir de hocam V-Sync var bir de G-SYNC var monitörde hangisini açmak mantıklı?
G-sync yi açaman için 144hz den fazla bir monitöre sahip olmalısın.

Hocam FPS ne kadar yüksekse ısınır. Ben çoğu oyunu bilgisayarımın fazla ısınmaması için her oyunda açarım.

G-Sync'yi açaman için 144Hz'den fazla bir monitöre sahip olmalısın.

Monitörde var da G-Sync ne işe yarıyor?

Yani açabilirsin, Hikayeli oyunlar da yüksek fps değerlerinin bir önemi yok zaten 60, 100 arası alsan bile yetiyor.

G-Sync'de V-Sync ile neredeyse aynı işlevi görüyor. Sadece G-Sync daha iyi.
G-sync yi kullanman için 144 hz üstü Monitörün olması gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı